Waar ben je naar opzoek?

Jullie breken/smelten mijn hart als…

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Jullie breken/smelten mijn hart als…

Mijn lieve neefjes, jullie zijn vreselijke doerakken en de allerliefste engeltjes tegelijk. Jullie laten me door een achtbaan van emoties gaan, van super blij en trots, tot intens verdrietig. Jullie kunnen mijn hart breken, maar ook volledig laten smelten!

Jullie breken mijn hart als…

– Als het niet allemaal in één keer lukt, en bijvoorbeeld nog een ongelukje hebben met een natte broek tot gevolg. Jullie kunnen dan zo kwaad en verdrietig op jullie zelf worden. Het liefst knuffel ik jullie dan heel hard. Een foutje maken geeft echt helemaal niks!

– Als jullie vallen/uitglijden/je stoten, kortom als jullie pijn hebben. Huilen met van die hartverscheurende lange uithalen…Ik kan zo meedoen.

– Als jullie ziek zijn. In plaats van vrolijk spelen en rondrennen liggen jullie dan uitgeblust op de bank of in bed. Wat zou ik dan graag een wonderdrankje hebben!

Lees ook: Gebroken hartje

Maar jullie smelten mijn hart als…

– Als ik niet weg mag zonder een hele dikke kus en knuffel.

– Toen ik jullie voor het eerst mocht vasthouden. Elke keer vergeet ik weer hoe klein babytjes zijn. Maar hoe klein ook, ik houd al meteen onmetelijk veel van jullie en weet zeker dat we super veel leuke dingen gaan doen!

– Als jullie uit elkaar spatten van enthousiasme. Vooral N. is hier heel goed in, zeker als er cadeautjes in het spel zijn. Hij springt, rent, danst, gilt, lacht, alles door elkaar. Soms lijkt het net alsof hij uit elkaar gaat spatten, zo blij is hij dan. En ik word daar weer blij van!

– Toen jullie leerden praten, en na anderhalf jaar me blij begroetten met: Nine!

– Als jullie schaterlachen, zoals alleen kinderen dat kunnen doen. Die totale pret, zonder ook maar één elke zorg om wat dan ook. Wie kan dan de neiging om mee te lachen weerstaan?

Mijn lieve neefjes, wat jullie ook doen, jullie zijn voor altijd de allerliefste neefjes van de wereld!

Lees ook de tante blog van Marian: Een wijze les van m’n nichtje van 8 maanden

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 4 weken geleden
  • 7 minuten lezen