Waar ben je naar opzoek?

Benodigdheden baby en eigenaardige kraamcadeau’s

2 minuten lezen Sandra

benodigdheden baby kraamcadeaus

Als je in verwachting bent mag je als Mama2Be ongegeneerd shoppen. En, laten we wel wezen, daar heb je alle reden toe. Want voor een baby heb je heel veel leuke spullen nodig. Vooral voor de eerste. Als het mee zit ga je gezellig samen met je moeder of schoonmoeder een voorraad spullen inslaan. Manlief sjokt er misschien ook nog ergens achteraan en hoort de argumenten aan: ‘Ja schat, dit hebben we echt nodig… Heel handig voor als …….’

Wat koop je zoal?

Er zijn spullen die je MOET kopen. Gelukkig hoef je daar zelf niet over na te denken. Daar bestaan van die lijstjes voor. Wie bedenkt die dingen trouwens? Daar staan namelijk ook best veel zaken op waarbij het een hele kunst is om heel enthousiast te bedenken waarom je het moet hebben. Navelbandjes, veiligheidsspeldjes, badthermometer, haarborstel, baby manicure set. Heel veel verzorgingsproducten. Maar goed, weet jij veel, je weet maar nooit. Kopen dus! Jammer dat later blijkt dat het product totaal overbodig bleek te zijn. Een echte miskoop dus. Hadden ze dat niet even eerder kunnen vertellen? Dan had ik niet op het laatste moment al waggelend naar de HEMA hoeven te gaan. Ach. Het was goed bedoeld. Alles voor de kleine spruit.

Wat krijg je zoal?

Alsof je eigen miskopen al niet vervelend genoeg zijn, word je in je kraamtijd ook nog eens geconfronteerd met die van een ander. Onlangs las ik een artikeltje waarin stond dat driekwart van de ouders niet blij is met de gekregen kraamcadeaus. Natuurlijk mag je een gegeven paard nooit in de bek kijken. We weten allemaal dat de gever van het kraamcadeau heel erg zijn best heeft gedaan. Deze persoon kon ook heel veel goede redenen verzinnen waarom jij dit nodig zou hebben. Tenminste…. Het kan ook zomaar zijn dat iemand een bewuste keuze heeft gemaakt uit het eigen assortiment gekregen kraamcadeaus. (Doos op zolder of in de kast met etiket: baby: dubbelop, miskoop, mijn smaak niet)

Wat een (door ieder zelf in te vullen) ding!

Gekantkloste baby sokjes die, al waren ze al niet lelijk genoeg, ook nog eens afzakken. Foei lelijke kledingstukken in veel  te grote maten, verkeerde kleuren en (als het eenmaal past) helemaal niet geschikt zijn voor het seizoen. Of zelfs helemaal niet bij het geslacht. Ah, de miljoenste knuffel. ‘Leuk!’.

De zin: ‘wat ik nou toch heb gekregen’ komt je vast bekend voor. Wat is jouw eigen grootste miskoop geweest voor de baby? En die van jouw visite?

Reacties
 • dees zei

  gekregen vooral van die te grote knuffels in allerlei soorten en maten en ben niet fan van zulke knuffels….helaas geeft niemand dan die grote taki knuffel van de hema…..verder kleding en schoentjes met niet in mijn smaak (lees:glitters )
  te veel zelf gekocht flanellen doeken nooit gebruikt maar ook wel eerste 2 weken ziekenhuis misschien daardoor
  wel handige tip een kadolijst even vermelden op kaartje en klaar al krijg je dan nog dingen die je niet wil maar sommige kijken er wel op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Postnatale depressie

Postnatale depressie herkennen en hulp zoeken

 • 1 dag geleden
 • 3 minuten lezen
Kids & Media

Educatieve spelletjes iPad tip: De Osmo Genius kit

 • 2 dagen geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

ADHD kind: medicatie of natuurlijke oplossing?

 • 1 week geleden
 • 4 minuten lezen