Waar ben je naar opzoek?

6 signalen dat je een betere moeder bent dan je denkt

4 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
6 signalen dat je een betere moeder bent dan je denkt

Er zijn dagen dat ik het moederschap zwaar vind ik en ik vind dat ik geen goede moeder ben. Als ik mijn kinderen hoor lachen en ze zeggen tegen mij ‘mama ik hou van jou’ dan voel ik mij intens gelukkig. Zie je wel; ik kan het en het is me gelukt ze weer een fijne dag te geven. Maar ergens knaagde het ook in mij. Er zijn namelijk ook dagen dat ik het gevoel heb compleet te falen als moeder en dat ik het moederschap niet lijk te beheersen. Het moederschap is hard werken. Maar ik realiseer mij dan weer dat ik het best goed doe als moeder en ik zal jullie laten zien waarom jij ook fantastisch bent en een betere moeder bent dan je denkt.

Een mommy burn-out

Er zijn soms dagen bij dat het moederschap een onmogelijk zaak lijkt. Alle moeders hebben dit gevoel wel eens. Een stemmetje in je hoofd zegt dan ‘Je hebt niet genoeg gedaan vandaag, je had beter op een situatie moeten reageren, je had je kinderen meer aandacht moeten geven…’. Dit zijn je gedachtes die ervoor zorgen de vreugde in het moederschap te verliezen en je zelfs naar een mommy burn-out kunnen brengen.

Maar… STOP met deze gedachten. Meteen! Deze gedachten zijn vreselijk.

Ja het moederschap is zwaar. Het lijkt soms een onmogelijke taak en een ondankbare ‘job’. Maar alsof het moederschap al niet moeilijk genoeg is gaan we ook nog slecht over onszelf denken.

Het is een zware taak

Het gekke is; het moederschap is een zware, maar lonende taak die de meeste mensen willen doen. Het is onbaatzuchtig en vol liefde. Het zit vol met opoffering en vreugde. Meestal dan…

Niemand kan ooit echt voorbereid zijn op het moederschap. Geen enkele moeder is hetzelfde en alle tips die je van moeders krijgt zullen voor jou onbruikbaar zijn.

Als moeder wil je het altijd beter doen voor je gezin. Ze moeten opgroeien tot nette volwassen mensen, je moet gezonde traktaties maken en je kinderen in schoon gewassen kleding op school laten verschijnen. Je probeert een goede ouder te zijn en je hebt het beste met je kinderen voor. Op social media zie je de ene na de andere fantastische moeder voorbij komen.

Ook wil je nog een schoon huis, een gezellige vrouw of vriendin zijn, een fantastische maaltijd op tafel zetten en je kinderen het liefst zo min mogelijk tv laten kijken (dat laatste lijkt onmogelijk, ik zeg eerlijk; het IS onmogelijk).

Je doet het hartstikke goed

Als moeder doe je het echt niet slecht. Lees onderstaande 10 signalen maar dat je het als moeder PRIMA doet!

Je kinderen voelen zich geliefd

Als je kinderen zich veilig en geliefd voelen in huis dan doe jij het fantastisch als moeder. Je biedt ze een comfortabele omgeving waarin ze kunnen groeien en bloeien. Eigenlijk het belangrijkste wat je je kinderen kan geven.

Je hart maakt een sprongetje als je je kinderen ziet

Ook als het je niet lukt om veel tijd met je kinderen door te brengen moet je je niet schuldig voelen. Aan het eind van een werkdag kun je niet wachten om je kids weer te zien. Mama blij, kinderen blij. Of je nu een werkende moeder bent of thuisblijfmoeder; je wordt van binnen warm bij het zien van je kinderen. Als ze er niet zijn mis je ze….

Je bent betrokken bij hun school(dag)

Dat hoeft niet te betekenen dat je je op school actief in gaat zetten maar dat je interesse hebt in wat je kinderen op school doen. Je houdt de mailtjes van de leerkrachten bij, schrijft hun activiteiten op en helpt ze met hun huiswerk of spreekbeurt.

Je zoekt manieren om goed met ze te communiceren

Kids maken het jou soms heel lastig doordat ze door verschillende levensfases gaan. Elke fase vraagt weer om een eigen aanpak. Je zoekt manieren om uitdagingen te overwinnen en te groeien en te leren samen met je kinderen.

Je brengt ‘alleen-tijd’ met je kind(eren) door

Het leven als moeder met kinderen is druk. Kleine momenten van quality time met je kind is herinneringen maken. Als je een moment 1 op 1 tijd met je kind neemt dan is dat voor je kind onvergetelijke. Kleine moeite, groot geluk. En het doet jezelf ook erg goed… Je creëert hier blijvende herinneringen mee.

Je probeert schermtijd te verminderen

Het is tegenwoordig moeilijk om schermtijd te beperken. Je huis ligt misschien wel vol met apparaten die je het liefst de deur uit zou doen. Ervoor zorgen dat je kind niet verslaafd raakt aan een scherm is een hele uitdaging. En zeg nou eerlijk; als moeder is het toch fijn om zo’n momentje te hebben dat je even rust hebt? Als moeder probeer je de schermtijd te beperken maar voel je niet schuldig als dat niet voldoende lukt. We doen allemaal ons uiterste best.

Ik ben niet die moeder 2.0

Denise is al jaren een trouwe blogger bij Love2BeMama. Je kent haar vast van haar humoristische, eerlijke en taboe-doorbrekende blogs. Ze schrijft graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter! Haar blog ‘Ik ben niet die moeder’ ging viral…

  • Denise Meijer

Je kunt het!

Zie je wel dat je het helemaal niet zo slecht doet als moeder? We proberen allemaal onze kinderen verantwoordelijk op te voeden en dat ze zich kunnen redden in onze samenleving. Dit is een hele moeilijke taak voor ouders dus wees een beetje lief voor jezelf! 💋

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar post@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen