Waar ben je naar opzoek?

5 belangrijke regels voor kraamvisite

2 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
5 belangrijke regels voor kraamvisite

Er is een nieuwe baby geboren. Super fijn nieuws en je wil natuurlijk op kraamvisite gaan. Maar… ook al kun jij bijna niet wachten om de verse baby (en ouders) een bezoekje te brengen is het belangrijk om je aan deze 5 belangrijke regels voor kraamvisite te houden. De ouders zullen dit erg op prijs stellen!

Baby geboren!

Er zijn een aantal basis regels voor kraamvisite wanneer er een baby is geboren. Niet iedereen is zich ervan bewust dus het kan geen kwaad om de regels hier even te bespreken. Misschien klinkt het wat belerend; de ouders zijn heel blij als je je houdt aan deze regels voor kraamvisite. Ouders zijn, met een pasgeboren baby, niet altijd in staat grenzen aan te geven. Je kan ze dus een handje helpen!

Ik ben zelf moeder van drie kinderen en als ik nu opnieuw een baby zou krijgen zou ik het ontvangen van kraamvisite heel anders aanpakken. Als moeder kan ik mij helemaal vinden in de tips die hier beschreven staan.

Plan je een kraamvisite? Kom dan liever zonder kinderen! In de winterperiode wil ik je ook zeker waarschuwen voor de gevaren van het RS virus; waar niet iedereen van op de hoogte is.

De 5 regels voor kraamvisite

Regel 1: Bel eerst!

Kom nooit aangekondigd langs. Ik herhaal; nooit! Als ouders met een baby heb je veel rust nodig. Wanneer je denkt eindelijk rust te hebben en er komt, onaangekondigd, kraamvisite langs dan is dit erg vermoeiend. Ook is het moeilijk om de bezoeker dan te vertellen dat het nu niet uitkomt en dat ze een andere keer langs moeten komen.

Regel 2: Vraag altijd om de baby aan te raken

Wil je de baby aanraken? Vraag dat dan altijd! Een moeder wil haar kleintje zo goed mogelijk beschermen en respecteer haar grenzen.

Regel 3: Was altijd je handen!

Was je handen. Zeker in de wintermaanden waar het RS virus op de loer ligt. Het is helemaal niet raar om dat te doen. Ga er ook niet vanuit dat je de baby vast mag houden. Een moeder geeft haar baby niet graag uit handen aan allemaal ‘vreemde’ mensen. Een baby die van arm naar arm gaat wordt er ook niet gezelliger op.

Regel 4: Neem een passend kraamcadeau mee

Mag ik je een tip geven? Het allerfijnste kraamcadeau wat je kunt geven is een bak met eten. Wanneer je gaat koken, kook dan een extra portie wat de moeder in kan vriezen. Ze zal je eeuwig dankbaar zijn.

Regel 5: Laat je (jonge) kinderen thuis

Laat geen jonge kinderen bij een pasgeboren baby wanneer ze ziekig, huilerig of snotterig zijn. Jonge kinderen dragen vaak ziektekiemen met zich mee, zeker als ze naar school of een kinderdagverblijf gaan. Het RS virus kan hele makkelijk via aanraking verspreid worden. Kom dus later maar een keer terug met je jonge kinderen.

Ongeschreven regels voor kraamvisite

Er zijn nog 5 ongeschreven regels voor kraamvisite. Deze regels lees je hier! Ik weet zeker dat de ouders het fijn vinden als je deze regels ook even doorleest 😘 Nogmaals: ouders met een pasgeboren baby vinden het super leuk als je op kraamvisite komt maar respecteer hun rust en dat ze altijd kiezen voor hun eigen welzijn en het welzijn van hun baby. Maak ze het niet moeilijk door ‘de regels’ niet serieus te nemen.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen