Waar ben je naar opzoek?

Studiedag-dingen: het krijspaleis bezoeken

2 minuten lezen Cristel Lenssen Cristel Lenssen
Studiedag-dingen: het krijspaleis bezoeken

Het is woensdag, buiten is het guur, de naweeën van een storm zijn nog aanwezig en mijn zoon heeft studiedag… ‘wat gaan we doen’? Met mijn wekelijkse rondje boodschappen en klusjes in huis maak ik hem natuurlijk niet heel gelukkig. Hij wil ‘iets leuks’ gaan doen. Je raadt het vast al; het werd het krijspaleis.

We gaan naar… Ballorig!

De ideeën vliegen me om de oren, maar met stip op 1 staat: de binnenspeeltuin. Zijn zusje van 3 is ook meteen heel enthousiast bij het horen van de naam Ballorig. Hmm… studiedag en slecht weer, echt de meest uitgelezen kans om de binnenspeeltuin te bezoeken. NOT!

Maar enfin, ik maak ze er blij mee, dus ik app een vriendin of ze me mee gaat, haar zoon is even oud als onze dochter. En gedeelde smart is halve smart, ik vraag tevens ons nichtje mee, dan hebben beide kinderen een speelmaatje en kunnen wij onder het genot van koffie lekker bijkletsen. Happy kids, happy mama’s.

We gaan al vroeg in de hoop dat de drukte dan nog meevalt, gelukkig is dat ook zo want niet alle scholen in de omgeving hebben studiedag. We vinden een plekje. Jassen, sjaals, schoenen en sokken vliegen mij om de oren en de 4 kinderen rennen ieder een kant op. 

Honger, dorst, pijn

Voordat we een slokje koffie hebben genomen staan ze alweer aan onze tafel: “Mogen we wat drinken? Een ijsje? Een koekje? Een snoepje? Ik moet plassen. Mijn been doet pijn. Ik durf niet alleen van de glijbaan. Mogen we geld voor de air hockey?…” ARGHHHHHHHH! Zucht…

De kids krijgen hun drankje en koekje en gaan weer met zijn vieren op pad. De mama’s kijken even aan hoe dat gaat en we smelten even weg bij het beeld dat ze elkaar helpen waar nodig is. We maken een foto, een filmpje. Leuk voor op Instagram. En dan gaan we weer aan de koffie.

Zoveel prikkels

Ik kijk om me heen en zie van alles; ouders die lekker willen bijkletsen, ouders die geconcentreerd met de telefoon o.i.d. bezig zijn, opa’s en oma’s die hun kleinkinderen met moeite bijhouden maar toch mee naar boven klimmen. Actieve ouders die hele blokkenhuizen met hun kind aan het bouwen en nog enthousiaster zijn als kindlief, angstige ouders die tegen wil en dank met hun kind mee klimmen omdat ze bang zijn dat het misgaat. Verder zie ik rennende kinderen, schreeuwende kinderen, huilende kinderen, snotterende kinderen maar vooral lachende, vrolijke kinderen. 

Ikzelf ben niet de meest actieve moeder; ga ik alleen met de kinderen, klim en glij ik rustig mee, maar samen met een andere moeder blijf ik net zo lief zitten om te kletsen.

Droge lucht en schreeuwende kinderen

Ik zie er vaak tegenop om met de kinderen naar het krijspaleis te gaan. Ik heb standaard hoofdpijn heb als we thuiskomen dankzij het geschreeuw, de droge lucht en de vele prikkels. Maar ondanks deze nadelen voor mij, hebben de kinderen een heerlijke tijd, ze vermaken zich, hun rode, bezwete hoofdjes maken alles goed en maken de studiedag tot een perfecte dag.

Maar, eerlijk is eerlijk, ik verheug me op de zomer; de tijd waarbij we de binnenspeeltuin links laten liggen en genieten van zonnige dagen in de ouderwetse buiten speeltuinen, kinderboerderijen en zwembaden.

Wat heeft jullie voorkeur?

Ps. Ben je van plan om zo’n binnenspeeltuin te bezoeken? Bij Groupon heb je vaak acties waarbij je behoorlijk wat geld kunt besparen.

Deze blog bevat affilliatelinks.
Meer informatie over ons advertentiebeleid vind je hier.

Cristel Lenssen

Ik ben Cristel, getrouwd en mama van een zoon (juli 2013), een dochter (november 2016) en een vlindermeisje (op 3-6-15 stil geboren) Samen wonen we in een klein maar gezellig dorpje in Zuid-Limburg. Ik werk 3 dagen als zorgtrajectbegeleider in de ouderenzorg. Ik ben een gevoelige, onzekere, zorgame en sociale vrouw, moeder en vriendin. Met betrekking tot de kids heb ik de ruggengraat van een weekdier, en heb ik een heel groot gat in mijn hand. Ik ben altijd druk druk druk…met wat??? Uuhh met wat niet… Ik neem je graag mee in mijn leven als (loeder)moeder en alles daar bij hoort.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen