Spelen met LEGO is goed voor je gezondheid

In Nederland is de eerste officiële LEGO-winkel van Nederland geopend, om precies te zijn in Utrecht. In New York ben ik al een paar keer in een LEGO-winkel geweest en zelfs voor moeders is het een geweldige winkel om in rond te lopen. Je gaat gegarandeerd met iets naar huis. De LEGO-winkel is dus leuk voor kinderen maar ook voor volwassenen. En wat blijkt? Spelen met LEGO kan heel ontspannend werken. Dus moeders, ga lekker spelen met LEGO!

Spelen met LEGO voor volwassenen

Ik vind LEGO hartstikke leuk maar al die steentjes overal; daar kan ik mij wel aan ergeren. En laat ik het niet hebben over wanneer ik in het donker op een blokje LEGO ga staan. AAAAAHHHH! Maar toch wordt LEGO steeds populairder onder volwassenen. Dit blijkt uit het aantal zoekacties onder volwassenen. Zo is Mindfullness kleuren voor volwassenen, legpuzzels en Yoga erg populair onder volwassenen om even te ontspannen. Maar LEGO komt hierin ook steeds meer naar voren.

Wetenschapsjournalist Mark Mieras geeft aan dat je bij het spelen met LEGO je slechts aandacht hebt voor één ding en dat valt onder mindfulness. Ontspannend dus! Om alle prikkels, die je door de dag heen krijgt, te verwerken zijn mindfullnessactiviteiten heel erg rustgevend. Volgens Mieras zou je er zelfs energie van krijgen als je je op de steentjes concentreert.

Lees ook: Tips van Linda: Naar Denemarken met kinderen

Ga spelen met LEGO

Voor wie graag met LEGO speelt heb ik nog een leuke tip. In de herfstvakantie is er namelijk voor LEGO fans en walhalla om te gaan spelen: LEGO World opent weer haar deuren in de Jaarbeurs in Utrecht. Een week lang kunnen fans van ALLE leeftijden op 35.000 vierkante meter spelen met miljoenen LEGO steentjes. YouTube held Dylan Haegens is er ook en je kunt je vergapen aan levensgrote bouwwerken. Zo is er een levensgrote Porsche van LEGO en een LEGO Frozen 2 wereld.

Lees ook: Het Grote Speelgoedboek van Bol.com en waarom er geen prijzen vermeld staan

LEGO World is geopend van 17 t/m 23 oktober tussen 10.00 en 17.00 uur. Kaartjes zijn te koop voor 19,50 euro p.p. en alleen te bestellen via www.legoworld.nl.

Linda Bosscher

Ik ben Linda, 33 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids. Founder & content creator van Love2BeMama. Deze blog run ik inmiddels 8 jaar en ik schrijf met veel plezier voor jullie herkenbare artikelen.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.