Waar ben je naar opzoek?

Spelen met LEGO is goed voor je gezondheid

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Spelen met LEGO is goed voor je gezondheid

In Nederland is de eerste officiële LEGO-winkel van Nederland geopend, om precies te zijn in Utrecht. In New York ben ik al een paar keer in een LEGO-winkel geweest en zelfs voor moeders is het een geweldige winkel om in rond te lopen. Je gaat gegarandeerd met iets naar huis. De LEGO-winkel is dus leuk voor kinderen maar ook voor volwassenen. En wat blijkt? Spelen met LEGO kan heel ontspannend werken. Dus moeders, ga lekker spelen met LEGO!

Spelen met LEGO voor volwassenen

Ik vind LEGO hartstikke leuk maar al die steentjes overal; daar kan ik mij wel aan ergeren. En laat ik het niet hebben over wanneer ik in het donker op een blokje LEGO ga staan. AAAAAHHHH! Maar toch wordt LEGO steeds populairder onder volwassenen. Dit blijkt uit het aantal zoekacties onder volwassenen. Zo is Mindfullness kleuren voor volwassenen, legpuzzels en Yoga erg populair onder volwassenen om even te ontspannen. Maar LEGO komt hierin ook steeds meer naar voren.

Wetenschapsjournalist Mark Mieras geeft aan dat je bij het spelen met LEGO je slechts aandacht hebt voor één ding en dat valt onder mindfulness. Ontspannend dus! Om alle prikkels, die je door de dag heen krijgt, te verwerken zijn mindfullnessactiviteiten heel erg rustgevend. Volgens Mieras zou je er zelfs energie van krijgen als je je op de steentjes concentreert.

Lees ook: Tips van Linda: Naar Denemarken met kinderen

Ga spelen met LEGO

Voor wie graag met LEGO speelt heb ik nog een leuke tip. In de herfstvakantie is er namelijk voor LEGO fans en walhalla om te gaan spelen: LEGO World opent weer haar deuren in de Jaarbeurs in Utrecht. Een week lang kunnen fans van ALLE leeftijden op 35.000 vierkante meter spelen met miljoenen LEGO steentjes. YouTube held Dylan Haegens is er ook en je kunt je vergapen aan levensgrote bouwwerken. Zo is er een levensgrote Porsche van LEGO en een LEGO Frozen 2 wereld.

Lees ook: Het Grote Speelgoedboek van Bol.com en waarom er geen prijzen vermeld staan

LEGO World is geopend van 17 t/m 23 oktober tussen 10.00 en 17.00 uur. Kaartjes zijn te koop voor 19,50 euro p.p. en alleen te bestellen via www.legoworld.nl.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Spina Bifida: het verhaal van Veda (2)

  • 2 weken geleden
  • 9 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Baby met open ruggetje: het verhaal van Veda (1)

  • 2 weken geleden
  • 8 minuten lezen
Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

Vtech Action Cam review: geweldige kindercamera!

  • 3 weken geleden
  • 2 minuten lezen