De leukste speeltuinen in Nederland

Na aanleiding van de vorige blog over speeltuinen over de hele wereld kregen we veel reacties van; maar dichter bij huis is toch ook veel moois? Ja daar hebben jullie helemaal gelijk in. Vandaar deze blog met de leukste speeltuinen in Nederland zelf. De vorige blog was meer om bij weg te dromen en bij deze blog kunnen jullie ook je agenda erbij pakken en kijken wanneer jullie er naartoe gaan! 

>> Lees ook: de 10 leukste playgrounds in de wereld.

1. Boer spelen bij speeltuin de Drentse koe

Neem je kids eens mee naar het boerenland. Op deze speelboerderij kunnen ze rondrijden op een mini-traktor, dieren aaien, springen en klimmen. En als kers op de slagroom kunnen ze ook nog boerenbiljarten.

Leukste speeltuinen

Foto’s: Meppeler courant & Boeren bussiness

2. Speelnatuur in natuurgebied Tiengemeten

Een gebied van meer dan 4,5 hectare bomen, beekjes, bloemen, blubber en beesten. Dit gebied is voor de gezinnen die van de natuur houden. Voor de kleintjes is er een speciaal eiland en voor de ouders een heerlijk terrasje in de natuur. Alleen maar genieten!

Tiengemeten

Foto: Natuurlijk-rijk

3. Beerze Bulten giga konijnenhol, buiten speel paradijs en zwembad in één

Bij dit speelcentrum kan je terecht voor veel verschillende uitstapjes. Zo heb je voor mooi weer een buitenspeeltuin met strand en water. Er is ook een klimparadijs binnen in het giga konijnenhol. Ook kan je voor bijvoorbeeld schoolreisjes daar ook nog terecht in het theater waar het konijn ook voorstellingen geeft.

Giga Konijnenveld Giga Konijnenveld Beerze Bulten

Foto: Beerze Bulten

4. Speeldernis; Spelen in de wildernis

Vlakbij Rotterdam ligt een avontuurlijk terrein waar kinderen kunnen spelen met de natuur. Er zijn bomen, bosjes, takken, riet, water en zand waarmee de kinderen zich kunnen vermaken in de wildernis. Er is ook een plek voor een kampvuurtje en een tipi.

Spelen in de wildernis

Foto: Groen Blauwe netwerken

5. Speelboerderij Klok’uus

Bij deze speelboerderij kunnen kinderen klimmen, klauteren, glijden en springen. Je kan hier terecht voor de skelterbanen tot boerengolf en springen op de bungee trampoline tot  lasergame. Voor de kleintjes is er zelfs een apart pleintje met voor hun een speelparadijs.

Speeltuin klok'uus

Foto’s: Klok’uus & Vandaag op stap

Renate Smit

Werkzaam bij Love2BeMama.com als webredacteur. Daarnaast run ik mijn eigen bedrijf in Photography & Design.

2 reacties
  1. Erg leuk!! Vergeet niet de Hafakker in Noordwijkerhout, ook erg leuk. Waterschoentjes zijn er alleen wel een must, zeker in het gedeelte van de speeltuin waar oudere kinderen kunnen spelen…

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.