Waar ben je naar opzoek?

Waarom het belangrijk is om (ook) minnaars te blijven

6 minuten lezen Mathijs
Waarom het belangrijk is om (ook) minnaars te blijven

Op het moment dat jullie kinderen krijgen, komen jullie in een nieuwe rol terecht. Je bent niet alleen maar minnaars, geliefden of een stelletje, je bent opeens ‘papa en mama’. Wat in de praktijk betekent dat je naast je werk, sport, hobby’s, vriendinnen en tig andere zaken, ook nog eens de kinderen mag opvoeden.

Tja… ik hoef je niet uit te leggen wat voor impact dat heeft op de relatie. Veel relaties verliezen hierdoor aan intimiteit, het seksleven raakt in het slop en van opwinding en sensatie is geen sprake meer. Gelukkig hoeft dat niet het geval te zijn dankzij deze 5 tips. En op mijn site kun je nog veel meer vinden!

Tip 1: Om langdurige relaties te laten werken wil je elkaars geliefde zijn van tijd tot tijd 

Hoe vaak hoor je mensen wel niet vertellen dat ze als broer en zus samenwonen, geen intimiteit meer ervaren en een seksleven hebben dat net zo actief is als een slapende vulkaan. 

Nu zullen er altijd mensen die roepen dat dit normaal is en dat we ons daarbij moeten neerleggen. Ik ben hier niet om die mensen op andere gedachten te brengen, daar wil ik mijn tijd niet aan verdoen. 

Lees ook: Een seksloos huwelijk is niet gezond…

Ik schrijf dit stuk voor mama’s die een liefdevolle, passionele en opwindende relatie willen hebben, zelfs na 20 jaar huwelijk. Want dat is zeker mogelijk, mits je elkaar van tijd tot tijd als minnaars blijft behandelen en niet alleen als papa en mama ziet.

Daarom is het van groot belang dat je af en toe uit de rol van mama stapt en weer in contact komt met je sexy, verleidende vrouwelijke kant. 

Dat is hoe je zijn minnaar kan blijven en hem de relatie vol passie blijft. En dat gaat niet vanzelf…

Tip 2: Begrijp hoe belangrijk seks is voor een man

Ik ken veel vrouwen die zich afvragen hoe je seks kan hebben zonder liefde. Maar een vraag die ik aan jou wil stellen is; hoe kan er liefde zijn zonder seks?

Kijk, we kennen allemaal wel de flauwe grapjes over mannen. Die denken zogenaamd alleen maar met hun fluit. 

En ja, het klopt dat seks ontzettend belangrijk is voor een man. Maar om een andere reden dan jij misschien denkt.

Het zit namelijk zo…

Als een man zich emotioneel wil geven aan jou, moet hij zijn eigen fysieke behoeften vervult zien. Wat dit betekent in de praktijk?

Hij moet het gevoel hebben dat jij seksueel naar hem verlangt. 

✅ Onthoud dit belangrijke principe!

Voor de meeste mannen is seks een gigantische belangrijke bevestiging van jouw liefde voor hem. Het gevoel dat hij jou kan opwinden en laten genieten van de seks, geeft hem een sterk gevoel van eigenwaarde. Hierdoor voelt hij zich goed.

En een man die lekker in zijn vel zit, zal een goede partner voor jou zijn. 

Tip 3: Leid de weg naar een romantische relatie

Ik sprak laatst een vrouw die mij vertelde dat haar man nou eenmaal geen romanticus was en dat ze daarom zelf ook maar niks probeerde. Eeuwig zonde als je het mij vraagt.

Lees ook: Date Night ideeën voor (vermoeide) ouders

Want simpelweg omdat jouw man nooit geleerd heeft om romantisch te zijn, betekent niet dat hij het niet kan zijn. Als jij het voortouw neemt, kan hij van jou leren hoe geweldig het is. 

Romantiek is namelijk een vaardigheid die aan te leren valt. Hoewel verliefd worden je kan overkomen, overkomt een passievolle relatie je niet. Een passievolle relatie vereist verzorging. 

Je kan hem leiden door hem te vertellen dat je meer romantiek wilt in de relatie, of je kan hem laten zien hoe romantiek werkt. Ik raad je aan om zelf de verandering te zijn die je wilt zien in de relatie. Omdat als jij het voortouw neemt, kan hij ervaren hoe geweldig het kan zijn om op een intieme manier met elkaar om te gaan. Hij zal voelen hoe prettig die affectie en aandacht is.

Later, kan je hem in een liefdevolle manier vragen of hij de volgende keer het voortouw wil nemen. Bedenk je hierbij altijd dat hij zich veilig moet voelen in de relatie, voordat hij iets durft te ondernemen dat hij niet gewend is. 

Daarom is het zo belangrijk om eerst zelf het voortouw te nemen. Door jouw acties kan je hem voorzichtig sturen in de richting die je wilt. Hierdoor prikkel je zijn romantische creativiteit in plaats van eisen te stellen aan hem, waardoor hij alleen maar bang wordt om iets fout te doen. 

Tip 4: Plan een verrassing voor je partner

Dit is een hele directe manier om te laten zien dat je om hem geeft en je creëert gelijk een heerlijke herinnering. Degene die de verrassing ontvangt geniet van het gebaar, maar jij zal het plezier ervaren van het plannen en het uitvoeren van de verrassing.

Bijvoorbeeld, laat hem een keer thuiskomen van werk en daar in de gang een briefje met instructies aantreffen. 

(Zorg dat de kinderen bij een oppas zitten)

Op het briefje staat dat hij boven een pak aan moet doen dat jij hebt klaargelegd op jullie bed. Dan pas mag hij naar de eetkamer komen, waar jij de tafel mooi gedekt hebt en klaar zit in een sexy jurkje in het kaarslicht.

Vertel hem hoe sexy hij eruitziet, diner heerlijk met hem en neem hem daarna mee naar de slaapkamer.

En voilà, dit is een avond die hij nooit zal vergeten.

Nu zeggen veel vrouwen “Oh nee, dat kan ik niet doen. Zo ben ik niet”. Ik raad je aan om JUIST die verrassingen waar jij van zegt “Dat ben ik niet” in te plannen, omdat die de verrassingen zijn waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Doe iets onverwachts, spontaans en dat buiten je comfortzone ligt. Dit is wat voor spanning en opwinding zorgt. 

Daarnaast, je partner zal een kant van je zien, die hem weer helemaal hoteldebotel maakt. Iedereen heeft de mogelijkheid om creatief en opwindend te zijn. Het kost alleen lef om iets te totaal nieuws te doen. 

Tip 5: Doorbreek die vastgeroeste patronen

Op het moment dat alles voorspelbaar wordt in jullie relatie, komt er vaak een dikke stoflaag op jullie seksleven te liggen. Soms kunnen hele kleine veranderingen in de dagelijkse rituelen al voor spanning en sensatie zorgen. 

Bijvoorbeeld, stel dat je eigenlijk alleen maar seks hebt in de slaapkamer. Heb dan eens een ondeugende vrijpartij in de keuken. Omdat dit iets is wat jullie nooit doen, komt er een stukje opwinding vrij die je niet voelt in de slaapkamer.

Misschien vind je het wel leuk om de spanning alvast een beetje op te bouwen via de telefoon. Stuur dan gedurende de dag een keer een opwindend appje naar je kerel.

Stel hij is op werk, stuur hem dan bijvoorbeeld:

“Ik moest de hele tijd aan je denken vandaag…”

Zodra hij dit leest kan hij de rest van de dag nog maar aan één ding denken…

En dat ben JIJ. Hij heeft het gevoel dat je naar hem verlangt. En zoals je inmiddels weet, werkt dat gevoel verslavend voor een man. Hij zal sneller dan ooit terug zijn van zijn werk. 


Deze gastblog is tot stand gekomen met dank aan Datingcoach Mathijs Dingjan van Mannenbrein.nl. Ik vind zijn blogs inspirerend en je kunt er als vrouw echt veel van leren. Geloof mij! Verzet je nou maar niet meer maar ga je relatie verdiepen. Je zal er baat bij hebben, zelfvertrouwen krijgen en het meest geweldige uit je man naar boven halen. Tijd investeren in elkaar is belangrijk. Vergeet niet waar jullie gezin ooit mee begon… 

Bron hoofdbeeld

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen