Waar ben je naar opzoek?

10 kant-en-klare gratis print opdrachten voor kleuters

5 minuten lezen Linda Bosscher Linda Bosscher
10 kant-en-klare gratis print opdrachten voor kleuters

De afgelopen maanden konden onze kinderen niet naar school en zaten ze verplicht thuis. Dat was behoorlijk schakelen voor veel ouders en kinderen. Want hoe ga je nu thuisonderwijs geven en ook nog werken vanuit huis? In vele gevallen moest je ook nog meerdere kinderen op verschillende niveaus thuisonderwijs geven. Als ouder kreeg je er een tweede baan bij. We zijn daarom ook heel erg blij dat de kinderen nog een paar weken volledig naar school kunnen.

Hoe fijn ik dat ook vind, ik ga het ergens ook missen om ze thuis te hebben. Het was een hele bijzondere tijd en we hebben ons er goed doorheen geslagen. Inmiddels ben ik een ervaren mama-juf, run ik een bedrijf vanuit huis mét 24/7 kinderen om mij heen en heb ik een huishouden draaiende gehouden. We hebben het doorstaan! Maar heb je de smaak te pakken en wil je je kleuter thuis aan het werk zetten? Ik heb 10 kant-en-klare gratis print opdrachten voor ouders met kleuters.

Thuisonderwijs missen?

Ik kan heel goed begrijpen als bij jou thuis ook de vlag weer uitgaat als de kinderen volledig naar school gaan, maar eerlijk; ga je het stiekem niet een klein beetje missen? Ik hoor van veel ouders om mij heen dat ze de smaak van thuisonderwijs te pakken hebben gekregen en dit nog best door hadden willen zetten. 

Als je al oudere kinderen hebt dan vermaken die zich ook al prima zelf en zijn ze veel zelfstandiger. Die weten zelf precies wat ze voor school moeten doen en gaan zelf aan hun werkstuk of spreekbeurt werken. Als je thuis nog een kleuter hebt die naar groep 1 of 2 gaat wordt het al wat lastiger. Die moet je toch nog best veel vermaken. 

10 kant-en-klare gratis print opdrachten kleuters

Spelenderwijs leren

Ook al gaan de kinderen nu weer naar school je kan nog steeds thuis met je kinderen aan de slag om ze thuisonderwijs te geven. Misschien kan je kind nog steeds niet naar school omdat hij in de risicogroep valt of heeft je kind een achterstand opgelopen. Spelenderwijs kunnen je kinderen door middel van educatieve opdrachten al spelend dingen opsteken. Als ze weer naar school gaan en jij ze nog dat beetje extra onderwijs wil geven na schooltijd of ze gewoon lekker aan het werk wil zetten zodat jij nog je laatste werkopdracht af kan maken. Want het feit blijft dat er nog steeds vanuit huis gewerkt moet worden. Na schooltijd en op de woensdagmiddag moet dit nog steeds met kinderen om je heen, tenzij je opvang hebt. 

De zomervakantie staat ook alweer snel voor de deur. Ook in de zomerperiode kun je je kinderen spelenderwijs thuisonderwijs geven. Misschien ziet de zomervakantie er voor jullie wel heel anders uit dan gepland. Je kinderen kunnen in deze periode gewoon door blijven leren en jij kunt thuis aan het werk. 

Musthave: een goede printer

De meeste kleuters kun je al heel blij maken met een doos knutselmateriaal, stiften, potloden, lijm en een schaar. Een tip voor jou als moeder om zo’n knutseldoos voor je kleuter te maken. Deze doos kun je er altijd bij pakken als je wil dat je kleuter zelfstandig gaat spelen. Mijn kinderen vonden dit altijd fantastisch toen ze klein waren en ook nu knutselen de meiden nog graag. Wat ook een musthave is, zeker in deze tijd, is een goede printer. Om kleurplaten te printen of kant-en-klare educatieve opdrachten voor je kleuter. 

Een printer is in deze tijd helemaal fijn als je ook thuis moet werken. In tijden van thuisonderwijs heb ik de printer meer dan ooit gebruikt: werkbladen, opdrachten, weekplanningen, plaatjes voor de docu map en woordzoekers. Alles werd er uitgeprint. Ook fijn om niet zonder inkt te zitten. De HP printer was onze redder in nood thuis. Deze all-in-one printer print niet alleen foto’s van professionele kwaliteit maar ik kan er ook mee scannen en kopiëren. En als mijn inkt bijna op was kreeg ik, dankzij mijn HP Instant Ink abonnement, nieuwe inkt opgestuurd. Ik zat dus nooit zonder inkt de afgelopen periode. Zo fijn! 

10 kant-en-klare gratis print opdrachten kleuters

gratis print opdrachten voor kleuters

HP wil thuiswerkende ouders ook de komende tijd helpen. En wil je na schooltijd je kleuter nog lekker aan het werk zetten? Op het platform HP Print, Play & Learn staan kant-en-klare printables voor kinderen van groep 1 en 2. Deze printables zijn gemaakt door Meester Sander en Juf Kort. Dit platform is gratis te gebruiken en er staan leesbladen, kleurplaten en puzzels op. Spelend leren begint op dit platform. Print de activiteiten uit en ga lekker aan de slag of laat je kinderen zelf aan de slag gaan. Met het platform haal je school naar huis. Op het platform staan talloze printables voor urenlang vermaak. Ook voor oudere kinderen!

Let op: Wil je de gratis print opdrachten voor kleuters van Meester Sander en Juf Kort uitprinten? Ga dan naar de website van HP Print, Play & Learn. Zoek op categorie > creator en selecteer Juf Kort en Gerben Valkema en/of Meester Sander en Gerben Valkema.

10 kant-en-klare gratis print opdrachten kleuters

Print deze super leuke printables uit en laat je kind het werk doen!

Lees verder voor tips om thuis te werken onder deze foto’s

100+ binnenactiviteiten voor kinderen van de basisschool

Daar zitten we dan; de komende drie weken in en om huis met de kinderen. Geen zwembad, indoor speelparadijs of dierentuin waar we naartoe kunnen. Als je pech hebt moet je ook nog thuiswerken mét kinderen. Hoe ga jij deze…

  • Linda Bosscher

thuiswerken met kinderen combineren?

Thuiswerken met kinderen om ons heen, daar zijn we nog niet vanaf. Het thuiswerken blijven we voorlopig nog wel even doen en als de kinderen terug zijn van school is je werkdag nog niet klaar. Maar hoe blijven we thuiswerken met kinderen goed combineren?

Het scheelt al dat de meeste activiteiten voor kinderen zijn komen te vervallen. Op sporttrainingen na. Je zal dus heel wat lege gaten in je agenda hebben en dat is fijn. Ik werk al 10 jaar vanuit huis, en toen de kinderen klein waren had ik geen opvang voor ze. Het thuiswerken kan best pittig zijn maar ook weer heel fijn. Vanuit mijn eigen ervaring deel ik enkele tips met jou.

Houd je eigen kantoortijden zoveel mogelijk aan.

Zeker nu ze naar school gaan kun je de kantoortijden weer veel beter hanteren. Werk zoveel mogelijk onder schooltijd. Ook al kom je dan niet aan al je uren, plan je openstaande uren in als de kinderen zelfstandig spelen of zet ze aan het werk met educatieve opdrachten van het HP Print, Play & Learn platform. Zet een kookwekker voor de kinderen en in die tijd mogen ze je niet storen en zijn zel zelf bezig. Het helpt om een koptelefoon op te zetten tijdens je werk zodat je niet afgeleid wordt door geluiden. Op deze manier kun je nog wat werkbare uren maken.

Een goede planning is het halve werk

Maak een goede planning maar wees wel realistisch. Stel je erop in dat er afgeweken kan worden van je planning. Doe de meest belangrijke taken eerst, als de kinderen op school zitten. Als ze thuis zijn na school kun je nog wat losse to do’s doen waar je niet teveel bij na hoeft te denken. Wat je niet af krijgt zet je op de planning voor de volgende dag en daar start je mee.

Ga geen huishoudelijke klussen doen

Huishoudelijke klusjes doen is verleidelijk als je thuis bent maar doe dat niet. Plan je huishoudelijke taken in wanneer de kinderen thuis zijn. Ze kunnen je er dan mee helpen en je werk kun je dan tijdens schooltijden doen. Zijn ze op school? Laat de boel de boel en ga aan het werk!

Maak voor jezelf en de kinderen een werkplek

Creëer thuis voor jezelf en je kinderen een vaste werkplek. Als jij aan het werk bent kunnen de kinderen ook aan het werk. Maak bijvoorbeeld een hoekje met knutselspullen, educatieve materialen en speelgoed waar ze zich mee kunnen vermaken als jij werkt. Voor jezelf is het ook fijn om een werkplek te hebben waar je pinter staat, je computer en je werkmaterialen. Dit kun je ook laten liggen als je klaar bent en je werkdag ‘afsluiten’.

 

Voel je niet schuldig!

Lieve moeders, het is soms aanpoten om alle ballen hoog te houden maar vergeet niet dat er ook ballen zijn die mogen vallen. Voel je niet schuldig! Het is niet erg als er een dag is dat het thuiswerken niet lukt of de kinderen vermoeid uit school komen er geen land mee te bezeilen is. We doen ons best en we doen meer dan genoeg! Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met deze blogpost.

Dit is een gesponsorde blogpost.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen