Mindfulness is als fietsen

Soms vragen moeders mij: wat is Mindfulness nou eigenlijk? Dat is toch heel zweverig? Niks is minder waar. Mindfulness is juist heel nuchter en praktisch. Het leert je op een heel andere manier naar je gedachten en gevoelens te kijken.

Een manier die je leven, voor altijd zal veranderen. Het zal je veel positiever in het leven doen staan, dan daarvoor. Het mooie hier aan is: iedereen kan dit leren. Ook jij!

De meeste moeders willen van die negatieve buien af. Van dat gepieker in het holst van de nacht. Dan is Mindfulness de oplossing. Omdat het ervoor zorgt, dat je niet langer wordt geleefd door je gedachten en emoties. Ze nemen niet langer een loopje met je, maar je leert ze te zien precies zoals ze zijn. Namelijk: voorbijgaande fenomenen. Niks is voor altijd, ook de leuke momenten niet. Dus de negatieve dingen in het leven ook niet. Ook die gaan weer over.

Lees ook: Mindful Mama’s

Mindfulness leert je om op tijd in te grijpen in de negatieve emoties, die je zo op kunnen slokken. Het zorgt ervoor dat je ze tijdig gaat herkennen, maar ook gaat erkennen. Je gaat niet langer overspoeld worden door je gevoel. Nee, je gaat het gevoel juist opsporen, omarmen en weer laten gaan. Pure acceptatie dus.

Hoe mooi zou het zijn, als je niet elke dag opstond met dat oververmoeide gevoel? Omdat je weer eens slecht geslapen hebt? Of hoe fijn zou het zijn, als je de dag niet hoefde te beginnen met een enorme struggle om uit je bed te komen? En hoe fijn zou het zijn, als jouw moodswings jou en je gezin niet langer beheersen?

Mindfulness is als fietsen, je leert het niet in een dag. Je moet oefenen tot je erbij neervalt. Soms ga je onderuit en dan krabbel je weer op. Maar ook jij kan dit leren! Neem het heft in handen en ga werken aan de piekerstroom aan gedachten. Aan de emotionele buien die al je energie opslokken. Ga ermee aan de slag en je zult zien, dat het je leven enorm positief gaat veranderen.

Wil je meer weten over mindfulness en hoe je bovenstaande kunt leren? Mail dan naar [email protected]

 

Bron hoofdafbeelding: Flickr

Tilda

Na mijn bevalling bevond ik me in een situatie die alles behalve een roze wolk was. Na een paar maanden werd bij mij de diagnose “postnatale depressie” vastgesteld. Toen ik opgekrabbeld was uit mijn post partum depressie, wilde ik graag andere moeders helpen, zoals ik zelf ben geholpen. Vanuit mijn expertise als lifecoach, mijn ervaring met een postnatale depressie en het moederschap, coach ik mama's weer de positieve kant op.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.