Waar ben je naar opzoek?

Wat je moet weten als je zoon een klein zusje krijgt

2 minuten lezen denise Denise Meijer
Wat je moet weten als je zoon een klein zusje krijgt

Een koningswens. Zo noemen ze het toch? Wanneer je eerst een jongen en vervolgens een meisje krijgt. En het is ook geweldig! Een jongen en een meisje, een grote broer met zijn kleine zus…

De band tussen die twee is niet te vergelijken. Je kan wel zeggen dat het een relatie als geen ander is, maar buiten dat om is er nog zoveel meer te vertellen over wat je kan verwachten als jouw grote knul, een klein zusje krijgt.

Wist je bijvoorbeeld…

Dat je jezelf zal afvragen of het de bedoeling is dat je DAT af gaat vegen?
En dan met of zonder zeep, er wel of niet ‘tussen’ en je vervolgens als de dood bent dat je iets zal beschadigen. Wat is een piemeltje dan toch eigenlijk ‘basic’. Ook al sproeit dat ding tijdens het verschonen woester om zich heen dan een op hol geslagen brandweerslang.

Lees ook: 10 euvels die alleen een jongensmama kent 

Dat hij haar held zal worden
Tenslotte is er niemand zo groot en stoer als haar grote broer. Niemand wordt vrolijker onthaald dan haar broer en ze zal naar hem lachen zoals ze naar niemand anders doet. Het is echte liefde! En dat al vanaf baby af aan.

Hij is dan ook haar grote voorbeeld.
Rennen, klimmen… Er is niets wat haar grote broer doet, wat zij niet na zal willen doen. Ze kijkt tegen hem op en probeert in zijn (modderige) voetsporen te treden.

Dat gezegd hebbende: Ze kan prima voor zichzelf opkomen. Niet zo gek als je je bedenkt dat ze ergens ook altijd ‘op heeft moeten boksen’ tegen iemand die groter en sterker is dan zijzelf. Ze staat dan ook haar mannetje en is niet vies van een stoeipartijtje, of twee.

Er bestaat dan ook een grote kans dat je te maken krijgt met een echte ‘Tomboy’. Kapotte knietjes, voetballen in de regen. Het kleine zusje heeft er geen problemen mee om ‘one of the guys’ te zijn, aangezien dat eigenlijk hetgeen is wat ze altijd is geweest.

Lees ook: 10 euvels van een meisjesmama 

En je zal dan misschien wel compleet losgeslagen zijn met de roze attributen. Waarschijnlijk dolgelukkig dat je eindelijk een dochter zou krijgen waar je deze, specifieke voorliefde mee zou kunnen delen. Jurkjes, speldjes, sieraden en natuurlijk het typische meisjesspeelgoed.

Super leuk, toch?

Maar niets is minder waar. Het leukste speelgoed wat er bestaat? Het speelgoed van haar grote broer. Zijn Duplo-treinbaan, zijn auto’s, zijn NERF-pistool, of zijn Marvel actiefiguur om te fungeren als ‘man’ voor haar Barbie.
Of haar grote broer daar trouwens blij mee is? Dat is nog een dingetje…

Want hij zal het echt wel op zijn heupen krijgen. Van tijd tot tijd.
Van het praatgrage kuikentje wat hem overal op de voet zal volgen. Dat ze zo nu en dan kibbelen, elkaar plagen en “ik ga het tegen mama zeggen,” roepen is dan ook helemaal niet vreemd en ook niets om jezelf zorgen over te maken.

Want aan het einde van de dag zal hij alles doen om zijn kleine zusje te beschermen en is HIJ toch echt de enige die mag zeggen dat ze een krengetje is. En als iemand anders dat doet?

Dan krijgen ze het toch echt met de grote broer aan de stok!

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen