Waar ben je naar opzoek?

Zo wordt oud en nieuw thuis een knalfeest!

3 minuten lezen Jeanine van Brummen
Zo wordt oud en nieuw thuis een knalfeest!

Oud en nieuw heeft altijd iets feestelijks. Maar met (kleine) kinderen zit je toch gauw aan huis gekluisterd. Keihard feesten zit er dan niet in. Bovendien: wie houdt dat nog vol, de hele nacht dansen en drinken? Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je de hele avond depressief op de bank moet gaan zitten. Integendeel!

Ook thuis kan je van oud en nieuw een heel spektakel maken. Met deze tien ideeën hoef je in ieder geval niet te vervelen!

Lees ook: Verwachtingen hebben betekent vaak leren loslaten

1. Hoe ziet jullie ideale jaar eruit?

Stel nou dat alles mag en kan het komende jaar, dat je stoutste dromen uitkomen, hoe ziet je jaar er dan uit? Fantaseer met elkaar wat je zou willen doen. Leuke manier om erachter te komen wat de dromen van je kinderen en partner zijn. Misschien kunnen sommige dromen echt uitkomen?

2. Competitietijd!

Zijn jullie gek op spelletjes? Houd een oudjaarsavondcompetitie! Maak een lijst van jullie favoriete spelletjes en speel ze allemaal. Houdt een score bij, zodat je aan het eind van de avond weet wie als grote winnaar het jaar uitgaat.

3. Een luxe avond thuis

Zijn de kinderen nog klein en liggen ze op tijd in bed? Maak er dan met z’n tweeën een bijzondere avond van. Haal jullie favoriete hapjes in huis, de lekkerste drank, trek desnoods je mooiste kleren aan om het gevoel te versterken. Gaan jullie graag naar de sauna? Houdt thuis een verwenavond met maskers, voetenbadje en misschien zelfs wel een lekkere massage.

4. Kamperen in de woonkamer

Willen je kinderen het liefst de hele avond opblijven, maar houden ze dat nog net niet vol? Maak van je woonkamer een camping! Leg de matrassen in de kamer, bouw er desnoods een tent omheen met kussens en dekens. Mochten de kinderen dan toch te moe worden, kunnen ze lekker even gaan liggen.

5. Waar gaan jullie heen op vakantie?

Is de vakantie al geboekt? Nee? Dan is dit een mooi moment om vast te bedenken waar jullie naar toe willen! Haal de brochures vast in huis en ga lekker plaatjes kijken met elkaar. Staat de vakantie al vast? Droom dan eens van een hele verre reis, of vraag waar de kinderen graag eens naar toe zouden willen.

6. Schrijf elkaar een brief

Wat was je mooiste moment van 2016? Wat wens je je kind, partner, over iemand anders toe voor 2017? Schrijf elkaar een mooie brief ter afsluiting van het jaar. Of schrijf samen een brief naar iemand die bijzonder voor jullie is geweest dit jaar. Mooie manier om nog eens terug te kijken.

7. Zelf gelukskoekjes bakken

Ideaal voor als je kleine bakkertjes in huis hebt. Schrijf voor elkaar een gelukswens en verstop die in het deeg. Verrassing!

8. Wie heeft het mooiste vuurwerk?

Bij mij in de buurt wordt er de hele avond vuurwerk afgestoken. Kinderen vinden het vaak gaaf om ernaar te kijken. Maak een scorelijst waarop ze vuurwerk kunnen beoordelen. Ga met elkaar voor het raam zitten en wachten maar. Is er vanuit het raam niet zoveel te zien? Maak een rondje door de buurt, je komt vast van alles tegen.

9. Neem het jaar vast door

Oké, dit klinkt wat saai. Maar ga gewoon eens kijken wat er op het programma staat voor dit jaar. Verjaardagen, trouwdagen of andere bijzondere gebeurtenissen. Misschien weet je kind al wat voor feestje hij of zij wil. Bedenk vast de traktatie met elkaar. Natuurlijk kunnen ze van gedachten veranderen, maar het is al leuk om erover na te denken.

10. Nodig mensen uit

Het is een open deur, maar ook met kinderen hoef je natuurlijk niet alleen met je gezin oud en nieuw te vieren. Opa’s, oma’s, broers of zussen, vrienden, buren, hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Wat je ook doet, maak er wat moois van!

Bron beeld: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Gratis uitjes in Nederland

Gratis uitjes Friesland

  • 1 dag geleden
  • 6 minuten lezen
Gratis uitjes in Nederland

20 gratis uitjes meivakantie 2024

  • 1 dag geleden
  • 15 minuten lezen
Even weg met de kinderen

Zeewolde Hans en Grietje: Ontdek de magie!

  • 1 dag geleden
  • 4 minuten lezen