Waar ben je naar opzoek?

Zo lang duurt het voordat je gewend bent aan je baby! (en meer verrassende conclusies)

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Zo lang duurt het voordat je gewend bent aan je baby! (en meer verrassende conclusies)

Weet je het nog? De dag dat je voor het eerst moeder werd? Het zette mijn leven behoorlijk op zijn kop. Vooraf kun je het je niet voorstellen hoe het is om echt moeder te zijn. Ik moest best wel wennen aan het moederschap en de vrijheid die ik daarbij in moest leveren. Ik dacht altijd dat het vreemd was totdat ik er met meer moeders over ging praten. Gelukkig waren er meer moeders die behoorlijk moesten wennen aan het moederschap…

De komst van een baby zet je leven dus behoorlijk op zijn kop. Maar hoe lang duurt het nu gemiddeld voordat je gewend bent aan je nieuwe leven als moeder? Engelse wetenschappers deden hier onderzoek naar en zij kwamen met een verrassende conclusie.

Lees ook: Onderzoek bewijst: moeders krijgen minder slaap dan vaders

De cijfers

Er werden 1500 kersverse ouders ondervraagd voor dit onderzoek over het ouderschap. De meeste ouders hadden gemiddeld veertien maanden (!) nodig om echt te wennen aan hun baby. Opvallend!

35 procent van de ouders gaf aan dat ze totaal niet voorbereid waren op het echte ouderschap. Op wat er echt zou komen. 49 procent was zelfs in shock over de impact die een baby had op hun leven. Dit hadden ze totaal niet verwacht van het ouderschap!

De ouders waren vooral niet voorbereid op het constante opruimen (25 procent), de slapeloze nachten (22 procent) en het in slaap krijgen van hun baby (14 procent). De meest vermoeiende dag van de week voor ouders is de maandag en om zeven uur ‘s avonds zijn de meeste ouders volledig uitgeput. Herkenbaar?!

De nieuwbakken ouders (bijna driekwart) hadden ook moeite met de druk van familie en vrienden en om de ‘perfecte ouder’ te zijn.

Hoera voor de hele nacht doorslapen!

Er zijn ook positieve conclusies: 38 procent geeft aan dat ze het gelukkigst waren toen hun baby voor het eerst lachte en ook mijlpalen als de eerste stapjes (26 procent), leren praten (15 procent) en de hele nacht doorslapen (32 procent) zien ouders als geluksmomentjes.

Bron: Dailymail.co.uk

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 4 weken geleden
  • 7 minuten lezen