Waar ben je naar opzoek?

YES!! Eindelijk! Een borstvoeding EMOJI!

3 minuten lezen Sjoukje Dijkstra
YES!! Eindelijk! Een borstvoeding EMOJI!

Het was een verschrikkelijk gemis. Dat ene icoontje. Daar moeste wij borstvoedende mama’s het maar mee doen. In mijn geval – met zoonlief al 20 maanden lang! Een flesje. Dat drukt natuurlijk bij lange na niet uit, wat ik wil zeggen, wanneer ik zoonlief aan de borst heb. Gelukkig komt daar nu wellicht een oplossing voor, en het voelt als een bevrijding. YES!!! Zo ziet dat er dan uit…..

Als ik bezig ben met borstvoeding geven kan ik dat straks dan wellicht eindelijk uitdrukken met een druk op de knop: één plaatje. Dus niet dat ene plaatje (het flesje + een babyhoofdje) maar gewoon deze Emoji. Hoe cool is’tie nou? Dat plukje haar ook. Te schattig 🙂

I love it! <3

Yes!! Een borstvoeding Emoji!

Eerlijk is eerlijk. Verpleegster Rachel Lee had het wel juist gezien. Zij was degene die  het borstvoedingsicoontje miste, en ze besloot er wat aan te doen. Ze ontwierp haar eigen borstvoeding emoji en stuurde die als voorstel naar het bedrijf Unicode dat deze emoji’s creëert. Een borstvoedingsfiguurtje, als aanvulling op het babyflesje.

Wel een flesje, geen borstvoeding emoji

Hoe ze op het idee kwam? Rachel vertelt zelf aan de Huffingtonpost dat ze erop kwam tijdens haar werk, waar verpleegsters continu bezig zijn om moeders te ondersteunen en onderwijzen in borstvoeding. Vaak hebben nieuwe moeders geen idee dat het nog best wel een uitdaging kan zijn, meent ze. Rachel heeft daar wel een verklaring voor: “Ik denk dat we het niet genoeg meekrijgen in de maatschappij. Soms vergeten we wel eens hoe belangrijk het is op alle ontwikkelingsgebieden voor moeders en hun baby’s.”

Het bleef door haar hoofd spoken, toen ze zich realiseerde dat er wel een flesje was, maar geen borstvoeding emoji. Zelfs niet, terwijl het blijkbaar in de top 30 staat van meest aangevraagde emoji’s in het afgelopen jaar. Rachel vertelt: “De emoji kan dienen als een eerbetoon aan borstvoedende moeders. Een teken dat de maatschappij ze waardeert om hun ‘harde werk’. Makkelijk ook voor snelle communicatie met familie en vrienden.”

Lees ook: Borstvoeding geven in verschillende standen

Zomer 2017?

Eerlijk is eerlijk. Als ik blij iets appte over baby’s, zwangerschap, etc, dan kwam regelmatig dit icoontje voorbij. Meerdere icoontjes eigenlijk. Doorgaans: Een babyhoofdje, een flesje en een drolletje. In die volgorde. Plus Zzzz, want ja moe word je van baby’s 😉 Zelf stond  ik er nooit zo bij stil, maar als deze emoji er eenmaal door is, zal ik die waarschijnlijk ook wel gaan gebruiken. Ook al zal die er dan pas komen in de zomer van 2017. Dan is zoonlief inmiddels wel klaar met borstvoeding, denk ik…… Helaas. (Snik)

Een babyfles emoji is géén Big Mac emoji

In haar voorstel laat Rachel zien hoe absurd het is om een babyfles emoji te gebruiken als vervanging van een borstvoediing emoji. Please, ga nu niet roepen dat een babyfles emoji nog geen Big Mac emoji is, want nee, dat klopt. Ergens heeft Rachel echter een punt. “Het gebruik van een babyfles emoji als vervanging van een borstvoeding emoji, zou het zelfde zijn om een auto emoji te gebruiken als vervanging van een fiets emoji in je berichtjes. Beiden zijn vormen van transport, waarmee je veel van dezelfde doelen kunt bereiken, maar het een kan het ander niet vervangen. Als je het over een fiets hebt, heb je het niet over een auto, en andersom. Daarmee geef je een andere boodschap dan de bedoeling is.”

Lees ook: 7x borstvoeding promoten doe je NIET zo

Discussie en onderlinge support

Unicode gaat volgende maand beslissen of ze de borstvoeding emoji toelaten. Ook nieuwe karakters, zoals kokosnoot, zeemeermin en een mediterende persoon worden ter review meegenomen. Rachel blijft er nuchter onder, en beseft ook dat een kleine emoji niet direct de beoogde verandering zal brengen in de maatschappij: dat borstvoeding meer geaccepteerd wordt, ook in het openbaar. “Die illusie heb ik niet, maar het zou wel helpen om in ieder geval de discussie om gang te brengen en een beetje onderlinge support te creëren. Als dat wordt bereikt, is het helemaal de moeite waard.”

Tja, die onderlinge support, daar ben ik helemaal voor, maar discussie hebben we eigenlijk al genoeg. Zeker over dit onderwerp! Nouja, verder blijf ik deze ontwikkeling leuk vinden. De emoji is cool! Wat jullie? Zouden jij deze borstvoeding emoji gebruiken? Praat mee…

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 8 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 8 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 8 maanden geleden
  • 4 minuten lezen