Waar ben je naar opzoek?

Deze wonderbaby werd 2 keer geboren!

2 minuten lezen Anne
Deze wonderbaby werd 2 keer geboren!

Baby Lynlee Hope kan met recht een kleine wonderbaby worden genoemd. Dit kleine, stoere dametje, wordt namelijk niet één, maar twee keer geboren! De eerste keer wanneer ze 23 weken oud is. Daarna nog een keer met 35 weken. Een bijzonder verhaal van een bijzondere zwangerschap.

Slecht nieuws

Wanneer Margaret Boemer voor een 16 weken echo naar het ziekenhuis gaat, krijgen zij en haar man slecht nieuws. Hun ongeboren dochter blijkt sacrococcygeal teratoma te hebben. Dit vertelt de moeder in een interview met Texas Hospital. Sacrococcygeal teratoma ontwikkelt zich tijdens de geboorte, waarbij een tumor uit het stuitbeen van het kind groeit. Volgens dokter Darrel Cass komt deze tumor vaker voor bij pasgeborenen. Bij één op de 35.000 geboortes wordt zo’n tumor ontdekt, en vaker bij meisjes dan bij jongens. De baby van Margaret had echter een zeldzame variant.

Wedstrijd wonderbaby vs. tumor

Deze tumor ‘leeft’ en groeit door bloed weg te halen bij de foetus. Maar ook de foetus moet natuurlijk groeien. Het wordt een soort wedstrijd waarbij het steeds zwaarder wordt voor de baby en er zelfs kans in dat de bloedtoevoer naar de baby niet meer toereikend is en de baby nog voordat het geboren wordt, komt te overlijden.

Wanneer Lynlee 23 weken oud is, gaat het steeds slechter met haar gezondheid. Het hart wordt zwakker en de ouders moeten een belangrijke beslissing nemen. Lynlee zal in de buik overlijden, of ze moeten kiezen voor een risicovolle operatie. Overtuigd kiezen ze voor de laatste optie. Margaret, wie tijdens een eerdere tweelingzwangerschap al een baby’tje is verloren, noemt de keuze makkelijk: “We wilden haar leven geven”.

Lees ook: Zwanger van een meerling. Dan maar eentje weghalen?

Openen en sluiten van de baarmoeder

Wat volgt is een zogenaamde ‘foetale operatie’. Gedurende de operatie wordt de kleine meid uit de baarmoeder gehaald en hangt enkele uren boven de buik van haar moeder. De doktoren verwijderen daarmee zo veel mogelijk de inmiddels enorme tumor. Na de geslaagde operatie stoppen ze Lynlee weer veilig terug in de buik van Margareth. Twaalf weken later ziet de moedige Lynlee voor de tweede keer het levenslicht.

Wanneer het kleine vechtertje 8 dagen oud is, moet ze weer onder het mes om het laatste stuk tumor te verwijderen. Het kleine meisje doet het inmiddels hartstikke goed en is gezond. De trotse ouders benadrukken hoe blij ze zijn en hoe dankbaar ze God zijn voor dit prachtige mensje in hun gezin.

13336084_10208680847554518_1415869744394293346_n
Bron afbeelding: Facebook Margaret Boemer

Niet nieuw

Foetale operaties zijn trouwens niet iets nieuws. Ook in Nederland geschieden dergelijke operaties. Een aantal ziekten of aandoeningen van het ongeboren kind kan al voor de geboorte behandeld worden. Deze veelal levensreddende operaties worden in Nederland alleen in het LUMC uitgevoerd.
Echter komt het zelden voor dat de foetus ook daadwerkelijk uit de baarmoeder gehaald wordt om de operatie te doen slagen. Lynlee mag dus met recht een prachtige wonderbaby genoemd worden!

Lees ook: Wonderbaby komt na nachtje mortuarium weer ‘tot leven’.

Bron video: CNN

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen