Waar ben je naar opzoek?

Waarom ‘doe’ je geen kind uit de kroeg?

4 minuten lezen Anne
Waarom ‘doe’ je geen kind uit de kroeg?

De combinatie vrouw, halverwege de dertig mèt een kinderwens lijkt nogal bedreigend voor mannen. Toch is de groep vrouwen van in de dertig met rammelende eierstokken groter dan ooit te voren. Ineens moet een vrouw waarvan de eitjes tegen de houdbaarheidsdatum lopen op zoek naar geschikt zaad voor de nog aanwezige kinderwens. Lastig, maar er zijn opties!

Steeds vaker bouwen vrouwen allereerst aan hun zelfstandige leven, carrière en financiële onafhankelijkheid. En dan ineens lopen ze tegen de veertig en beginnen toch die eierstokken te klapperen. Of er is een sprake van een eerdere mislukte relatie… en dan?

Lees ook: En als plan A nou niet lukt?

Single mom met kinderwens

Zo hebben we Marieke (35). Zij is happy single mom van een prachtdochtertje van bijna 6. Na een dramatisch huwelijk heeft ze een punt achter de relatie gezet en inmiddels alles weer op de rit. Goede baan, eigen huis en een gezellige vriendengroep. Naar de perfecte partner is zij niet echt op zoek. Haar vertrouwen in de liefde heeft een fikse klap gekregen. De enige onvoorwaardelijke liefde die ze kent is die van moeder naar kind en daar ligt dan ook haar grootste droom: nog een kindje en een broertje of zusje voor haar dochter. Die wens is groot, heel groot. Zo groot dat ze het inmiddels hardop durft uit te spreken en we menig vrijmibo wijden aan het hoe en wat en wanneer. Qua leeftijd heeft ze nog wel even, maar de wens is de vader van de gedachte. Tot voor kort hadden we vier opties:

Lees ook: Wat als jij een tweede kind wil, maar hij niet?

1. Een kind van haar ex-man
Ex-man is een beetje vreemd en staat niet negatief tegenover ‘doneren’ van zijn zaad om zijn dochter zo een volbloed broertje of zusje te kunnen geven. Op het eerste gezicht uiteraard een ideale situatie. Maar ja, moet je dat willen, een kind van je ex? En wat voor ‘troubles’ haal je je daar dan weer allemaal mee op de hals… Precies ja, niet handig.

2. Een kind met een nieuwe liefde
Dit zou natuurlijk de meest ideale situatie zijn. Huisje, boompje, beestje met een nieuwe love of her life. Nadeel? Deze strategie heeft ze alles behalve zelf in de hand. Daarnaast lijkt vrouw, halverwege dertig, met kinderwens EN kind nog veel bedreigender voor single man Nederland. Na menig mislukte Tinder-date is haar vertrouwen in deze optie dan ook naar een minimum gedaald.

3. Een kind samen met een homo-stel
Idealistisch en mooi natuurlijk. Een homo-stel wil graag een kind. Marieke wil graag een kind. Laten we met z’n drieën een kind nemen! Ehm, even wakker schudden. “Ga je dan beginnen aan co-ouderschap” , vraag ik haar. Nee, dat was niet de bedoeling. Wellicht één keer in de twee weken een weekendje bij de papa’s. Vrees dat de papa’s-met-kinderwens ook niet op zoek zijn naar een deeltijdkind.

4. Een kind van een spermadonor
Een praktische en voor de hand liggende oplossing. Alleen de wachtlijsten zijn lang en de methode omstreden. Daarnaast heeft Marieke niet zo heel veel ‘feeling’ met deze manier. Wat ik ook wel weer begrijp. Wanneer je gebruik maakt van een donorbank weet je niet wie de vader is. Wel kun je een aantal eigenschappen van de donor bekijken. Zo kun je de uiterlijke kenmerken, het karakter, hobby’s, opleiding en beroep van de donor vooraf inzien. Op basis daarvan kun je een donor kiezen.

Echter sinds kort, kan Marieke nog een vijfde optie aan dit lijstje toevoegen. Namelijk: een kind uit de kroeg.

Nieuwe hype: Een kind uit de kroeg!

Alsof ze water ziet branden, kijkt ze me aan. “Wat zeg je nou?” Ik herhaal: “Waarom doe je geen kind uit de kroeg?” Ik zie aan haar ogen dat ze geen idee heeft waar ik het over heb en ik besluit mijn willekeurige, choquerende opmerking uit te leggen.
Ik hang er geen waardeoordeel aan, maar vind dat ik haar een neutrale uitleg verschuldigd ben van een vijfde optie voor haar kinderwens. Ik leg haar, zo neutraal als Zwitserland, uit dat er tegenwoordig een nieuwe hype aan de gang is onder vrouwelijk halverwegedertig-single-klapperendeeierstokken-land. Namelijk HET-KIND-UIT-DE-KROEG.

Lees ook: Een avondje uit in 30 stappen

Het concept is eigenlijk heel simpel: tijdens je vruchtbare periode trek je jezelf van de bank af. Je pimpt je ouder wordende lijf en trekt een kek jurkje aan. Op strooptocht vertrek je naar de stad. Zoek een goede kroeg op. Het liefst eentje waar het gonst van de jonge, bronstige, vol testosteron gevulde, intelligente mannelijke studenten. Je gaat op zoek naar het type ‘foute-man’ die je normaal gesproken liever ontwijkt, aangezien het absoluut geen relatiemateriaal is. Het gaat vannacht niet om de man, het gaat om zijn zaad.

Zorg ervoor dat je bij hem in bed belandt. Wat als hij een condoom prefereert? No worry, kleine kans dat de MAN in het heetst van de strijd hierover begint… Vraag zijn naam….. of niet.

It’s up to you.

Bron afbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen