Waar ben je naar opzoek?

10x Wat je enorm gaat missen zodra je baby groter wordt

4 minuten lezen Anne
10x Wat je enorm gaat missen zodra je baby groter wordt

Lees je dit, terwijl je met lekkende borsten de wallen onder je ogen telt? Je bijna verdrinkt in een zee aan vieze luiers en je geen idee meer hebt hoe je die spuuglucht ooit weer uit je kleding gaat krijgen? Dan geloof je vast niet dat er een tijd gaat komen dat je de babytijd van je kleine spruit gaat missen. De meer ervaren moeders zullen het beamen dat je ooit mijmerend terug zult kijken op de geweldige tijd dat je moeder van een baby was….

10x wat je enorm gaat missen zodra je baby ouder wordt:

1. Nachtelijke voedingsmomenten.
Op het moment dat je er midden in zit, zal je ze verfoeien. Midden in de nacht (meerdere malen) opstaan omdat je kleine baby toe is aan een fles of de borst. Slaapdronken sleep je jezelf je warme bed uit en schuifel je richting het hongerige monster.
Maar besef je eens hoe magisch deze momenten zijn. Terugkijkend op deze tijd besef je je dat deze nachtelijke voedingen heel bijzonder waren. Het hele land in diepe rust en enkel jij en de kleine. Rust en liefde. Onbetaalbaar.

Lees ook: Yes!! Eindelijk! Een borstvoeding EMOJI

2. Urenlang knuffelen
Nadat je avond aan avond met je kleine smurf op je borst televisie hebt gekeken, vraag je je heimelijk af wanneer je je eigen avonden (ochtenden, middagen) weer terug zult krijgen. Kleine beeb weigert namelijk in het eigen bedje te slapen. Super irritant wanneer je er midden in zit, maar nostalgie zodra je kleine zelf kan bewegen en nooit meer stil wil zitten/liggen op jouw borst.

3. Melkvlekken
Al snel kijk je uit naar het moment dat je de eerste vaste hapjes kunt gaan voeren. Heerlijk die geshockte blikken van een baby, zodra het voor het eerst banaan of zoete aardappel proeft. Onbetaalbaar, en heel wat foto’s waard. Totdat het de smaak te pakken heeft en je voor de zoveelste keer de broccoli van je plafond aan het schrapen bent. Daar waren die melkvlekken niks bij. Zucht. Niet te vergeten dat borstvoedingspoep in het niet valt bij de bijna volwassen vaste voedsel-poep.

4. Kroelen in het grote bed op zondagochtend
Wat is dat fijn. Geen gehaast, geen geren, het is zondagochtend. Wanneer de eerste babygeluidjes uit de kinderkamer komen, haal je de kleine uit het bedje en stapt samen nog even lekker terug in het grote bed. Gelukzalig liggen jullie nog uren te staren naar de kleine handjes, voetjes en luisteren naar het prachtige gekir. Geniet ervan, want zodra de Uk zich kan voortbewegen, zullen je zondagochtenden bestaan uit achter de kleine aanhollen door je hele huis heen.

5. De vele eerste mijlpalen
Met name gedurende het eerste levensjaar van je baby leef je van grote mijlpaal naar grote mijlpaal. Het eerste lachje, het eerste tandje, de eerste keer iets vastpakken, omrollen, tijgeren, kruipen. Het eerste woordje. Allemaal onvergetelijke momenten. Al snel zullen deze mijlpalen zich veel minder snel achter elkaar opvolgen. Dus geniet ervan!

6. Aandacht van anderen voor jou en je baby
Strontziek kan je ervan worden. Vanaf het moment dat je zwanger bent tot het moment dat je baby eindelijk iets groter wordt, is de aandacht van mensen om je heen enorm! Zodra je buik rondere vormen begint aan te nemen, zullen zelfs wildvreemde op straat je liefdevol aankijken of zelfs de brutaliteit opbrengen om even aan je bollende buik te zitten. Ook wanneer je met een baby over straat gaat, zijn de Oooooooh’s en Aaaaaaaah’s niet van de lucht. Soms echt vervelend, maar als deze aandacht wegebt bij het ouder worden van je baby, zul je het nog gaan missen. Trust me!

7. Die geur!!!
Geen uitleg nodig lijkt mij. Die heerlijke babygeur….

8. Makkelijk reizen
Je zult het een vreselijke onderneming vinden, die eerste reis met je baby. Of het nou een weekendje naar je ouders is, een weekje bungalowpark in eigen land, een autovakantie naar Frankrijk of een vliegreis naar Curacao. De volksverhuizing aan spullen die mee moeten, de stress wanneer het slaapt en eet. Wacht maar, reizen met een baby is een peulenschil vergeleken met reizen met een dreumes. Gelukkig groei je overal in zullen we maar zeggen.

Lees ook: Reizende mama’s met kindjes: hoe doe je dat toch?

9. Ieniemienie babykleertjes
Bijna niks zo aandoenlijk als super kleine babykleertjes. Zeg nou zelf; maatje 56 hang je toch met veel meer schattigheid op dan maatje 86?

10. Middagslaapjes
Goud waard zijn ze. Middagslaapjes. Dat uur van de dag waarin je als moeder je eigen lijf moet bijwerken onder de douche, je achterstallige werk probeert af te maken, het avondeten vast klaarmaakt, de was wilt opvouwen, ongestoord stofzuigen of de hongerlijdende konijnen echt even eten moet gaan geven. Stel je eens voor dat je kleine Mini-me besluit niet meer te gaan slapen overdag… Juist ja….

Lees ook: Heb jij een peuter? Deze 35 dingen zijn super leuk aan ze!

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen