Waar ben je naar opzoek?

Heldendaad: kinderen gered uit brandende auto!

3 minuten lezen Anne
Heldendaad: kinderen gered uit brandende auto!

Vincent Bakker (26) heeft gisteren een heldendaad verricht. De jongeman uit Spijkernisse heeft net op tijd een meisje van 3 maanden en een jongetje van 2,5 uit een brandende Audi A6 gered. “De held van 2016”, wordt hij al door zijn collega’s genoemd, maar voor Vincent zelf voelt het allemaal nog wat onwerkelijk.

Wij van Love2bemama zijn het echter roerend met zijn collega’s eens! Wat een held!! De politie zette een filmpje van het incident online en deze is inmiddels al vele tienduizenden keren bekeken.

Brandlucht in de auto

Het zal je maar gebeuren… Vorige week reed ik met mijn twee dochters richting de Apenheul. Op een gegeven moment ruik ik een brandlucht. Ik draai het raampje open en ruik of het van buiten of van binnen de auto komt. Tegelijk besef ik mij dat als de brandlucht van buiten komt, dit niet wil zeggen dat het niet van mijn auto kan zijn. Ik blijf de indringende geur ruiken en besluit bij de eerste mogelijkheid te stoppen om te controleren hoe en wat. Na een uitvoerige inspectie kan ik met een gerust hart stellen dat de brandlucht ergens anders vandaan moet komen en vervolgen wij onze weg.

Lees ook: Sem (3) loop brandwond op door glijbaan

Brandende Audi

Uit de berichtgeving blijkt dat de moeder van de twee kinderen waarvan Vincent hun leven redde ook iets dergelijks gedaan moet hebben. Wanneer zij een brandlucht ruikt, zet ze haar auto stil op de smalle vluchtstrook van de A20. Op dat moment ziet Vincent, die nadert in een witte bestelbus, de auto staan en ziet vuur aan de achterkant van de auto. Geen seconde twijfelt hij, zet zijn auto achter de brandende Audi en rent er naartoe. De moeder die net is uitgestapt, beseft dan nog niet eens dat haar auto brandt. Ze schrikt enorm en roept: “Mijn kinderen, mijn kinderen!!”.
Door de brand werkt de automatische ontgrendeling niet meer en zonder aarzeling slaat de held een ruitje in. De baby in de maxicosi kan hij er uit krijgen en brengt het kleine meisje snel in veiligheid in zijn bus. Wanneer hij terugkomt, staat de kofferbak al in brand.

Net op tijd voor de kinderen

Omdat de auto strak tegen de vangrail aan staat geparkeerd, lukt het niet het raampje aan de kant van het jongetje in te slaan. Met een buigijzer uit zijn busje, lukt het de man om het achterraampje van de auto kapot te slaan en zo, met behulp van de politie die inmiddels ook is gearriveerd, de peuter uit de brandende auto te trekken.
Volgens Vincent was dit net op tijd. Wanneer ze van de auto weglopen en iedereen in veiligheid brengen, horen ze 3 doffe knallen van de auto komen. Op een paar schrammetjes na, mankeren de kinderen niks. Zonder Vincent hadden de kinderen het absoluut niet overleefd en levend verbrand.

Lees ook: Vader steekt zichzelf in brand; gelukszoeker of wanhopig?

In een interview met het Reformatorisch Dagblad geeft Bakker aan dat hij ondanks alle gevaren doorzette. Op adrenaline en doorzettingsvermogen. “Ik zal niet ontkennen dat ik bang was. Er gaat zoveel door je heen. Dadelijk ontploft de auto. Je denkt: Straks kan ik het niet meer navertellen. Maar aan de andere kant wil je hoe dan ook die kinderen eruit halen.”

Heldendaad

Na het incident besluit Vincent gewoon naar zijn werk te gaan. Hij kan de afleiding wel even gebruiken.
De ouders van de kinderen zijn hem eeuwig dankbaar en op korte termijn zal Vincent bij ze op bezoek gaan om te kijken hoe het met de kinderen gaat. Zeker ook voor de ouders heeft Vincent een ware heldendaad verricht! Door de politie is Vincent inmiddels flink in het zonnetje gezet en heeft een traumabeertje ontvangen.

Het bekijken van het politiefilmpje geeft je de rillingen op je rug. Zeker het beeld wanneer je ziet dat de moeder haar zoontje in de armen sluit naast de vangrail, op veilige afstand van de brandende auto. Hoe anders had dat kunnen zijn als Vincent niet was gestopt….?

Bron afbeelding: © uit Politiefilmpje #PRO247

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen