Waar ben je naar opzoek?

Wel of geen bedankje voor de juffen en meesters? (En wat dan?)

3 minuten lezen Marieke Macquiné
Wel of geen bedankje voor de juffen en meesters? (En wat dan?)

Het schooljaar zit er bijna op. Alle juffen en meesters kunnen gaan genieten van hun welverdiende vakantie. Het is een baan waar ik alleen maar respect voor kan hebben. Ik heb mijn handen al vol aan mijn twee dames thuis, laat staan aan een groep van 30 kinderen.

30 kinderen, allemaal verschillend van elkaar, allemaal hun eigen rugzakje en allemaal hun eigen handleiding. Je zult er maar staan, dag in, dag uit. Ik kan alleen maar blij zijn dat er anderen zijn, welke wel voor de klas durven te staan en onze kinderen leren wat ze moeten weten.

Lees ook: Bedankt lieve juf

Juist om deze redenen maken ouders samen met hun kinderen vaak een kleinigheidje. Dit kunnen ze dan geven op de laatste schooldag, als dank voor de juf of meester.
Er zullen ouders zijn die zeggen, “ze hebben er zelf voor gekozen” of “ze worden er toch voor betaald!” Ja, dat hebben ze inderdaad, maar ze zorgen toch een groot deel van een jaar voor jouw kind en voor die van anderen. Al met al toch een behoorlijke verantwoording, ik doe het ze in elk geval niet na.

Hierbij inspiratie om de juf of meester te bedanken voor het afgelopen jaar. Leuk om samen met je zoon of dochter te maken en nog leuker om te geven. En… het hoeft helemaal niet ingewikkeld of duur te zijn!

Aju paraplu!

Dit idee kun je op verschillende manieren maken.

 • Koop een simpele paraplu bij een budgetwinkel. Vervolgens kun je de kinderen een wens op de paraplu laten schrijven of allemaal hun handafdruk erop laten zetten.
 • Een paraplu van papier kan net zo leuk zijn, je kunt er een maken van karton en gezellig knippen en plakken met je kind. Ook hier kun je een wens voor de juf of meester op schrijven.
 • Ook heb je parapluutjes welke je wel eens in je ijsje of sorbet vindt. Deze zijn kleurrijk en kun je simpel op een kartonnetje plakken. Op de voorkant schrijf je eronder “aju paraplu” en aan de achterzijde kun je weer een wens achter laten.

Het zit D’rop!
Koop een glazen pot en vul hem met drop. Vervolgens kun je via het internet een leuk etiket opzoeken met de tekst “het zit d’rop!”. Dit etiket kun je uitprinten en op de pot plakken. Eventueel kun je de pot nog versieren of er een kaartje aanhangen.

Lees ook: Juf of meester. Het is “gewoon werk” toch?

Een mooi gedicht
Je kunt zelf een gedicht maken of er een opzoeken op het internet. Door deze bijvoorbeeld op een stuk karton te plakken, kun je er een mooie kaart of poster van maken. Op de achterzijde kun je dan eventueel nog een eigen tekst schrijven.

Een zelfgemaakte kaart
Simpel te maken met knippen en plakken en ook leuk voor de kleinere kinderen, om echt zelf mee te helpen. Zo kun je bijvoorbeeld figuurtjes uittekenen (of printen) en ze zelf laten uitknippen en opplakken.

Een theedoos
Alle kinderen nemen een theezakje en plakken hier een eigen foto op. De theezakjes verzamel je en doe je in een theedoos. Voilà je hebt een origineel geschenk en de juf of meester zal bij ieder kopje thee nog terug denken aan deze klas.

Een “terugblik”
Geef alle kinderen in de klas een papiertje en laat ze hier hun leukste herinnering aan het afgelopen jaar opschrijven. Vervolgens verzamel je alle herinneringen en stopt ze in een blik.
Zo heeft de juf of meester wat te lezen in de zomervakantie en kunnen ze terugblikken op het afgelopen jaar.

Lees ook: Traktatietip: Patatje mayo

Geen zin om te knutselen?
Heb je geen zin of tijd om te knutselen, maar wil je toch wat geven? Hier nog een aantal ideeën welke simpelweg te koop zijn in de winkel:

 •    Altijd goed: Een doos merci chocolade (Of andere chocolade)
 •    Er zijn leuke mokken met de tekst: “voor de liefste juf / meester”
 •    Make & Bake pot. Een pot met van alles erin, om een lekkere cake of koekjes mee te bakken.
 •    Een leuke kaart, je kunt hem personaliseren door er een persoonlijke boodschap        op te schrijven.

Zeker weten dat de juffen en meesters het zullen waarderen!

Bron ideeën: Google / Pinterest

Bron beeld: Pixabay

Reacties
 • Piet en Riet zei

  Sorry, laat aub al die goedbedoelde rotzooi thuis. We vreten weken chocolade er staan nog drie potten snoep van afgelopen twee jaar en alle knutsels gaan thuis linea recta de afvalbak in. Zorg liever dat er door het jaar heen ouders helpen met allerlei randzaken. Dit is afkoop gedrag en wordt niet (altijd) gewaardeerd ook al zal een docent dit nooit zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 10 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 10 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 10 maanden geleden
 • 4 minuten lezen