Waar ben je naar opzoek?

Wel de lusten, niet de lasten?

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Wel de lusten, niet de lasten?

Het is een veelgehoorde uitspraak: als tante (of oom, opa of oma) heb je wel de lusten, niet de lasten van het kind. Je kan leuke dingen doen met hem of haar en zodra het vervelend wordt stuur je het weer terug naar de ouders. Maar zo loopt het echt niet altijd!

Ik sta in de winkel in de rij voor de kassa als mijn moeder belt. Ik weet dat ze aan het werk is, dus zal ze niet zomaar bellen voor een praatje. “Mam, ik sta in de rij voor de kassa, kan ik je zo even terugbellen?” neem ik op. “Nou, het heeft een beetje haast…” Oh oh. “De juf van S. belde net, hij heeft overgegeven op school. Ze kon z’n ouders niet te pakken krijgen dus belde ze mij. Heb jij tijd om hem op te halen?” In gedachten zie ik mezelf transformeren van doodnormale vrouw tot een soort supertante, inclusief cape en latex pakje. “Is goed!”

Als ik aankom bij de School van S., is het pauze. Ik baan mij een weg door de rennende en vliegende kleuters naar binnen. Na even zoeken vind ik mijn lieve boef alleen in een klaslokaal. In zijn gymkleren, want zijn gewone kleren zitten onder. Ik zet hem op mijn bagagedrager en loop met mijn fiets aan de hand naar zijn huis.

Lees ook: Buikgriep en een fobie voor overgeven; geen goede combi!

Daar aangekomen zet ik de tas met vieze kleren bij de wasmachine (die last neem ik echt niet op me). S. begint al: “Ik heb zin in iets lekkers!” Ja ja, dat doen we dus niet. Ik snij een appeltje voor hem, leg hem op de bank met een handdoek eronder (tip van mijn moeder) en houd een emmer bij de hand. Je weet maar nooit.

Dat bleek maar goed ook, het appeltje heeft het ongeveer een kwartier in de buik van S. volgehouden. Als mijn broer belt om te vragen hoe het gaat, zeg ik: “Ik ruim net de kots van je zoon op.” De rest van de middag brengen we samen, hangend op de bank door.

Deze tante heeft dus heus niet alleen maar de lusten, ook voor de lasten draai ik mijn hand niet om. Ik doe het allebei met evenveel liefde. ‘s Avonds krijg ik nog een appje van mijn schoonzus: “Super bedankt!” Heel erg graag gedaan.

Bron beeld: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 4 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 4 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen