Waar ben je naar opzoek?

Weg van huis: just me, myself and I!

3 minuten lezen Denise Chen
Weg van huis: just me, myself and I!

alleen op vakantie

Een paar dagen just me, myself and I. Nooit gedaan, maar het klinkt best aantrekkelijk. Zo ging een kennis van mij een paar dagen naar een bungalowpark. Gewoon om tot rust te komen en na te denken over zijn werk. Mijn eerste reactie toen ik het hoorde: “Waarom zou je alleen op ‘vakantie’ willen gaan? Wat is daar nou leuk aan?” Later op de dag kwam die gedachte weer bij me op. Alleen een paar dagen weg. Eigenlijk zou dat best…. leuk kunnen zijn. Helemaal alleen, geen vrienden, geen man en geen kinderen. Alleen maar ik, de dingen doen die ik wil doen en ik hoef met niemand rekening te houden. Hoe meer ik erover nadacht, hoe leuker ik het idee vond. Een dag later, dacht ik: “Ja, ik ga het ook doen.”

10x gratis ‘me-time’

Altijd klaargestaan voor mijn gezin

Sinds de geboorte van mijn twee kinderen heb ik weinig rekening gehouden met mijzelf. De vakanties en de dagjes uit waren altijd met de kinderen. Na een dagje shoppen met vrienden kwam ik thuis met spullen voor… de kinderen. Ik vond het niet erg, onbewust liep ik altijd de kinderkleding winkels binnen. Een shirt van €20,- voor mijzelf moest ik 10x over nadenken, terwijl zo’n schattige prinsessejurkje van €20,- voor mijn dochtertje, daar liep ik meteen mee naar de kassa. Ik kon er niks aan doen, ik werd er blij van. De vakanties en de uitjes met de kinderen vond ik ook leuk. Zolang zij plezier hadden, had ik ook plezier.

Echter, het afgelopen halfjaar brak mij. Het was een periode weliswaar met vreugde, maar ook met teleurstelling, verdriet en heel veel pijn. De details wil ik niet vertellen, maar het was zwaar. Daarnaast waren de kinderen en manlief dan ook vaak ziek afgelopen winter. Ik was alleen maar bezig met de kinderen en het verzorgen van mijn man. Eenmaal buitenshuis had ik een masker op. “Hoe gaat het?” “Ja, prima” was dan mijn antwoord en dan probeerde ik zo snel mogelijk het gesprek naar iets anders te leiden. Thuis was ik weer een zombie, een draak, een heks voor de kinderen. Dit kon niet zo langer, merkte ik. Ik moest iets doen en een weekendje weg was misschien wel de oplossing.

Vreemd om alleen te zijn

En ik kan je vertellen…. heerlijk was het. Het was voor mij vrij makkelijk: shoppen of een kuuroord. De kuuroord waar ik naartoe wilde, was prijzig. Overal hanteerden ze een eenpersoonstoeslag. Ik besloot naar Roermond te gaan: shop till you drop. De eerste dag was raar: alleen in mijn hotelkamer, alleen eten in het restaurant. Een vreemd gevoel was dat. De eerste nacht was al helemaal vreemd. Het was muisstil: geen jammerende kinderen die niet wilden of konden slapen. Het lekkerste was dat ik sliep tot 7.30 uur. Geloof me, dat was mij al jaren niet meer gebeurd. Onze kinderen werden of ’s nachts wakker of vroeg wakker. 5.30 uur welteverstaan. Als mijn man en ik geluk hadden, werden ze ‘pas’ om 6.30 uur wakker. Dus slapen tot 7.30 uur was hemels voor mij. Ontbijten met een krantje erbij: zonder gemors, geruzie van de kinderen, gewoon rust om mij heen en in mijn hoofd. Het leukste gedeelte kwam daarna, shoppen!

Winkel in, winkel uit

In de outletcenter ging ik elke winkel in, ook de winkels waar ik normaal niet in zou gaan. Het was druk, maar dat merkte ik niet eens op. Ik vond het wel gezellig. Als ik er was met de kids, zou ik de drukte supervervelend hebben gevonden. Winkeltje in, winkeltje uit, op het bankje zitten in de zon, de aankoopjes bekijken, cappuccino erbij, heaven! Nu moet ik bekennen, dat ik niet alleen maar voor mezelf heb gekocht. Zoveel leuke kinderkleertjes en ook nog korting op de outletprijs. De eerste dag kwam ik met heel wat tassen terug in het hotel. Eenmaal op bed, tintelden mijn benen van het vele lopen.

De volgende dag ging ik nog alleen de winkeltjes in, waar ik de dag ervoor geen tijd voor had gehad. Aangezien er ook nog een bioscoop was, besloot ik een filmpje te pakken. Ook vreemd: alleen naar de bioscoop. Maar eigenlijk, tijdens de film praten we toch niet met elkaar, dus kan je net zo goed zelf gaan.

Gewoon doen!

Deze dagen waren heerlijk. Ik heb mijn hoofd geleegd, een boek gelezen, dingen gedaan die ik leuk vond en het belangrijkste: ik hoefde met niemand rekening te houden. Eenmaal thuis was ik weer redelijk de oude ik. Ik kon weer verder met mijn leven.

Dus doen, niet twijfelen, gewoon doen en je komt herboren terug!

Bron beeld: Pixababy

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 11 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 11 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 11 maanden geleden
  • 4 minuten lezen