Waar ben je naar opzoek?

Bij Anky van Grunsven thuis!

2 minuten lezen Anne
Bij Anky van Grunsven thuis!

Zondag is de kinderfilm Bibi & Tina 2 in Nederland in première gegaan! En het was niet zomaar een première! De film werd voor het eerst aan het Nederlandse publiek getoond bij niemand minder dan Anky van Grunsven ‘thuis’. En wij van Love2BeMama mochten hierbij aanwezig zijn! En dat was feest!

Film Bibi en TinaOp zondagochtend 17 april worden we om 10:30 verwacht op de Anky van Grunsven Academy voor de film première van Bibi & Tina 2: liefde en diefstal op de manege. Los van het feit dat mijn paardenmeisje van zes jaar al stond te springen om als eerste in Nederland de nieuwste film van Bibi & Tina  te mogen aanschouwen, was het bezoeken van deze Academy natuurlijk al een hele bijzondere ervaring op zich. Dit prachtige landgoed in Erp huisvest dè leerschool van de internationale ruiterwereld.

Bij binnenkomst is er in intieme sfeer een heuse ‘bioscoop’ neergezet. Helemaal in paardensferen en met hooibalen om op te zitten. Iets te drinken en popcorn ontbreken uiteraard niet en Anky zelf is de gastvrouw van deze heerlijke ochtend. Na haar hartelijke welkom, kunnen we de film aanschouwen:

In de film staan de paardenmeisjes Bibi en Tina centraal! Na hun spannende avonturen in de eerste film, is er dan nu het vervolg.
De voorbereidingen voor het gekostumeerde bal in Kasteel Frankenstein zijn in volle gang. Maar de stemming slaat om als er wordt ingebroken. De dieven hebben waardevolle schilderijen en de brillencollectie van Graaf Frankenstein gestolen. Ook is de sfeer op manege Martinshof verre van vrolijk, want er heeft nog geen enkele gast geboekt voor het paardenkamp. Bibi en Tina maken een plan om de manege te promoten. Dan wordt Bibi voor het eerst verliefd… Op de knappe Tarik, die met zijn vier broers en zussen de manege volledig op de kop zet. Later wordt duidelijk dat Tarik ook nog een duister geheim met zich meedraagt.

Wat vonden wij ervan?

Mijn dochter kijkt dolgraag naar de tekenfilmserie van Bibi & Tina op televisie en genoot dan ook zichtbaar van deze film. En ik genoot met name van haar. De film is voor kinderen echt heel leuk en goed te volgen. Er zit humor in, liefde, vriendschap en avontuur. Verwacht echter geen hoogstaande acteerprestaties. Tevens kan je goed zien dat de film is nagesynchroniseerd. Persoonlijk vind ik dat altijd wat irritant en afbreuk doen aan de film. Echter had dochterlief helemaal niks in de gaten en deed het voor haar alles behalve afbreuk. De volle duur van de film heeft ze aandachtig gekeken en gelachen. Heerlijk om te zien.

Film Bibi en Tina

Na de film mag iedere aanwezige nog even met Anky op de foto. Hiervoor neemt zij uitgebreid de tijd en dat levert leuke plaatjes op. Daarna krijgen we nog een rondleiding op de Academy. Dat is gaaf om eens in het echt te zien! Zo zien we de stal waar het voor Anky ooit allemaal begon, knuffelen we aanstaand wereldkampioenen, zien we de bekende Salinero rollen in de wei en rennen rond in de immense bak.

Leuk voor in de meivakantie!

Ook Anky heeft ervan genoten zoals je op haar Facebookpagina kan zien.
En ook wij kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag. En mocht jij nou thuis ook een paardenmeisje hebben zitten op de bank, ga dan zeker vanaf 20 april naar de bioscoop om naar deze film te kijken. Want in Anky haar woorden: “Als paardenliefhebber moet je deze film gezien hebben!”

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen