Waar ben je naar opzoek?

Je weet dat je een Control Freak (Moeder) bent als…

3 minuten lezen Carol Rock
Je weet dat je een Control Freak (Moeder) bent als…

Control Freak

Ben jij een Control Freak? Ik zie je al denken, met een enigszins betrapte blik. “Wie ik? Hoe kom je erbij?” Vervolgens denk je aan ‘die ene moeder’ die je altijd bij de balletles van jouw dochter tegenkomt. Die moeder van dat meisje dat wel 8 verschillende balletpakjes bezit, van wie de haartjes elke dag met te veel zorg in een perfect kunstwerk geborsteld worden, die moeder die eigenlijk zelf ballerina had willen worden. Jaaa, die moeder, dat is nog eens een control freak!

Voor de moeders die nu met een licht vertwijfelde blik voor zich uitstaren en de moeders die vinden dat vooral andere moeders zich aan deze aandoening schuldig maken, heb ik hier een paar, wetenschappelijk ON-onderbouwde, kenmerken van een Control Freak (CF) Moeder neergezet. Antwoord je meer dan drie keer “ja”, dan kunnen wij elkaar digitaal ‘high-fiven”!

Je weet dat je een Control Freak Moeder bent als:

 1. Je een paniekaanval voelt opkomen, wanneer je begint met koken en jouw kind ineens vraagt of hij/ zij mag helpen.
 2. Je een ‘spontaan-georganiseerd’ bakmiddagje hebt georganiseerd (let op: spontaan en georganiseerd horen dus nóóit in één zin, hè?) en alleen met heel veel moeite, en veel tot 10 tellen, de kinderen ook echt hun gang kunt laten gaan.
 3. Je naar Desperate Housewives keek en Bree de enige normale moeder in de serie vond.
 4. Als je manlief tegen dochterlief hoort zeggen: “Kom, dan gaan we aankleden” en jij alleen maar denkt: “Oh God, niet weer dat spijkerrokje!”
 5. Alleen had jij die ‘look of the day’ al een uur geleden klaargelegd.
 6. Je naar jouw opgroeiende zoon kijkt en je afvraagt wat er precies mis is met gearrangeerde huwelijken (na 21). Jij weet immers als geen ander welke vrouw goed genoeg voor hem is.
 7. Jouw kinderen nog nooit het huis hebben verlaten met een ondergoedsetje dat niet passend was bij de rest van hun outfit.
 8. Je de tassen van jouw kinderen het liefst zelf (in setjes) inpakt, ook wanneer ze 17 zijn en je weet dat ze die hele school-excursie in Rome diezelfde, versleten spijkerbroek gaan dragen.
 9. Alle, ja echt alle, (kinder)partijtjes in jullie huis Pinterest-waardig zijn.
 10. Jij de reden bent waarom andere moeders zich ellendig voelen na een bezoekje aan Pinterest. Jij bent namelijk die moeder achter die ‘too-good-to-be-true’ foto’s op Pinterest (please hou daarmee op)!
 11. Je weleens in de monden van de kinderen ruikt voor het naar schoolgaan, om zeker te weten dat ze echt goed tanden hebben gepoetst.
 12. Je zo’n ingewikkeld wasselecteersysteem hebt ingevoerd, dat niemand in huis het nog in zijn hoofd haalt zelf de was te doen.
 13. Je de kinderen het liefst laat drinken uit mokken, omdat ze die niet kunnen omstoten (ondanks dat het tafelkleed waterafstotend is).
 14. Je een week na aanvang van het nieuwe schooljaar al alle namen en daarbij behorende gezichten van de klasgenoten van de kinderen weet.
 15. Je bovenstaande inclusief die van hun ouders + wat ze doen weet.
 16. Je de film Monster in Law hebt gekeken en je je afvraagt waarom iedereen haar toch zo een monster vond…
 17. Je bij de school musical al-tijd op de eerste rij zit en letterlijk elk stukje tekst mee playbackt (zelfde geldt voor de liedjes).
 18. Je ’s nachts weleens wakker ligt, denkend aan de eerste keer dat jouw oogappeltjes zonder ouders op vakantie gaan. En je dan serieus overweegt dan stiekem ook een ticket naar dezelfde bestemming bij te boeken, zodat je jouw tieners altijd kunt bespioneren.
 19. Door jou de lat voor de traktaties elk jaar weer hoger wordt gelegd, dankzij die onmogelijke-over-de-top-creabea bouwwerken, die jij bij elke verjaardag mee naar school stuurt.
 20. Je meer dan 3 keer een vraag hierboven met “ja” hebt geantwoord en dat ziet als een compliment…
Reacties
 • Anita zei

  En dat je je de hele dag schuldig voelt omdat je een veel te lieve moeder bent geweest voor je kind?!
  Ik heb mijn zoon een half jaar lang ‘s morgens tussen 5.00 en 5.45 uur uit zijn bed gepraat, en vandaag NIET !!!
  Drie keer raden …. Hij versliep zich fors….
  Ik hoop dat hij er nu van geleerd heeft zodat ik me wat beter ga voelen !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 2 weken geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 2 weken geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 4 weken geleden
 • 7 minuten lezen