Waar ben je naar opzoek?

Wat je nog niet wist voordat je zwanger werd

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Wat je nog niet wist voordat je zwanger werd

Toen ik 21 jaar was trouwde ik met de liefde van mijn leven. Daarna begonnen we aan allemaal nieuwe uitdagingen: een nieuw huis en al vrij snel was ik zwanger. Iets waarover wij niet lang nagedacht hebben. Het was voor ons duidelijk dat we jong ouders wilden worden als dat zou kunnen. Het kwam allemaal zoals het kwam. Ik had geluk dat ik snel zwanger werd (tot drie keer aan toe!). De kinderen volgende elkaar snel op. We zijn nu een paar jaar verder en drie kinderen rijker en af en toe is het best aanpoten. Doordat alles zo vanzelf is gelopen heb ik nooit al te veel nagedacht over hoe het zou zijn om zwanger te zijn en hoe mijn leven als moeder eruit zou zien. Door de jaren heen ben ik daar wel achter gekomen. Voor geen goud zou ik dit leven in willen ruilen voor een ander leven. Ik begon onbevangen aan een zwangerschap maar bij de tweede zwangerschap wist ik wel beter… In deze blog 10 dingen die je nog niet wist voordat je zwanger werd, ging bevallen en aan het begin stond van het moederschap! 

Ik ben zwanger!

Gefeliciteerd! Je leven gaat behoorlijk veranderen. Je denkt misschien dat dat wel mee zal vallen maar niks is minder waar. Natuurlijk krijg je er veel voor terug maar er zijn ook dingen waar je wel even aan moet wennen. Geniet van je zwangerschap en het daaropvolgende ouderschap. Je hebt een grote en mooie verantwoordelijkheid te dragen! In deze blog vertel ik je 10 dingen over je zwangerschap, bevalling en prille moederschap die je, voordat je zwanger werd, nog niet wist.

Ik ben zwanger!

Lees de blog vooral met een knipoog! Geniet vooral veel van je zwangerschap en het moederschap. Je krijgt er echt heel veel voor terug. Inmiddels herken je onderstaande wel?

 1. Tijdens de zwangerschap wil het liefst Jan en Alleman aan je buik zitten. Bedenk je vooraf of je dit wil of niet en als je dit niet wil geef dit ook duidelijk aan. Mensen lijken opeens het recht te hebben om aan je buik te zitten. Dat zouden ze toch ook niet doen als je niet zwanger zou zijn? Dat is een beetje raar…
 2. De slapeloze nachten beginnen al vroeg in je zwangerschap. En als je even pech hebt krijg je er nog maagzuur bij ook en ben je ‘s nachts vaste klant op het toilet. Bij een eerste is het allemaal nog wel te handelen en pak je nog wat uurtjes slaap overdag (want ooh, je valt op de gekste plekken in slaap maar ‘s nachts slapen.. ho maar!) maar als het je tweede, derde of vierde kind is kun je die extra uurtjes rust wel vergeten. Als je pech hebt begin je uitgeput aan de zwangerschap en ben je totaal uitgeput na je bevalling.
 3. Men zegt dat je de pijn van een bevalling vergeten bent als dat prachtige hummeltje op je buik ligt. No way dat ik die pijn vergeten ben! Misschien herinner ik het mij niet meer zoals het echt was maar ik weet echt nog wel dat het héél HEEL veel pijn deed en het ook HEEL lang duurde.
 4. Nadat je bent bevallen heb je geen tijd om bij te komen. Je mag meteen aan de bak met voedingen en nachtvoedingen en een baby die misschien wel een omgedraaid ritme heeft. Geen zin in slapeloze nachten? Laat je baby vooral lekker veel bij je slapen als hij dat nodig heeft. Zo kom je zelf ook nog tot rust. Ooit gaat hij (of zij) echt wel weer in zijn eigen bedje slapen. Don’t worry!
 5. Het ontzwangeren duurt wel langer dan 9 maanden.
 6. Je blaas en bekkenbodem is ook niet meer wat het geweest is na een bevalling.
 7. Je dacht voor je zwangerschap dat je 6 weken na je bevalling weer zou gaan sporten? Ik ben benieuwd hoe je daar nu over denkt…
 8. Vermoeidheid all over!
 9. Dacht je ooit nog rustig te kunnen douchen of eten? Altijd als jij op het punt staat onder de douche te stappen (of daar al onder staat) of nét met je bord eten aan tafel zit wil je baby aandacht. En meestal laat hij of zij dat héél duidelijk weten. Dan ga jij niet ‘even’ rustig douchen. Het kwam regelmatig voor dat ik met de shampoo in mijn haren mijn baby aan het voeden was. Oplossing? Neem hem of haar lekker mee onder de douche of in bad.
 10. Als je eenmaal een baby hebt drink je je koffie of thee voorlopig alleen nog maar lauw. Trouwens ook als ze al wat ouder zijn… al jij besluit éven, echt maar 5 minuten, rustig te gaan zitten… je raadt het al. Mamaaaaaaa!
Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties
 • Diana zei

  hahaha jep… Vooral dat eten en drinken en het douchen 🙂 maar nog steeds (m’n mini is 20 maanden) geniet ik….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen