Waar ben je naar opzoek?

Low budget knutseltips: DIY Bedankt Juf!

3 minuten lezen Laura Collin- Smeets
Low budget knutseltips: DIY Bedankt Juf!

Ik kan vaak impulsief zijn in mijn uitspraken en dat brengt me regelmatig ook in grappige (of minder grappige) situaties. Toen Linda mij vroeg of ik iets leuks wist voor op de site van Love2BeMama, antwoordde ik dan ook enthousiast dat het misschien leuk was om een serie low budget knutseltips online te zetten. Ik had niet direct verwacht dat ze mij zou vragen of ik deze serie wilde maken…

Ben ik wel zo creatief?

Het is niet zo dat ik niet van knutselen hou. Ik hou er juist wel van. En ik vind het ook erg leuk dat Linda mij gevraagd heeft hiervoor. Op Pinterest en welke.nl zie ik vaak de mooiste creaties voorbij komen die ik dan ook graag bewaar. Ook op Facebook ben ik lid van diverse creatieve groepen en zie ik de mooiste dingen voorbij komen die ik zelf heel graag wil maken. Het nadeel is dat ik het overzicht en de creativiteit zelf mis. En geduld. Ik mis het geduld. Ik heb ooit eens iets voorbij zien komen en besloten dat ik het ging maken, samen met mijn schoonzusje. Ik dacht dat ik er wel een tijdje mee bezig zou zijn (een tijdje in mijn belevenis is ongeveer een uur) en ik was er inderdaad wel even zoet mee. Na vier uurtjes hard werken waren we op ongeveer een derde van ons project en omdat het al laat was, besloten we er een andere keer mee verder te gaan. Met als gevolg dat ons project al een maand of negen maand onafgemaakt in de bijkeuken op een plank ligt te verstoffen.

Low-budget-weinig-tijd-knutsels

Dus toen Linda mij vroeg of ik deze serie wilde starten, moest ik er even over nadenken. Ik wil het wel, maar ik moet wel even bewust nadenken bij de knutsels die ik uit ga zoeken. Geen projecten van uren achter elkaar, want dan ga ik me waarschijnlijk toch alleen maar ergeren omdat het niet gaat zoals ik het graag zou willen en omdat het er niet uitziet zoals op de foto die ik op mijn computer heb staan. Mijn knutsels hebben dus twee eisen: Low budget en snel klaar. En met snel klaar, bedoel ik eigenlijk binnen een uurtje. Hier is mijn eerste tip in de serie ‘low budget knutseltips’.

Low budget knutseltips: Bedankt Juf (of meester)

Omdat het bijna zomervakantie is, leek het me leuk om een kadootje voor de juffen (lees: juffen en meesters) op school te maken. Want als het schooljaar is afgelopen dan krijgt juf of meester vaak een zelfgemaakt iets van de kinderen als bedankje voor het afgelopen schooljaar. Tenminste… dat doe ik. Ik weet eigenlijk niet eens of het gebruikelijk is.

Knutseltip: Bedankt dat je me hebt helpen groeien!

Misschien heb je nog ergens een doosje wasco`s liggen waar je niks meer mee doet? Even in stukken hakken, in een siliconen vorm doen en in de oven zetten. Niet te lang en niet te heet. Bij mij in huis stonk het vreselijk en ik dacht serieus dat het mis ging, maar uiteindelijk is het goed gekomen. Ik heb een paar mooie wasco-bloemen weten te maken (de siliconen vorm kun je daarna niet meer voor voedsel gebruiken!). Met twee Merci-chocolaatjes als blaadjes en de tekst “Bedankt dat je me hebt helpen groeien” heb je een leuk kado gemaakt in weinig tijd.

Low budget knutseltips

Overigens kun je de bloem op allerlei manieren maken. Denk eens aan knopen op een canvasdoekje of crêpepapier-bolletjes op een canvasdoek. Mocht je nou geen knutseltalent zijn, kun je er altijd nog voor kiezen om een bloemetje bij het tuincentrum te gaan halen… (en het bloempotje door zoon/dochter te laten beschilderen).

Andere makkelijke knutsel tips om te maken voor de juf of meester:

  • Een zakje drop met de tekst: “Het zit dr’ op!”
  • Een kei beschilderen door je zoon of dochter met de tekst: “Je bent een kei!

Wat zijn jouw low budget knutseltips?

Low budget knutseltips: bedankt juf!

Er zijn nog veel meer dingen te bedenken. Hoe sluit jij het schooljaar af? Laat je je kinderen een bedankje aan de juf of meester geven? Ik ben daar wel benieuwd naar, laat je je reactie hieronder achter?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen