Waar ben je naar opzoek?

Waarschuwing van moeder voor nieuwe rage: pas op met Fidget Spinners!

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Waarschuwing van moeder voor nieuwe rage: pas op met Fidget Spinners!

Binnen een paar dagen zijn ze helemaal tha bom in Nederland: de Fidget Spinners. Een rage die is overgewaaid uit Amerika. Ik kan mijn Facebook pagina niet openen of ik komen ze wel ergens tegen. En deze week waren ze ook al een paar keer in het nieuws. Het is een nieuwe rage onder schoolkinderen. 

Betaalbare rage

Ze zijn klein, handzaam én betaalbaar. Het goedkope speelgoed stop je zo in je jaszak en kun je met een hand ‘besturen’. Oorspronkelijk zijn ze de Spinners bedacht voor kinderen met leer- of gedragsproblemen en moeite hebben met hun concentratie. Diegene die hem ontworpen heeft grijpt mis want toen wilde niemand het speeltje op de markt brengen. Nu zijn ze helemaal hip. Ze kosten rond de 2,50 euro en 8,00 euro en op YouTube staan instructievideo’s waar je trucjes mee kunt leren.

Let op: waarschuwing!

Maar… ondanks dat ze hartstikke leuke zijn gaat er nu al een waarschuwing uit van een moeder. Volgens de Australische moeder Molly zijn de speeltjes niet echt veilig. Ze wil andere ouders nu waarschuwen voor dit speelgoed en vertelt haar verhaal aan Kidspot. Het zoontje van Molly, Isaac (11), heeft een ongelukje met de spinner gehad. Hij was met de spinner aan het spelen en toen sneed de spinner tegen/in zijn ooghoek.

Moeder Molly is blij dat het ding niet in zijn oog kwam en hij daardoor blind is geworden. Het is ‘gelukkig’ maar de zijkant van het oog. Maar Isaac houdt er wel een litteken aan over waardoor zijn zicht belemmerd wordt.

Molly wil andere ouders waarschuwen om toch uit te kijken met de Spinners en dit hun kinderen ook te vertellen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en je kunt beter gewaarschuwd zijn.

Veilige Fidget Spinners

Goed om te weten is dat de Spinner die haar zoon gebruikte scherpe hoekjes heeft. Ik kan mij voorstellen dat deze snel uit de handel gehaald wordt. De Fidget Spinners die je in Nederland koopt hebben afgeronde hoekjes en zijn volgens mij hartstikke veilig.

Fidget SpinnersBron: Mirror

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 10 jaar. Wij wonen sinds 2,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties
 • Kreanimo zei

  Die dingen zijn ook bij ons op school beland…
  Een paar maand geleden zag ik op de Amerikaanse leerkrachten groep op facebook al een bericht erover…
  Ze werden gebannen uit de leslokalen.
  Bij mij moeten ze ook in de schooltas!

  Ziet er pijnlijk uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen