Waar ben je naar opzoek?

Natasja kon niet op een natuurlijke manier kinderen krijgen, dat zeiden ze…

2 minuten lezen Marian Alons
Natasja kon niet op een natuurlijke manier kinderen krijgen, dat zeiden ze…

Volgens de doktoren in het ziekenhuis was het voor Natasja (30) en haar man onmogelijk om op de natuurlijke manier zelf kinderen te verwekken. Daarom kreeg ze een hormoonbehandeling. Hoera, ze werd zwanger van een zoon (nu 9)! Maar niemand had ooit verwacht dat ze daarna, zonder enige hulp, nog 3 kinderen (nu 5 & 6 jaar en 10 maanden) zou kunnen krijgen! En baby nummertje 5 is onderweg!

Voordat ik zwanger raakte van m’n zoontje kreeg ik de hoogste dosering voor een hormoonbehandeling, omdat ik last heb van het Polycysteus Ovarium Syndroom, afgekort PCOS. Volgens de artsen in het ziekenhuis was het voor ons echt niet mogelijk om op een natuurlijke manier in verwachting te raken. Na de bevalling liet ik een spiraaltje plaatsen voor de zekerheid.

Lees ook: Deze moeder bevalt van baby én spiraaltje!

Na drie jaar had ik bloedverlies. Ik ging naar de huisarts en die zei dat ik het nog even moest aankijken. Wat bleek? M’n spiraal liep uit. De huisarts verwijderde ‘m toen direct en op advies slikte ik toen de minipil. Toch bleef ik me niet lekker voelen. Mijn borsten deden pijn. Ik besloot een test te doen en bleek al 11 weken zwanger te zijn. Dat betekende dat ik al zwanger was, voordat de spiraal was verwijderd!

Nierafwijking

We waren in shock. Dit kon toch niet?! We wilden wel nog een kindje maar durfden het niet aan, omdat ons eerste kind een erfelijke nierafwijking heeft. Wijzelf hebben er geen last van, maar zijn wel drager van het gen. Hij werd zo ziek geboren dat we zeiden dat we nooit meer een kind wilden, omdat de kans op een afwijking 33% was.

Het was even omslaan, maar we hebben door haar meer leren genieten van het ouderschap, want het is heel mooi! Ze was gezond en dat was erg belangrijk. Vlak na de geboorte van ons tweede kind, bleek ik weer in verwachting te zijn. Mogelijk doordat ik direct na de zwangerschap nog extra vruchtbaar was. Volgens het ziekenhuispersoneel was het ‘compleet onmogelijk’ dat ik weer zelf in verwachting raakte. We vinden het heel bijzonder en voelen ons enorm gezegend.

Gelukkig overkomen

Na de geboorte van ons derde kind is ons nog een vierde zwangerschap ‘gelukkig overkomen’. Bij het testen van het uitstrijkje bleek dat ik alweer zwanger was. We hebben toen geen anticonceptie gebruikt. Het blijft onwerkelijk dat ik eerst niet op een natuurlijke manier zwanger kon worden en nu 4 kinderen heb. Vrienden zeggen wel grappend: “Zou je de rekening niet even naar het ziekenhuis brengen?”

Het is echt ongelofelijk, want ik ben momenteel 29 weken zwanger van ons vijfde kind. Het is een groot raadsel hoe dit kan. Straks na de geboorte laat m’n man de knip erin zetten. Daar kwam hij zelf mee! Het is voor mij belangrijk dat ik niet meer een anticonceptie gebruik die hormonen bevat. Mijn baarmoeder maakt namelijk zelf negatieve cellen aan die een voorstadium van kankercellen zijn.

Lees ook: Anticonceptie: De Mirenaspiraal

Eerst hebben ze geprobeerd om die cellen te bevriezen, maar dat is niet gelukt. Daarna hebben ze het operatief verwijderd. Ik heb nu geen nacontrole meer gehad, omdat ik in verwachting ben. Best spannend dus of het nu wel goed is. Ik heb geen klachten meer dus het houdt me nu les minder bezig.

Ik zie onze kinderen echt als wondertjes. Het is echt heel belangrijk om van ze te genieten, ook al zijn ze misschien niet gepland. Ze zijn zeker geen ongelukjes, zeg dat nooit! Het is ons overkomen, dus dan is het zo bedoeld. We zijn erg blij dat ons dit zo gelukkig is overkomen.

Kinderen anticonceptie spiraal

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen