Waar ben je naar opzoek?

Waarschuwing: dek je baby in de kinderwagen NIET af met een dekentje

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Waarschuwing: dek je baby in de kinderwagen NIET af met een dekentje

Nu de zomer er weer aankomt en we de eerste paar mooie warme dagen hebben gehad, is dit wel een belangrijke waarschuwing voor ouders met baby’s. Een kinderwagen in de zon zetten is nooit een goed idee maar het blijkt dat wanneer je de in de warme een dekentje over je kindje legt, dit ook levensgevaarlijk kan zijn.

Zonnesteek

Er is een test gedaan met een kinderwagen met daarin een thermometer die buiten de kinderwagen hangt. Zo kun je zien wat voor effect de warmte en zon in combinatie met een dekentje hebben in de kinderwagenbak. De temperatuur kan namelijk oplopen tot 37 graden celcius. Je baby kan hiermee een zonnesteek oplopen.

Niet doen!

Onderzoeker Torleiv Ole Rognum geeft hierbij een waarschuwing af aan ouders voor de gevaren van het gebruik van dekentjes in de kinderwagen. Gebruik ze dus ook niet als bescherming tegen de zon! Kinderen moeten, volgens de onderzoeker, voldoende frisse lucht krijgen. Door de hitte die ontstaat in de bak kunnen ze moeite met ademhalen krijgen met alle gevolgen van dien. Niet doen dus!

Een baby kan spontaan ophouden met ademen. Door de warmte denkt hij dat hij terug is in de baarmoeder. Levensgevaarlijk! In 20 minuten kan het fataal zijn voor je baby.

 

Bron: MirrorBeeld: Pixababy

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over baby’s en opvoeden

Zonnebrand voor je baby en tips voor het gebruik

  • 10 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Gezondheid

Plasticvrij poetsen met tandpasta tabletten van CHOOSE

  • 14 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Gezondheid

Producten met eiwitten en gezonde vetten

  • 18 uur geleden
  • 3 minuten lezen