Waar ben je naar opzoek?

Waarschuwing: dek je baby in de kinderwagen NIET af met een dekentje

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Waarschuwing: dek je baby in de kinderwagen NIET af met een dekentje

Nu de zomer er weer aankomt en we de eerste paar mooie warme dagen hebben gehad, is dit wel een belangrijke waarschuwing voor ouders met baby’s. Een kinderwagen in de zon zetten is nooit een goed idee maar het blijkt dat wanneer je de in de warme een dekentje over je kindje legt, dit ook levensgevaarlijk kan zijn.

Zonnesteek

Er is een test gedaan met een kinderwagen met daarin een thermometer die buiten de kinderwagen hangt. Zo kun je zien wat voor effect de warmte en zon in combinatie met een dekentje hebben in de kinderwagenbak. De temperatuur kan namelijk oplopen tot 37 graden celcius. Je baby kan hiermee een zonnesteek oplopen.

Niet doen!

Onderzoeker Torleiv Ole Rognum geeft hierbij een waarschuwing af aan ouders voor de gevaren van het gebruik van dekentjes in de kinderwagen. Gebruik ze dus ook niet als bescherming tegen de zon! Kinderen moeten, volgens de onderzoeker, voldoende frisse lucht krijgen. Door de hitte die ontstaat in de bak kunnen ze moeite met ademhalen krijgen met alle gevolgen van dien. Niet doen dus!

Een baby kan spontaan ophouden met ademen. Door de warmte denkt hij dat hij terug is in de baarmoeder. Levensgevaarlijk! In 20 minuten kan het fataal zijn voor je baby.

 

Bron: MirrorBeeld: Pixababy

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 11 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over kinderen en ouderschap

Kinderopvangtoeslag 2022 berekenen en ontvangen

  • 7 dagen geleden
  • 2 minuten lezen
Verre reizen met kinderen

Vakantie Curacao 2022 met kinderen tips!

  • 1 week geleden
  • 12 minuten lezen
(financieel) vrij leven

Passief inkomen genereren: 12 boeken om te lezen!

  • 1 week geleden
  • 16 minuten lezen