Waar ben je naar opzoek?

Waarschuwing: dek je baby in de kinderwagen NIET af met een dekentje

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Waarschuwing: dek je baby in de kinderwagen NIET af met een dekentje

Nu de zomer er weer aankomt en we de eerste paar mooie warme dagen hebben gehad, is dit wel een belangrijke waarschuwing voor ouders met baby’s. Een kinderwagen in de zon zetten is nooit een goed idee maar het blijkt dat wanneer je de in de warme een dekentje over je kindje legt, dit ook levensgevaarlijk kan zijn.

Zonnesteek

Er is een test gedaan met een kinderwagen met daarin een thermometer die buiten de kinderwagen hangt. Zo kun je zien wat voor effect de warmte en zon in combinatie met een dekentje hebben in de kinderwagenbak. De temperatuur kan namelijk oplopen tot 37 graden celcius. Je baby kan hiermee een zonnesteek oplopen.

Niet doen!

Onderzoeker Torleiv Ole Rognum geeft hierbij een waarschuwing af aan ouders voor de gevaren van het gebruik van dekentjes in de kinderwagen. Gebruik ze dus ook niet als bescherming tegen de zon! Kinderen moeten, volgens de onderzoeker, voldoende frisse lucht krijgen. Door de hitte die ontstaat in de bak kunnen ze moeite met ademhalen krijgen met alle gevolgen van dien. Niet doen dus!

Een baby kan spontaan ophouden met ademen. Door de warmte denkt hij dat hij terug is in de baarmoeder. Levensgevaarlijk! In 20 minuten kan het fataal zijn voor je baby.

 

Bron: MirrorBeeld: Pixababy

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 37 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 13, 12 en 9 jaar. Wij wonen sinds 1,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 4 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 5 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 5 maanden geleden
  • 4 minuten lezen