Waar ben je naar opzoek?

Mama mist jou ook lieverd!

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Mama mist jou ook lieverd!

gescheiden moeder

Het is een zaterdagavond in mei, een uur of 8. Ik word gebeld door mijn zoontje van 5 jaar. Hij mist me zo, zegt hij zacht. “Ik wil bij je zijn mama”.

De tranen die onmiddellijk opwellen moet ik heel hard wegslikken, om hem op een zo onbezorgd mogelijke toon gerust te stellen.
Ik probeer het gesprek luchtig te houden en vraag hoeveel kusjes hij wil als ik hem weer zie over twee nachtjes. “Tien of honderd? Honderdduizendmiljoenontelbaar”, roept hij aan de andere kant van de lijn. Na een kort praatje over wat hij die avond heeft gegeten bij papa klinkt zijn stemmetje weer wat opgewekter en zeg ik: “Weltrusten lieverd, ik hou van je. Tot maandag!”

Zijn vader en ik zijn net gescheiden, een paar weken woon ik nu met hem en zijn zus van 8 in een huurhuis aan de andere kant van het dorp. Dit weekend brengen ze door bij hun vader.

Terwijl ik mijn telefoon neer leg beginnen de tranen alsnog te stromen. Mijn arme mannetje. Zo klein nog, zulke grote dingen om mee te dealen. Wat heb ik die twee onbezorgde jonge leventjes overhoop gehaald. De leventjes die ik vanaf hun ontstaan heb willen koesteren en beschermen.

Dit is precies de reden dat ik zo lang heb getwijfeld, tegen beter weten in nóg een keer en nóg een keer heb geprobeerd om mijn huwelijk toch te laten werken, die hoop kon ik niet loslaten. De reden is dat ik uiteindelijk mijn ex-man de knoop heb laten doorhakken. Iets waar ik terugkijkend spijt van heb want voor hem was de beslissing immers net zo moeilijk.

Het gaat in het dagelijks leven best goed, ik heb alles redelijk snel weer op de rit gekregen en de sfeer met z’n drietjes is ontspannen en fijn. We doen leuke dingen samen en ik overspoel ze met moederliefde. Ik doe mijn best om dit nieuwe nest veilig en vertrouwd te maken. Knus onder een dekentje op de bank met mijn armen elk om een kind ben ik gelukkig. De mist die de laatste maanden over mijn leven hing lost langzaam op en ik voel mij steeds meer mijzelf worden. Daardoor weet ik nu zeker dat deze stap de juiste is geweest en me goede dingen gaat brengen.

Maar mijn hart breekt door het verdriet van mijn kindjes. Vooral op momenten als deze, wanneer ik alleen onder dat dekentje op de bank zit en denk aan die twee kleine mensjes in hun bedje in een ander huis. Ik droog mijn tranen en zet nog een kopje thee voor mijzelf. Mama mist jou ook lieverd. Ik hoop dat je later zal begrijpen dat het niet anders kon.

Bron beeld: Pixababy

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties
 • Natascha zei

  Wat een kort door de bochte opmerking Ellen? De kinderen hebben hier niet om gevraagd. Maar ik geloof dat ze met een hoop liefde hier ook weer bovenop komen

 • Natascha zei

  Pfff deze komt binnen net 3 weken uit elkaar na een relatie van 9 jaar. 1 kind samen en ik 2 uit een andere relatie. Ze zijn nog niet uit logeren geweest bij papa. Omdat hij nog geen passende woning heeft. Wel blijven eten en dat soort dingen. Maar ik weet dat dit moment gaat komen. En daar zie ik ook tegenop. Arme kids, hun hebben hier niet om gevraagd. Maar ook ik weet dat wij er als gezin beter van gaan worden.

 • Ellen zei

  Denk toch eens twee keer na voor je aan kinderen begint!

 • Jolanda zei

  Herken dit gevoel zo erg! Ben net 3 maanden van mijn ex af en dat is allemaal prima en ben er een gelukkig mens door. Maar voor mijn zoontje van bijna 4 is het allemaal zo heftig geweest en pijnlijk. Ik wil je alleen maar zeggen dit gevoel blijft ben ik bang nog eventjes. Maar ook daar komen wij en onze knappe kind (eren) weer boven op ! Kus

 • jampie zei

  Het is niet alleen de moeders hoor maar die hebben vaak aan een man niet genoeg en dan krijg je zo iets.
  IK heb gvd gevochten voor mijn dochter die wou alleen maar bij mij zijn dus dat zegt al genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 2 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 2 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen