Waar ben je naar opzoek?

Waarom iedere moeder een gay-vriend zou moeten hebben!

3 minuten lezen Anne
Waarom iedere moeder een gay-vriend zou moeten hebben!

Anne 09:00:
Goedemorgen Skattie hoe is het?
Robin 11:32:
Hey lekker ding. Gaat kut. Net naar de sportschool geweest en geen idee wat ik daar deed.
Anne 11:35:
Hoezo, ging het niet?
Robin 11:36:
Nee, mijn trainer was lelijk en ik heb maar vijf mannen gezien waar ik het mee zou kunnen doen.
Anne 11:39:
Hahahaha nerd.
Robin 11:42:
Ik ga wijn inschenken.

Gay-friend

Lachend leg ik mijn telefoon neer en draai me om naar mijn jongste telg van bijna vier jaar oud. “Mama moet lachen!”, roept ze me toe en lacht mee. Niet dat ze weet waarom, maar gewoon omdat er blijkbaar iets te lachen valt. Daar waar ik haar net wel achter het behang kon plakken, grijp ik haar nu beet en kietel haar in haar zij.

Lachend rollen we samen over de bank heen en ik bedenk me dat eigenlijk iedere moeder een gay-vriend zou moeten hebben.

Lees ook: De 5 grootste vooroordelen over het moederschap

Rozengeur en maneschijn

Dat het moederschap niet altijd rozengeur en maneschijn is, dat hebben alle moeders aan den lijve ondervonden. Het staat voor mij als een paal boven water dat het voor sommigen een soort aangeboren afwijking is, dat zorgen en opvoeden, maar dat een ander daar gewoon net even iets meer moeite mee heeft. Zo hakken de doorwaakte nachten, een uitgezakt lijf, grijze haren, zorgen, verantwoordelijkheden en inleveren van ‘eigen tijd’ er bij mij persoonlijk best in. Natúúrlijk zou ik mijn kleine prinsessen voor geen goud van de wereld willen missen en krijg je er vreselijk veel voor terug, maar ik had graag van tevoren van iemand gehoord dat het echt geen kattenpis is, dat hele moederschap.

Ik denk eigenlijk dat iedere moeder een gay-vriend zou moeten hebben. Mede dankzij hem ben ik de afgelopen jaren doorgekomen en ben ik de moeder die ik nu ben. En misschien nog wel belangrijker; ben ik méér dan alleen een moeder.

Lekker kort pittig kapsel

Hij is namelijk degene die er voor zorgt dat je het moederschap vooral niet altijd al te serieus moet nemen. Allereerst zal hij er ten alle tijden voor zorgen dat je je blijft gedragen als een vrouw. En wellicht nog wel belangrijker; dat je er uit blijft zien als een vrouw. Hij zal je zeggen je oksels te scheren, je mee uit shoppen nemen en daarbij de driekwart broeken, uggs, crocs, fleecevesten en ander ‘lekker comfortabele kledij’ verfoeien. Je als het even kan zelfs een eed laten afleggen dat je dat nooit zal dragen. Hij zal ervoor waken dat een lekker kort pittig kapsel zijn intrede doet in het echtelijk bed en je op hoge hakken het schoolplein op trappen.

Lees ook: 10x Wat jouw huis nooit in zou komen! (En het is er nu toch…)

Wilde verhalen

Hij zal je aan je lange lokken terugtrekken wanneer je dreigt te verdrinken in moederlijk gezanik en gezeur over/met alle mede-moeders en je laten inzien dat je het echt niet veel zwaarder hebt dan hij in een periode zonder Grindr-match.
Door zijn wilde verhalen en spannende levensstijl zal je er iedere borrel met hem aan herinnert worden dat het leven meer is dan poepluiers, spuugdoekjes, kinderwagens, schoolpleinen en luizenkam-middagen. Hij zal mee zuchten over hoe die ‘Perfecte Moeder’ van de hoek toch al die ballen hoog kan houden en samenzweerderig meedenken om een plannetje te smeden hoe haar ballen te laten stuiteren (welke je natuurlijk nooit durft uit te voeren, maar daar gaat het niet om). Hij zal mee zwijmelen over die lekkere schoolpleinvader en als een diva die betweterige juf voor jou uitfoeteren als je zelf het lef niet hebt.

Lees ook: Hoog opgeleide moeders drinken meer dan goed voor hen is…

Bidon met wijn

Hij zal voorkomen dat jouw vakanties voortaan enkel en alleen gevuld worden met een stacaravan op de familiecamping in Frankrijk en je verleiden tot samen een weekje feesten op Ibiza. Hij zal meehuilen van verdriet bij de eerste vaccinatie en van geluk bij de eerste stapjes. Hij zal je buikpijn geven van het lachen als je er doorheen zit en zorgen voor een binnenpretje als je moe bent.
Hij zal je kinderen lekker kek kleden en de meest waanzinnige kinderverjaardagsfeestjes neerzetten. Hij zal de mooiste traktaties op tafel toveren en je bidon vullen met wijn wanneer je vier dagen de pineut bent tijdens de avondvierdaagse.

En bovenal zal hij je ten alle tijden laten voelen dat je meer bent dan alleen een moeder. En dat, dat maakt jou weer een nòg leukere moeder.

Thumbs up voor alle gay-vrienden!!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen