Waar ben je naar opzoek?

Dit briefje van een 9-jarig meisje ging viral. Lees snel waarom!

1 minuut lezen denise Denise Meijer
Dit briefje van een 9-jarig meisje ging viral. Lees snel waarom!

Dat kinderen kleine meesters- en meesteressen kunnen zijn in drama, dat bewijst menig Oscarwaardig drama, dat zich in zowat elke bestaande supermarkt wel eens heeft afgespeeld.  Neem daarbij het typische en welbekende moederlijke schuldgevoel, pen en papier en je hebt een combinatie die elk moederhart ineen zou doen krimpen als nooit tevoren.

Verkocht op Ebay

Kleine Ellie (9) weigerde om haar kamer op te ruimen, zo meldt Facebookpagina The Unmumsy mum.  En tijdens een verhitte discussie die ze hierdoor met haar moeder kreeg, schreeuwde ze dat ze verkocht wilde worden op Ebay. Haar moeder reageerde hier op met dat niemand haar zou willen kopen, wat dus leidde tot dit super grappige, doch hartbrekende briefje van haar dochter. Oef! Wat zal haar moeder een last hebben gehad van haar schuldgevoel…

Lees ook: 12 gebeurtenissen waar jij als moeder een acuut schuldgevoel van krijgt

Briefje

“Lieve mama,” zo staat er.

Ik geef je gelijk, ik was gemeen tegen je en ik deed heel erg verkeerd.”

Het lijkt een schoolvoorbeeld van een welgemeende excuses. In ieder geval tot de laatste paar zinnen dan.

“Maar het feit dat je zei dat niemand mij zou willen kopen, brak mijn hart. Maar ik weet in ieder geval hoe erg je, je precies voor me schaamt.” 

Oef… Right in the feels!

Op de man af

Gelukkig is mijn 4-jarige nog niet in staat om briefjes te schrijven, maar ik merk dat hij iets meer op de man af zijn ‘ongenoegen’ uit. Zo word ik regelmatig verzocht om “niet zo raar” te doen, of “te stoppen met piepen”. Bij ongehoorzaamheid presteert meneer het zelfs om me naar me kamer te sturen (althans, hij probeert het).

Lees ook: Top 4 schuldgevoelens bij moeders

Gelukkig geen hartbrekende briefjes aan mijn adres. Althans; tot hij doorkrijgt dat er soms beter te redeneren valt met een moeder die zojuist een dolk in haar hart gestoken heeft gekregen, dan een moeder die pissig is om een niet-opgeruimde slaapkamer… Ik blijf voorbereid!

Wat is het meest dramatische wat jouw kind ooit tegen je heeft gezegd, of naar je heeft geschreven?

Bron beeld: Unmumsy Mum

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties
  • Oh wauw heftig hahaha. Ergens ook wel een grappige situatie, maar ik kan mij voorstellen dat zulke woorden voor een klein meisje hard aan kunnen komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen