Waar ben je naar opzoek?

Waarom je kinderen nooit uit het oog kan verliezen bij water

2 minuten lezen Jeanine van Brummen
Waarom je kinderen nooit uit het oog kan verliezen bij water

Je kan kinderen nooit uit het oog verliezen in de buurt van een zwembad of bubbelbad. Nooit. Dat is de waarschuwing die mama Rachel alle moeders (en vaders) wil meegeven. Zij leerde dat the hard way.

Hoe leuk is dat, een verjaardag bij een zwembad? Dat dacht Rachel ook. Het feestje van haar oudste was ook zeker geslaagd. Iedereen had genoten en de dochter van Rachel misschien nog wel het meest. Het kleine meisje is gek op spetteren in het water en had dan ook veel gedaan. In haar reddingsvest natuurlijk.

Lees ook: Kinderen alleen een dagje laten zwemmen? Doe maar niet!

Aan het einde van de dag plukte Rachel haar dochter uit het water, deed haar reddingsvest uit en zette haar in een handdoek gewikkeld op een stoel. “Ik in bubbelbad!” begon de kleine meid. Maar Rachel wist dat als ze daar aan zou beginnen, het weer uren zou duren voordat ze haar eruit zou krijgen. “Nee” was dus het antwoord.

Toezicht

Rachel liet haar dochter in de stoel achter en ging de laatste dingen inpakken. Er waren zes volwassen in de buurt, dus Rachel dacht dat het wel goed zou gaan. Want met zoveel toezicht, zou er wel iemand op haar kleintje letten, toch?

Helaas was het antwoord nee. Na een tijdje keek Rachel rond en zag ze haar dochter nergens. Ze keek als eerste in het zwembad, maar daar was ze niet. Het hek naar de weg stond open, dus Rachel was bang dat ze naar de weg was gelopen en maakte zich zorgen over de passerende ouders. Maar daar keek ze niet als eerste, en dat bleek verstandig.

Lees ook: Hoax of niet: dit verhaal is gruwelijk en levensgevaarlijk

Ze ademde niet

Tussen het zwembad en het bubbelbad stond een heg die zo hoog gegroeid was, dat ze er niet meteen in kon kijken. Toen ze dichterbij kwam, kreeg ze de grootste schrik die een ouder kan krijgen. Ze zag haar dochter liggen, met haar gezicht naar beneden.

Snel riep ze haar man en trok zelf een sprintje. Ze sprong in het water, maar of het kwam doordat ze nog herstellende was van een keizersnee of door de shock, haar lichaam deed niet wat zij wilde en ze kreeg het hoofd van haar dochter niet boven water. Ze schoof haar naar de kant en haar man die ondertussen toegesneld was, trok haar uit het water.

Ze ademde niet. Alle EHBO lessen die Rachel had gehad, waren ineens kwijt. Ze wist niet wat ze moet doen. Gelukkig begon haar man met de Heimlich greep waardoor er water uit het lichaampje kwam. Uiteindelijk begon ze te kuchen, dus raceden ze met haar naar het ziekenhuis.

Stil

Daar aangekomen bleken ze net op tijd te zijn geweest. Het had geen 30 seconden langer moeten duren volgens de arts. Het kleine meisje werd aan de beademing gelegd om haar longen te laten herstellen en overgevlogen naar een kinderziekenhuis.

Lees ook: Kind (6) verhangt zichzelf bijna per ongeluk

Na 24 uur aan apparaten en 24 ter observatie mocht de kleine meid weer naar huis. Ze maakt het weer goed, maar Rachel heeft haar lesje geleerd. Verdrinken gebeurt in stilte, zonder geluid, zonder gespetter. De reden dus waarom je kinderen nooit, maar dan ook nooit uit het oog kan verliezen rondom water. Ook niet als er andere volwassenen bij zijn, want iedereen denkt dat de ander wel op let.

Bron: Popsugar

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen