Waar ben je naar opzoek?

Shit die je als moeder ECHT nodig hebt voordat de baby komt…

2 minuten lezen denise Denise Meijer
Shit die je als moeder ECHT nodig hebt voordat de baby komt…

Het lijstje aan ‘dingen’ die je nodig hebt voordat je moeder wordt is oneindig!
En nu denk je waarschijnlijk (net zoals ikzelf) voornamelijk aan de materiële zaken als ik het heb over de dingen die je in huis hoort te hebben voordat je de baby komt, maar niets is minder waar.

Wat ik ECHT kon gebruiken

De helft van de items op het gebruikelijke uitzetlijstje heb ik namelijk niet eens gebruikt en dan laat ik gemakshalve de dingen weg die ik tijdens mijn zwangerschap ‘getipt’ kreeg door mede-mama’s. Nee, de dingen die ik ECHT heel hard nodig had die zijn niet materieel te noemen. Bewustzijn, kennis… Oef! Wat kon (en KAN) ik deze dingen goed gebruiken, zo af en toe. Net zoals de volgende zaken:

Lees ook: Top 5 nutteloze aankopen van mijn babyuitzet

Eén van de sleutelingrediënten tot het moederschap: Humor!
Het enige middel wat ervoor zal zorgen dat je de komende 18(!) jaar in goede, geestelijke gezondheid zal verkeren.

Net zoals een flinke dosis aan relativeringsvermogen, want ‘normaal nadenken’, dat is iets wat menig (nieuwe) moeder soms best lastig vindt. Een hormoonkwestie? Soms! Ik blijf erbij dat het gewoon onderdeel is van het alom bekende ‘moedergevoel’, dat onredelijke reageren af en toe.

Nuchterheid is trouwens ook een aangenaam iets om te bezitten voordat je moeder wordt! Je zal namelijk een hoop van je af moeten laten glijden als moeder zijnde. De verschillende soorten maffia’s, ‘goedbedoelde’ adviezen van het consultatiebureau en eigenlijk alles wat een ander voor negatiefs over jou (als moeder), of je kind te melden heeft… Jup! Nuchterheid is heel prettig. Tenzij het je bedoeling was om even ‘niet nuchter’ te wezen (lees: wijn!). Dan is het gewoon kut.

Lees ook: 14 gedachten tijdens het verzamelen van je baby uitzet

Voor de rest van de tijd is energie ook wel een leuk dingetje om te hebben! En menig moeder zal het kunnen beamen, wanneer ik zeg: “Je zal er bakken van nodig hebben de komende tijd!” Slapen doe je namelijk -als je eenmaal moeder bent geworden- pas weer ECHT goed als je dood bent. Sorry!

P.S. Bij gebrek aan energie volstaat een litertje koffie ook.

Iets wat ik heel graag had gekregen: Een drive tot schoonmaken, want schoonmaken is dus ook iets wat je kan BLIJVEN doen met kinderen in huis. Het is dus best handig als je van nature een schoonmaaktijger blijkt te zijn, maar helaas heb ik deze eigenschap, net zoals de overige, nooit helemaal volledig ontwikkeld.

Balen!

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen