Waar ben je naar opzoek?

“Waarom kan ik niet wat mijn oma wel kon?”

2 minuten lezen Jeanine van Brummen
“Waarom kan ik niet wat mijn oma wel kon?”

Schuldgevoelens. Elke mama heeft daar wel eens last van gehad. Het gevoel tekort te schieten voor je kinderen, het niet goed te doen, te falen. Zo ook mamablogger Shannon. Op Instagram deelt ze haar verhaal.

Op de foto die Shannon deelt, zie je hoe ze met haar baby in de draagzak door een rozentuin loopt. Ze schrijft dat ze even de tijd neemt om van de rozengeur te genieten. De reden dat ze een moment nodig had om te ontspannen, is omdat ze erachter is gekomen dat ze voor haar gevoel iets heel ergs moet gaan doen.

Lees ook: 12 gebeurtenissen waar jij als moeder acuut een schuldgevoel van krijgt

Ploeteren

“Mijn man en ik hebben zitten praten over dat ik het gevoel heb te moeten ploeteren de laatste tijd. Ik denk dat ik iets ga doen waarvan ik heb gezworen het nooit te doen: een oppas inhuren voor een of twee keer in de week, een paar uur, om op de jongens te passen.” Shannon voelt zich enorm beschaamd om deze keuze. “We kozen ervoor dat ik thuis zou blijven om bij de kinderen te zijn. Ik heb getekend om voor ze te zorgen, maar hier ben ik, overwegend om iemand anders om hulp te vragen omdat ik het niet allemaal alleen kan.”

“Ik haat het. Ik haat de gedachte alleen al. Ik haat het dat mijn man me ziet worstelen en dit voorstelde. En ik haat het dat het me zo van slag maakt.”

Oma

Shannon vergelijkt zichzelf met haar oma,  die vijf kinderen grootbracht, elke avond kookte, haar huis schoonhield en ondertussen ook nog actief was in vele clubjes en organisaties. Bovendien was ze een uitstekende naaister en zag ze er altijd prachtig uit. “Ze deed het allemaal.”

Lees ook: Ben jij er ALTIJD voor je kind?

“Waarom is het zo moeilijk voor mij om haar voorbeeld te volgen?” vraagt Shannon zich af. Want haar leven ziet er volledig anders uit. “Ik loop achter met ALLES, de jongens hebben steeds meer aandacht nodig, wat maakt dat ik nergens aan toekom.” Ze schrijft hoe alle taken – het huishouden, het zonder beeldscherm bezighouden van een peuter terwijl ze borstvoeding geeft aan een borstverslaafde baby – haar overweldigd.

Falen

Diep van binnen weet Shannon wel dat het beter zou zijn voor iedereen als er iemand komt om te helpen. Maar tegelijkertijd voelt het als falen voor haar. “Het lijkt alsof ik niet goed ben in te zijn wie ik zou moeten zijn: een moeder, vrouw en oh ja, ook nog mezelf. Dat laatste is een lachertje, ik weet tegenwoordig niet eens meer wie ik ben!”

Na al deze overdenkingen was het dus tijd voor een beetje ontspanning en een bezoek aan een rozentuin. In de comments onder haar foto krijgt ze veel bijval. “Het is nooit de bedoeling geweest om dit allemaal alleen te kunnen doen,” reageert iemand. “Kijk maar naar vroeger, kinderen werden opgevoed door de hele gemeenschap of het hele dorp, niet alleen door de ouders.” Veel vrouwen reageren met dat ze niet zo streng voor zichzelf moet zijn en moet doen wat haar een betere en gezondere moeder maakt.

Lees ook: Het boeit me niet (en ik ben daar een leukere moeder door)!

https://www.instagram.com/p/BVQyrukgQEI/?taken-by=shynnz

Wil je meer eerlijke verhalen van Shannon lezen? Volg dan zeker haar Instagramaccount. Op de foto’s lijkt het alsof je het ‘perfecte gezinnetje’ ziet, maar bij de foto’s schrijft ze vaak over hoe haar leven echt is en over alles waar ze als moeder tegenaan loopt.

Bron: Instagram                                          Bron beeld: Pixabay

Reacties
  • Darlene van Splunter zei

    Ik had van de week hetzelfde gevoel, waarom lukt het mij niet en mn moeder vroeger wel???? Of mn oma inderdaad…..voel me ook schuldig, heel menselijk, proberen het beste ervan te maken… succes aan alle moeders…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 4 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 4 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen