Waar ben je naar opzoek?

Waarom elke moeder een bakfiets zou moeten hebben

5 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Waarom elke moeder een bakfiets zou moeten hebben

Als moeder van 3 heb ik jarenlang met veel plezier mijn bakfiets gebruikt. Na de geboorte van de tweede wist ik al snel dat ik een bakfiets wilde hebben. Het gaf mij vrijheid en ik kon veel makkelijker even weg. Toen de derde was geboren zag ik er helemaal de voordelen van in. Met drie kinderen onder de drie jaar op pad gaan is nogal een onderneming. ‘Even’ een boodschap doen werd veel makkelijker met een bakfiets. Ik gooide de fiets niet alleen vol met kinderen maar ook met boodschappen… Waarom een bakfiets? Lees vooral verder en je wordt op slag verliefd.

Waarom een bakfiets?

Jarenlang heb ik met heel veel plezier mijn bakfiets gebruikt en ik raad het elke moeder aan, of je nou 1 of meer kinderen hebt, om een bakfiets aan te schaffen. Wat de voordelen zijn? Ik vertel het je graag!

Overbeladen fiets is verleden tijd

Toen ik moeder was van één kind, keek ik uit naar het moment dat we samen mochten gaan fietsen. Hij in het zitje voorop en we gingen naar de dieren, even de stad in of een ijsje eten. Toen de tweede werd geboren werd het steeds moeilijker om op de fiets te gaan. Alleen met de kinderen ging dit nog wel maar als ik ook nog boodschappen mee moest nemen werd het lastig. En een buggy kreeg ik al helemaal niet mee op de fiets. Ik was ook bang dat ik zou vallen met mijn overvolle en te zware fiets. Daardoor ging ik steeds minder fietsen. De bakfiets waar ik van droomde wilde ik nu helemaal graag hebben. 

De voordelen

Een bakfiets is geen goedkope investering alleen vind ik het elke euro meer dan waard. Als je de mogelijkheid hebt om een tweede auto te gebruiken dan kost dat ook veel geld. Met een fiets ben je veel wendbaarder, ga je sneller weg en het is nog gezonder ook. Met deze fiets heb je heel veel ruimte: je kan je kinderen meenemen, een buggy en zelfs nog boodschappen. Als ik nu weer een bakfiets zou mogen kopen dan zou ik een elektrische bakfiets kopen. Want hoe meer kinderen je hebt, hoe harder je moet trappen en dat is wel vermoeiend. 

Je hebt meer vrijheid

Als je op stap gaat met je kinderen en de bakfiets dan parkeer je deze ook heel makkelijk. Ik ging wel eens naar de markt en dan liep ik met de bakfiets aan de hand de markt over. De buggy hoefde ik niet mee te nemen en ik gooide mijn bakfiets vol met boodschappen. Ondertussen deed mijn baby een dutje en genoten mijn peuters van hier een bolletje en daar een plakje kaas. 

De fiets is niet alleen heel handig, hij heeft mij ook geholpen wanneer ik het binnen zitten met kinderen even helemaal zat was of wanneer ze elkaar in de haren vlogen. Ik haalde de bakfiets uit de schuur en zette de kinderen erin. Even een frisse neus halen en meteen wat beweging voor mama. Een activiteit die een positieve invloed had op zowel de kinderen als de moeder. De buitenlucht deed mij en de kinderen goed en ze genoten van alles wat ze zagen. Onderweg werden er heel wat vragen gesteld en leren ze toch heel veel doordat ze zoveel zien. Op deze manier had ook ook meteen quality time met de kinderen en was ik zelf lekker in beweging. We hebben heel wat kilometers gemaakt. 

10x lekker naar buiten met je dreumes!

Een frisse neus, een dosis vitamine D, energie krijgen of kwijt kunnen, even uitwaaien, samen met andere kindjes spelen, de motorische ontwikkeling stimuleren, leren over planten, bloemen, bomen, struiken en beestjes, lichaamsbeweging, geuren, kleuren en vormen ontdekken en nog veel…

 • Love2BeMama

Een bakfiets: de beste keus ooit!

Toen de kinderen ouder werden heb ik mijn bakfiets verkocht maar nog steeds was een bakfiets aanschaffen de beste keus. Als je geen mogelijkheid hebt voor een tweede auto dan is een bakfiets een uitkomst. Maar ook kun je nadenken over dat de aanschaf van een bakfiets uiteindelijk veel gezonder en beter voor het milieu is en de vele bovenstaande voordelen hierin meenemen. 

Naast dat de bakfiets ook heel praktisch is, vond ik het altijd super gezellig om samen op pad te gaan in de bakfiets. Naar buiten gaan is gewoon heel fijn met jonge kinderen. Rondje fietsen, diertjes voeren, een klein boodschapje doen. Ook de opa’s en oma’s maakte graag gebruik van de bakfiets. Het voordeel is ook dat je baby’s al mee kan nemen in een maxi-cosi of speciaal zitje in de bakfiets. En als je dan ook nog eens een hele comfortabele bakfiets hebt wordt het allemaal veel makkelijker. Je hoeft helemaal niet te ploeteren om vooruit te komen, je gaat als een veertje de brug op en af en je hoeft alleen maar te genieten. 

De keuze voor bakfietsen is enorm. Op het eerste gezicht lijken bakfietsen ook op elkaar maar er zijn echt verschillen tussen bakfietsen. Wij hebben onlangs een testrit mogen maken op een soci.bike. De soci.bike heeft mij verrast met slimme oplossingen die de dagelijkse ritten zoveel leuker, veiliger en comfortabeler maken.

De voordelen van een soci.bike waardoor ik verrast ben:

 • Hij past door elke standaard deur
 • Hij is compact en wendbaar (heeft een licht aluminium achterframe) 
 • Hij heeft een opklapbare laadklep waardoor je kinderen ook makkelijk in en uit kunnen stappen
 • Hij heeft beschermende wielkappen
 • De soci.bike kun je in 240 RAL-kleuren krijgen, dus iedere kleur die je je maar kan wensen

Proefrit maken

De soci.bike is de meest veilige, comfortabele en duurzame elektrisch ondersteunde bakfiets (met een bereik van circa 120 kilometer) en je hebt altijd wind mee. Hij fiets enorm lekker en ziet er ook nog eens fantastisch uit! Lange afstanden fietsen of een bakfiets vol kinderen is geen probleem met de soci.bike. Je kan hem ook nog eens kopen in verschillende toffe kleuren en voordat je hem aanschaft kun je een proefrit maken. 

Wat ook nog een groot pluspunt is van de soci.bike is dat deze gemaakt wordt vanuit een maatschappelijke missie. Bij soci.bike werken ze met mensen die aan de zijlijn zijn komen te staan. Bij soci.bike kunnen deze mensen, die vaak geen reden hebben om uit bed te komen, aan de slag en kunnen ze met een verhaal thuiskomen en trots zijn op wat ze die dag hebben gedaan.

Kortom: twijfel je over een bakfiets? Maak een proefrit en ik weet zeker dat je om bent. Een bakfiets geeft je leven met kinderen zoveel meer kleur en vrijheid!

Dit is een betaalde blogpost.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen