Waar ben je naar opzoek?

10x lekker naar buiten met je dreumes!

2 minuten lezen admin Love2BeMama
10x lekker naar buiten met je dreumes!

Een frisse neus, een dosis vitamine D, energie krijgen of kwijt kunnen, even uitwaaien, samen met andere kindjes spelen, de motorische ontwikkeling stimuleren, leren over planten, bloemen, bomen, struiken en beestjes, lichaamsbeweging, geuren, kleuren en vormen ontdekken en nog veel meer…. De lijst met voordelen, voor zowel kinderen als hun ouders, is eindeloos. Dus, kom! Laten we lekker naar buiten gaan. Met deze tien ideeën kom je de zomer wel door.

Lees ook: 7x Wetenschappelijk bewezen dat buitenspelen goed is voor kinderen

Lekker naar buiten met je dreumes

1. Ken je iemand met een volks- of moestuin? Vraag of je af en toe langs mag komen met je dreumes om te helpen plukken. Dit is gelijk een perfecte manier om ongemerkt groente en fruit in je moeilijke eter te krijgen.

2. Geen moestuinierder in de buurt? Geen punt, bezoek een pluktuin. Of, leuker nog, maak zelf een moestuintje samen met je dreumes. Als je geen (grote) tuin hebt, kun je ook informeren bij je gemeente naar mogelijkheden rondom buurtinitiatieven, zodat je samen met je buren een stukje grond om kunt toveren tot moestuintje.

3. Bezoek een (kinder)boerderij. Je hebt natuurlijk de gewone buurtboerderij met drie geiten en een koe, maar er zijn ook grotere knuffelboerderijen, waar je dreumes geitjes de fles kan geven, koeien kan knuffelen en ezeltje kan rijden.

4. Bezoek een botanische tuin. Altijd zo mooi en rustgevend. Je dreumes kijkt zijn ogen uit en kan super veel leren van deze bezoekjes.

5. Ga lekker naar het bos! Bramen plukken, blaadjes zoeken, draagzak mee voor als ze moe worden en gaan.

Lees ook: Voorkom bijziendheid met buitenspelen

6. Maak een tochtje door de duinen. Heuvel op en heuvel af, hoe heerlijk is dat! En als beloning is daar de mooie, grote zee.

7. Het strand mag natuurlijk niet ontbreken aan het rijtje. Met de bal of vlieger, schelpen zoeken, zandkastelen bouwen, pootje baden, picknicken: het kan allemaal op het strand.

8. Bezoek een openluchtmuseum of openluchtzwembad. Musea en zwembaden: altijd een succes voor een dreumes.

9. Ga een dagje naar de dierentuin. Of als je in de buurt woont van een fijne dierentuin, overweeg dan een abonnement.

10. En dan is er natuurlijk de speeltuin. Je hebt die van jou om de hoek al honderd keer gezien, dus zoek uit of er verderop een grotere of leukere is!

Wat is jullie favoriete buitenplek?

Lees ook: Buitenspelen; bankhangen is bij ons thuis geen optie!

Is jouw kind de dreumes leeftijd al gepasseerd? Hier dan nog een paar leuke buitenactiviteiten voor grotere kinderen: ga kanoën door de grachten, ga strandjutten (inclusief spannend verhaal), bezoek een pretpark of zet een speurtocht uit voor de kinderen uit de buurt.

Foto door Asiya Evseeva via Pexels

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen