Waar ben je naar opzoek?

De waarheid over die eerste avond samen uit na je zwangerschap!

3 minuten lezen Anne
De waarheid over die eerste avond samen uit na je zwangerschap!

eerste avond samen uit na je zwangerschap

Daar zitten we dan. Uitgeput en met wallen tot op onze schouders tegenover elkaar in een hip restaurant. Om ons heen alleen maar uitgeslapen mensen, lijkt wel. Alsof de hele wereld aan haar portie nachtrust komt, behalve wij twee. Opgelaten stemmen, schaterlachende uithalen. Verliefde stellen die met de handen verstrengeld elkaar liefdevol in de ogen kijken. Een groep opgeschoten mannen, een zestal giechelende vriendinnen.
Ik kan de gedachte niet onderdrukken, kijk naar de man tegenover mij en zeg; “Ik wed dat die mensen allemaal geen kinderen hebben”.

Eerste date

Het werd de hoogste tijd. Acht weken is ze inmiddels en na de emotionele en fysieke achtbaan van de afgelopen periode, leken we nu in wat rustiger vaarwater te komen en durfde ik het aan. Onze eerste date weer samen. Dromerig zag ik het voor mij. Eindelijk weer eens een beeldschone jurk aan. Samen dineren, wijntjes nuttigen en praten over het leven. Hem weer eens in de ogen kijken en vragen hoe het gaat. Misschien na het etentje nog een dansje wagen in onze favoriete club (als die nog bestaat) om vervolgens bij thuiskomst intens en urenlang de liefde te bedrijven…

Oma wilde wel komen oppassen. Ik geloof dat ik een uur bezig ben geweest om voor haar op te schrijven wat onze kleine hummel allemaal moet en doet in die 6 uurtjes dat wij verwachtten weg te zijn. Van minuut tot minuut, van het aantal afgestreken poedermelkschepjes tot wat de voorkant van een luier is. Alsof mijn moeder zelf nooit kinderen heeft gebaard….

Telefoons op tafel

Anyway, hier zitten we dan nu. De dag begon om 6:00 na een zwaar onderbroken nacht (onze dochter wordt nog steeds 3x per nacht wakker). Het is nu 18:30, maar het voelt alsof het midden in de nacht is. Ik heb moeite mijn gaap te onderdrukken nu ik eindelijk rustig stilzit en verlang naar mijn bed…

Ik vraag manlief hoe het gaat op zijn werk en hij vraagt mij of ik zin heb om weer aan de slag te gaan. Krampachtig en geforceerd vermijden we het belangrijkste onderwerp in ons leven, onze dochter. Want deze avond draait om ons. Lachend moeten we na een uur concluderen dat we steeds juist weer op dit onderwerp uitkomen en besluiten dat maar zo te laten.

Ondertussen liggen onze telefoons als stille getuigen naast ons op tafel. “Haar telefoon zou het toch wel doen hè schat? Denk je dat ze echt zou bellen als er iets is? Wacht, ik app haar even….” Ze reageert niet. WAT is er aan de hand?
Na het voorgerecht loop ik gehaast naar buiten om toch even mijn moeder te bellen en vragen of alles echt wel goed gaat. Alles gaat goed….

Topidee

Na twee wijntjes merk ik dat mijn lichaam de alcohol niet meer gewend is. In combinatie met mijn slapeloze nachten is de uitwerking dan ook anders dan normaal.
Wanneer het 21:30 is en we het nagerecht hebben weggewerkt, besluiten we in plaats van een dansje te wagen gewoon de bus terug naar huis te pakken. Manlief leidt deze optie in met een zwoele stem in mijn linkeroor: “Schat, wat nou als we in plaats van dat dansjes gewoon lekker naar huis gaan? Dan gaan we naakt tegen elkaar aan liggen en ga ik eens kijken of ik jou nog lekker kan verwennen”. Topidee. Dat ik van binnen meer verlang naar dat bed dan naar hem, laat ik maar even achterwege.

“Nu al thuis?” kiert mijn moeder vanaf de bank met een grote glimlach zodra we de voordeur binnenstappen. “Ja mam, het was echt super leuk, maar ja je weet hè, Smurfje is morgen om 6:00 alweer klaarwakker en die laatste voeding straks die doe ik zelf wel even en dan kan jij ook lekker naar huis. Jij bent per slot van rekening ook niet meer de jongste hè mam!”. “Zo is dat kind”, lacht mijn moeder met een veelbetekenend blik in haar ogen en verlaat het moederschip.

Manlief staat al zijn tanden te poetsen en glijdt in bed. “Pfff”, denk ik. Ik wil slapen en weet dat hij nog heel iets anders verwacht. Wat las ik van de week nou ook alweer? Ow ja, zin máák je. Vooruit met die geit. Nog even onder de douche voor een frisse ‘touch’, tandjes poetsen, mijn blauw gestreepte pyjamabroek aan het hangertje laten hangen en gaan met die banaan. Sexy glijd ik onder de dekens en zoek met mijn naakte lichaam naar mijn wederhelft. Bij mijn aanraking hoor ik een kleine zucht, gevolgd door een oorverdovend gesnurk….. Mooi: hij slaapt al. De schat.

Over een paar maanden nog maar eens proberen…..

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen