Waar ben je naar opzoek?

Aantrekkelijke ouders krijgen eerder een meisje

2 minuten lezen Anne
Aantrekkelijke ouders krijgen eerder een meisje

Aantrekkelijke ouders krijgen een meisje

Je bent zwanger en je krijgt een kind. Dan heb je twee kansen:
Je krijgt een meisje of je krijgt een jongen.

Mannelijke zaadcel versus de vrouwelijke

Uiteraard hoop je allereerst dat je kleine hummel gezond ter wereld zal komen. Daarnaast heb je wellicht een voorkeur voor het geslacht.
Er is een theorie dat je dit geslacht zou kunnen beïnvloeden door het tijdstip van de bevruchting. Zo zouden de zaadcellen die voor de ‘Y-jes (veroorzakers van het mannelijke geslacht) zorgen sneller, maar zwakker zijn. De mannelijke zaadcel komt dus eerder aan bij het eitje, maar houdt dat niet lang vol. De vrouwelijke zaadcel doet rustiger aan, maar is langer levensvatbaar. Als de mannelijke versie al bij het eitje is, maar deze is nog niet vruchtbaar, houdt hij het waarschijnlijk niet lang genoeg vol om het ei daadwerkelijk te bevruchten. De vrouwelijke zaadcel kan dan haar kans grijpen.

Aantrekkelijk versus minder aantrekkelijk

Bovenstaande theorie is echter nooit wetenschappelijk onderbouwt. Sterker nog, er is een onderzoek dat aantoont dat je zelf helemaal geen invloed hebt op het geslacht van je baby, maar dat je als aantrekkelijk koppel wel meer kans hebt op een meisje. Dat schrijft psycholoog Satoshi Kanazawa van de London School of Economics in het wetenschappelijk tijdschrift Reproductive Sciences.
Met twee prachtige dochters op de bank, past deze theorie natuurlijk helemaal in mijn plaatje. Omgekeerd kan je namelijk lezen dat wanneer je dochters op de wereld hebt gezet, de natuur je dus beschouwt als aantrekkelijk. Mooi!
Wanneer ik de onderbouwing lees, lijkt deze mij dan ook niet meer dan logisch;

Een aantrekkelijk uiterlijk is van levensbelang in onze samenleving. Mooie mensen worden eerder geloofd, krijgen betere banen en hebben over het algemeen meer zelfvertrouwen dan minder aantrekkelijke mensen. Met name voor vrouwen is het hebben van een knap uiterlijk van belang in je succes in het leven en hebben meer voordeel bij mooi zijn.

“Fysieke aantrekkelijkheid is een kwaliteit die universeel wordt beschouwd als positief”, verklaart onderzoeker Kanazawa in het de Britse krant The Independent. “Maar deze eigenschap draagt meer bij aan het reproductieve succes van vrouwen dan aan dat van mannen.”
Heerlijk toch dat de natuur het dan zo regelt dat fysiek aantrekkelijke paren eerder een dochter op de wereld zullen zetten!!

Immoreel en kwetsend

Uiteraard is dit onderzoek omstreden. Zo zou er onvoldoende bewijs zijn. Ook is dit natuurlijk volledig in strijd met onze menselijke idealen en is het enigszins kwetsend en immoreel voor stellen die enkel jongetjes weten voort te brengen.

Maar ja, om in de woorden van de onderzoekers te blijven: “De natuur is nou eenmaal simpelweg niet politiek correct”. Ik geniet vandaag nog even verder van dit compliment 😉 .

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 11 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 11 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 11 maanden geleden
  • 4 minuten lezen