Waar ben je naar opzoek?

Deze vrouw sliep door haar bevalling heen!

1 minuut lezen Marian Alons
Deze vrouw sliep door haar bevalling heen!

De 23-jarige Alice Payne lag in het ziekenhuisbed te slapen en had niet door dat haar bevalling al begonnen was. Toen ze een uur later haar ogen opendeed, zag ze dat al bijna volledig was bevallen van baby Philip!

Het klinkt als de ideale droom voor iedere zwangere vrouw: niets meekrijgen van je bevalling. Alice Payne werd met 38 weken zwangerschap ingeleid in het ziekenhuis, omdat de baby niet meer groeide in de baarmoeder. Nadat er 24u niets gebeurde, kreeg ze hormonen toegediend om te zorgen dat de weeën op gang zouden komen. Maar die hadden weinig effect.

Lees ook: “Ik had een heel saaie bevalling”

Moeder Alice had veel pijn en kreeg daarom pijnstillers. Hierdoor zakte ze weg in een erg diepe slaap. De artsen realiseerden zich niet hoe ver de bevalling al op weg was, omdat de monitor niet goed functioneerde. Terwijl ze sliep had Alice al een ontsluiting van 10 centimeter. Oftewel: klaar om te persen. De artsen waren bang dat ze te zwak zou zijn om de baby op een natuurlijk wijze te laten geboren worden. Ze dachten aan een spoedkeizersnede.

Gelukkig was Alice haar man John er die vertelde aan haar wanneer ze moest persen. Ongelofelijk maar waar: ze reageerde op zijn stem en perste in haar slaap. Met nog maar 10 minuten te gaan voordat de baby er zou zijn, werd ze wakker. Daarna sliep ze weer twee uur door.

Lees ook: Prachtige pure bevallingen en geboortes vastgelegd

Alice: “Ik herinner me dat een verpleegkundige probeerde om Philip in mijn armen te leggen, maar ik viel weer in slaap. Toen ik 2 uur later wakker werd, ontmoette ik mijn zoontje.”

Volgens veel verplegers en verloskundigen is dit het gekste wat ze ooit hadden meegemaakt. Alice heeft gemengde gevoelens. Enerzijds is ze blij dat ze niets van de pijn mee heeft gekregen, maar toch had ze het wel mooi gevonden als ze de geboorte bewuster had meegemaakt. Alice: “Nu moet ik hem vertellen dat ik in slaap ben gevallen.”

Bronnen:
Foto’s: SOUTH WEST NEWS SERVICE
Informatie:  The Sun
Hoofdafbeelding: Flickr

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen