Waar ben je naar opzoek?

Even voorstellen: gastblogger Meester Sander

4 minuten lezen Marian Alons
Even voorstellen: gastblogger Meester Sander

Meester Sander(29) gaat de komende periode 4 gastblogs voor Love2BeMama schrijven. We trappen af met vragenvuur ter introductie.

Persoonlijk

Woonplaats: Meppel
Verliefd/verloofd/getrouwd?
Ik ben verliefd op Merel Troost en wij wonen samen. Zij is ook leerkacht van een hele leuke groep 3.
Wat is je beroep? Leerkracht basisonderwijs en ondernemer.
Wat zijn je hobby’s? Voetbal en hardlopen.
Wat doe je in je vrije tijd?
Zoals je aan mijn hobby’s kunt zien hou ik van sporten. Hierdoor krijg ik rust in mijn hoofd en tijdens het hardlopen krijg ik vaak inspiratie voor nieuwe ideeën. Ik ben een druk baasje en heb het soms nodig om even te ontladen.

School

Waar geef je les?
Op kindcentrum Talent.nl in Meppel.

Aan welke klas?
Ik focus mij op de kleuters en groep 3. Dit vind ik de mooiste leeftijd. Kinderen zijn onbevangen en super leergierig. Dit proberen wij zoveel mogelijk te benutten. Het leuke is dat je bij ons op school als leerkracht met alle leeftijden te maken hebt. Dit maakt het afwisselend en super leuk!

Lees ook: Juf of meester. Het is ‘gewoon’ werk toch?

Op wat voor school geef je les?
Kindcentrum Talent.nl bestaat nu twee jaar. Samen met collega’s kwamen wij erachter dat het huidige onderwijs soms tekort schiet. Daarom hebben wij binnen onze stichting deze school opgericht. Wij gaan uit van de talenten van ieder kind. De kinderen zitten met alle leeftijden door elkaar. Ze volgen hun eigen leerprogramma op onder andere de iPad en wij werken met thema’s. Dit herken je misschien uit de kleuterklas. Onze lokalen zijn ook zo gemaakt dat je niet klassikaal kunt werken.

Wat vind je het mooiste aan het lesgeven?
De band die je kunt opbouwen met kinderen. Het begint met vertrouwen en dan komt het leren vanzelf. Na de zomervakantie was een meisje zo blij om mij te zien, dat ze heel hard op mij af kwam gerend en een knuffel gaf. Daar doe je het voor.

Hoe is het om als man voor de klas te staan?
Leuk! De kinderen kijken toch anders naar je. Het is belangrijker dat kinderen met verschillende personen in aanraking komen. Natuurlijk ga ik sneller voetballen met de kinderen. De meeste juffen doen dit niet. Het is wel jammer dat er over het algemeen weinig mannen voor de klas staan. Gelukkig is onze stichting een uitzondering op deze regel. Drie van mijn directe collega’s zijn man.

Lees ook: Doet het huidige onderwijssysteem jongens tekort?

Wat zijn de vooroordelen die mensen hebben over meesters?
Dat ze stoerder zijn en meer toelaten dan de juf. Dit is natuurlijk deels waar. Ik denk wel dat mannen over het algemeen directer zijn en hierdoor meer gezag uitstralen. Gelukkig houdt niet elke meester van voetbal en niet elke juf van knutselen. Ik vertel altijd aan de kinderen dat mijn lievelingskleur roze is. In het begin reageren de jongens dan heel gek, maar aan het eind van het schooljaar is het ook de lievelingskleur van de helft van de jongens. Je hebt dus echt een voorbeeldfunctie als meester.

Hoe ga je om met vooroordelen over mannen voor de klas?
Ik vind het jammer dat er weinig carrièreperspectief zit in het beroep leerkracht. Ik krijg vaak de vraag wanneer ik groep 8 ga doen en of ik ook directeur ga worden. Als man wordt dat toch verwacht van je. Ik kies mijn eigen pad. Daarom ben ik ook mijn website MeesterSander.nl begonnen. Ik wil graag andere leerkrachten inspireren met mijn creatieve ideeën op het gebied van ICT in de klas.

Krijg je vreemde opmerkingen? (Over seksueel misbruik bijv.?)

Eén keer heb ik dat gehad toen ik op een verjaardag was in Amsterdam. Daar lijkt het meer te leven dan hier in Meppel. Het 4-ogen principe vanuit de kinderopvang vind ik een hele goede. Wij staan met meerdere mensen voor de klas en hierdoor ben je eigenlijk nooit alleen met de kinderen. Je staat samen voor de klas. Het is eigenlijk belachelijk dat we het hierover moeten hebben, maar helaas zijn er dus mensen in deze wereld… Gelukkig voel ik mij hierdoor niet belemmerd in het uitvoeren van mijn beroep.

MeesterSander.nl

Wat houdt MeesterSander.nl in?
Op deze website plaats ik tips voor apps en andere ICTmiddelen voor in de (kleuter)klas of thuis. Ik probeer alles zelf uit in mijn klas en deel het met mijn collega’s. Ik wil ook graag meer ouders bereiken, zodat zij kunnen zien welke educatieve apps er allemaal beschikbaar zijn.

Wat wil je bereiken?
Mijn ultieme droom is om het onderwijs zo te maken, dat elke leerling met plezier naar school gaat. Met mijn kennis en creativiteit wil ik ervoor zorgen dat alle leerkrachten ICT op een goede manier gaan inzetten. Op MeesterSander.nl en Onderwijs.tools (deze website heb ik samen met mijn vriendin) wil ik laten zien wat er mogelijk is. Daarnaast hoop ik steeds vaker naar scholen toe te gaan om leerkrachten te inspireren en te begeleiden.

Lees ook: Oproep: meer waardering voor juffen en meesters!

Hoe combineer je MeesterSander.nl met je baan als leraar en je privéleven?
Sinds dit jaar sta ik niet meer fulltime voor de klas. Ik richt mij nu twee dagen op mijn eigen bedrijf en sta twee dagen voor de klas. Hierdoor heb ik meer ruimte om mijzelf verder te ontwikkelen. Dit is ook precies wat ik kinderen wil meegeven. Pak je kansen en ga je droom achterna. Doordat ik nu minder voor de klas sta, hou ik ook meer tijd over voor mijn vriendin en vrienden.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over opvoeding en ontwikkeling

Leesontwikkeling stimuleren door buiten te spelen

  • 1 week geleden
  • 5 minuten lezen
Relatie & Seks

Is het schadelijk om seks te hebben, terwijl de baby in dezelfde kamer slaapt?

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over mamma’s en lifestyle

Krijg weer grip op je werk: 5x Timemanagement tips voor moeders

  • 3 weken geleden
  • 3 minuten lezen