Waar ben je naar opzoek?

Een verschoonplek op het mannentoilet? Hoognodig!

2 minuten lezen Anne
Een verschoonplek op het mannentoilet? Hoognodig!

Verwonderd lees ik een nieuwsartikel van vandaag. In Amerika willen ze dat er in openbare (staats)gebouwen een verschoonplek komt op het mannentoilet. Interessant. 

De verschoonplek voor je kleine spruit, vind je inderdaad doorgaans op het damestoilet. Of op een speciale ‘neutrale’ plek zoals bijvoorbeeld bij de Ikea. Maar als het aan de Amerikanen ligt, komt daar op korte termijn verandering in. President Obama tekende op 7 oktober een wet, die eist dat mannen- én vrouwentoiletten in openbare gebouwen een commode voor baby’s moeten hebben, meldt de Huffington Post.

Tikkeltje gênant

Eigenlijk is het natuurlijk vreselijk achterhaald dat er enkel op het damestoilet ruimte is om je kindje van een schone luier te voorzien. Oké, een beetje man draait zijn hand niet om voor een bezoekje met zijn baby bij de dames, maar enigszins opgelaten kan manlief zich in een dergelijke situatie wel voelen. Snap ik. Zeker wanneer er, zoals niet zelden, een flinke rij vrouwen staat te wachten om het toilet te bezoeken. Een tikkeltje gênant is het dan wel natuurlijk. En dat zou niet moeten! Vaders zijn tegenwoordig natuurlijk heel goed in staat om een baby te verschonen en zouden zich niet moeten laten tegenhouden door dit ‘obstakel’.

De verschoonplek en het eeuwenoud rollenpatroon

Vooral als wij als gezin ergens zijn, vervallen we regelmatig in het eeuwenoude rollenpatroon waarbij ik, als (be)moeder, onze kinderen meeneem naar het toilet. Nu is dat inmiddels met een dochter van 4 en eentje van 7 ook wel logisch natuurlijk. Toch, toen zij nog baby waren, heb ik me regelmatig geërgerd aan het feit dat ìk meestal degene was die de kleine druif van een schone luier moest voorzien. Als deeltijdmoeder lag mijn hoeveelheid luier-verwissel-beurten uiteraard al stukken hoger dan die van vaders. Ja, dan vond ik het altijd best prettig wanneer hij dat klusje even op zich kon nemen.

Lees ook: Moeders ervaren meer stress dan vaders. Duhu!

Echte vent

Ook ik heb een echte vent en hij deed niet moeilijk om even het damestoilet binnen te lopen om de kleine te verschonen. Toch voelde juist IK me dan regelmatig opgelaten en begaf mezelf, al voordat hij het kon doen,  gewapend met luiertas en huilende baby richting vrouwenhok. Terwijl hij rustig verder at aan zijn net opgediende maaltijd in het restaurant of zijn gesprek voortzette met vrienden in de kroeg, wrong ik me alweer in allerlei bochten om de vieze luiers te verwisselen voor een schone. Tjonge jonge, wat is dat vaak een gedoe op zo’n toilet zeg!

Lees ook: DIY: Daddy’s Luier Kit

Los van dit uiteraard hopeloos verouderde rollenspel tussen mannen en vrouwen, zijn er natuurlijk nog meer redenen waarom géén verschoonplek op het mannentoilet ontzettend achterhaalt is. Zo zijn er ook legio homoseksuele stellen met een baby of single vaders die graag hun kindje een schone broek zouden willen geven in de herenruimte.

Helemaal zo’n gek idee dus niet van die Obama! Wat vind jij?

Lees ook: Wat als mijn zoon homo blijkt te zijn?

Bron afbeelding: Pixabay

Reacties
 • Daar hadden ze al véél eerder aan moeten denken.

  Hoeveel alleenstaande papa’s zijn er tegenwoordig of ouders met héél jonge kinderen die gescheiden zijn.

  En zelfs al was het dat niet, het is fijn als papa zo’n taakjes ook kan doen.

  Ik ben helemaal voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 10 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 10 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 10 maanden geleden
 • 4 minuten lezen