Waar ben je naar opzoek?

6x in de keuken met een dreumes

1 minuut lezen Linda Kamminga
6x in de keuken met een dreumes

Wij zijn een maand geleden verhuisd. En ja, dat is heftig met een rond waggelende (mijn kleine pinguïn kan nog niet zo goed lopen) dreumes. Binnenkort zal ik met jullie mijn verhuistips delen, maar vandaag wil ik het hebben over mijn keuken.

Hoewel er een prima keuken in ons nieuwe huis zat, besloten we toch hem te vervangen door een (nog) betere. Inclusief een oven waar eerdergenoemde dreumes makkelijk overdwars in bereid kan worden.

Vieze vingers overal…

Ik ben dol op koken, bakken, braden, stoven… you name it. Mijn zoontje krijgt dan ook geen potjes. Niet omdat ik er tegen ben, maar ik omdat ik het leuk vind om zelf wat voor hem te maken. Het moge duidelijk zijn, ik breng veel tijd door in de keuken. Nu is het dus zo dat ik een zoontje heb van 15 maanden dat overal wil zijn waar mama is. De dreumes is dan ook veel in de keuken te vinden.

Lees ook: Samen koken

Dat levert de volgende hopelijk, herkenbare keuken situaties op:

 • Vieze vingers op de kastjes, op de oven, overal… Gelukkig houd ik ervan om dat schoon te maken. NOT. Vooral de glazen deur van de oven is vreselijk. ‘s Avonds denk je dat hij schoon is maar in het daglicht kun je precies zien waar Meneer Plakhand zijn sporen heeft achtergelaten. Alsof hij een territorium afbakent, vreselijk!
 • Speelgoed in de vaatwasser. Oh hallo, Nijntje, jij hier? (Gisteren vond ik trouwens een foam blok in de groentelade).
 • Terwijl ik de koelkast weer vul met boodschappen, zie ik vanuit mijn ooghoeken de aardbeien vanuit diezelfde koelkast in de mond van mijn kind verdwijnen. (Note to self: taart bovenin de koelkast bewaren.)
 • Servies dat verdwijnt uit de vaatwasser. En dat vervolgens linea recta terug de vaatwasser in kan omdat meneer het volledig afgelebberd heeft. Gelukkig heeft hij hierbij een voorkeur voor plastic…
 • Ik heb inmiddels een zesde zintuig voor speelgoed ontwikkeld. Ik weet, zonder te kijken, precies waar het ligt zodat ik zonder mijn nek te breken door de keuken kan manoeuvreren.
 • Het moment dat zoonlief moe en hongerig is en alleen nog maar opgetild wil worden, maar dat je net een rauwe kipfilet aan het snijden bent…

Deel jouw tips en anekdotes hieronder of op Facebook, wij lezen ze graag!

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen