Waar ben je naar opzoek?

Aan mijn kleine ster

1 minuut lezen Bianca van Vuuren
Aan mijn kleine ster

Een klein veldje achteraan op de begraafplaats. Op dit veldje werd je uitgestrooid. Zojuist heb ik er een stokroosje geplant. Jij bent mijn eerste kind. Jij maakte mij mama. Je had een open schedeltje, waardoor je buiten mij om niet had kunnen leven.  Wij lieten je sterven en geboren worden in de 13e week van de zwangerschap. Het was 17 april 2010.

Vandaag ben ik hier vlakbij je. Ik heb je wat te vertellen. Je krijgt weer een broertje of zusje. Ik ben zwanger van mijn derde kind. Hoe bizar dat dit kindje verwacht wordt op 18 april 2017? Zo dichtbij jouw sterf- en geboortedatum.

Symbolisch gezien vind ik het prachtig. De cirkel is rond. Emotioneel vind ik het zwaar. Ik herbeleef de emoties van toen.

Lees ook: Rouwverwerking voor moeders

Verdriet en angst

Ik heb het verlies van jou toen verwerkt en ik heb je het mooiste plekje in mijn hart gegeven.  Toch brengen de hormonen weer flarden van verdriet en angst in mij naar boven. Ik kan niet anders dan ze toe laten.

Mijn kleine ster, mijn kleine Pascal…

Beseffend dat ze horen bij die andere zwangerschap. Die zwangerschap die ik niet heb voldragen.  Ben je bij me lieve Pascal? Help je me? Waak je over je broertje of zusje?

Zittend op de grond, op dat kleine veldje. Voel ik mezelf rustig worden.  Samen kunnen wij dit.

Dank je wel lieverd.

Bron beeld: Pixabay

Reacties
 • Sjoerdtje zei

  Wat mooi geschreven. Wij verloren vorig jaar onze derde zoon met 14 weken zwangerschap. Ook een open schedel, of eigenlijk, geen schedel. Snel daarna raakte ik weer zwanger. Ik ben nu bijna uitgerekend, twee weken voor de sterfdag van onze Hjalte. Het is een heftige tijd nu. Maar ons meisje heeft een beschermengel dat weet ik zeker.
  Jullie kindje heeft zijn broertje als beschermengel, dat weet ik zeker.
  Geniet van je zwangerschap en blijf aan pascal denken, dan is hij altijd bij jullie.

 • Angela zei

  Mooi geschreven Biekie!
  Tis wat je zegt, laat de emtoies maar toe is niks mis mee of raar aan!
  Wat je hebt meegemaakt vergeet je nooit meer, je hebt Pascal een mooi plekje in je hart gegeven en daar zit tie veilig maar de angst en het verdriet die het toen tijdens die zwangerschap met zich meebracht komen nu weer naar boven en dat is heel logisch, maar jou lieve Pascal is bij je en waakt niet alleen over zijn nieuwe aanstaande broertje of zusje maar ook over zijn stoere broer en zijn papa en mama! Dikke knuf Angela

 • Shirley zei

  ❤️ Zo mooi geschreven. Ik weet zeker dat Pascal bij jullie is en in de wolken meekijkt en meespeelt met zijn broertje en straks ook met zijn Brusje.

  Liefs

 • Oef!

  Ik wens je een heel fijne zwangerschap, zonder zorgen.
  Je kindje heeft een beschermengel hierboven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 2 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 2 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen