Waar ben je naar opzoek?

Verhuizen met kinderen? Is niet het einde van de wereld!

3 minuten lezen Linda Bosscher Linda Bosscher
Verhuizen met kinderen? Is niet het einde van de wereld!

Een paar jaar geleden kregen wij de kans van ons leven om ons droomhuis te bouwen. Dat betekende dus dat we zouden gaan verhuizen. Ons allereerste huis zouden we gaan verlaten. Ik vond dat best lastig; we hadden zo’n mooi huis, met een uitbouw eraan gebouwd, de kinderen waren hier geboren en ik was tevreden met hoe het was. Ons nieuwe huis zou veel groter worden, zou ik mij daar op mijn plek gaan voelen? En hoe zouden de kinderen het vinden? Toch besloten we ervoor te gaan en we begonnen een nieuw avontuur. Een huis bouwen én verhuizen met kinderen.

Verhuizen met kinderen: goed idee?

Toen wij ons eerste huis kochten was ik echt in de veronderstelling dat we hier heel veel jaren zouden gaan wonen. Uiteindelijk hebben we ons huis na 10 jaar verkocht en zijn we verhuisd. Het bouwen van ons nieuwe huis was een heel proces. Van begin tot de verhuizing heeft dit 4 jaar geduurd. Als je er middenin zit duurt het heel lang en lijkt er geen eind aan te komen maar eigenlijk is het ook heel goed geweest. 

Tegen die tijd dat we gingen verhuizen was iedereen er ook meer dan klaar voor. We waren er zo in meegegroeid dat we er echt aan toe waren om te verhuizen en geen traan gelaten hebben om ons oude huis. Dit hebben we goed kunnen afsluiten en we hebben geen heimwee gehad. 

Groter wonen met kinderen

We zijn veel groter gaan wonen. Ik dacht eerst dat ik daar heel erg aan moest wennen maar al die ruimte met een gezin van 5 was juist ook heel erg fijn. Omdat we groter wonen heeft iedereen een eigen plek én mijn man en ik hebben allebei een eigen kantoor. Dat is wel heel erg fijn omdat we allebei thuiswerken. 

Verhuizen binnen dezelfde woonwijk

De kinderen hebben weinig last gehad van de verhuizing. Ze waren nog best jong en het grote voordeel is dat we in dezelfde wijk zijn blijven wonen. Hemelsbreed zijn we 500 meter verderop gaan wonen. Ze kunnen nog steeds naar dezelfde school gaan, hebben hun vriendjes nog en de woonwijk kennen ze op hun duimpje. 

Verhuizen met kinderen betekent veel regelen

Ik ontken niet dat verhuizen met kinderen pittig is. Verhuizen zet je leven op zijn kop. Als je een nieuw huis zoekt moet je je financiering ook op orde hebben, nadenken over de hypotheek en hypotheekrente en of je je hypotheekrente 20 jaar vast wil zetten of dat je kiest voor een andere rentevaste periode. Wanneer je je financiering op orde hebt dan moet je je eigen huis nog gaan verkopen en het nieuwe huis aankopen. 

Verhuizen met kinderen kost tijd

Je moet je spullen inpakken; alles gaat door je handen. Het is veel werk, je kinderen vragen aandacht en je leven gaat ook verder. Ook ben je ondertussen al bezig met je nieuwe huis. Het kost veel energie en tijd. Wees je daar bewust van. Dat neemt niet weg dat het al met al wel super leuk is maar sta niet gek te kijken als je sociale leven even op een lager pitje komt te staan.

Tips verhuizen met kinderen

Maak je je druk om je kinderen? Hoe zij het zullen ervaren? Verhuizen met kinderen heeft, vind ik, best veel voordelen. Ik som ze even voor je op:

 1. Als je kinderen naar een nieuwe school moeten is het niet makkelijk maar het zal ze later wel helpen in sociale situaties. Het nieuwe kind op school zijn is niet makkelijk maar ze leren er wel veel van. Ze leren nieuwe contacten te leggen.
 2. Je kinderen maken nieuwe vrienden. 
 3. Ze mogen hun kamer opnieuw inrichten. 
 4. Ze krijgen meer leefruimte. 

Afscheid nemen

Het verhuizen met kinderen is ingrijpend. Betrek ze er daarom ook zoveel mogelijk bij. Bij ons heeft het heel erg geholpen om ze er zoveel mogelijk bij te betrekken. We gingen vaak kijken naar ons nieuwe huis, hebben samen het speelgoed opgeruimd, gesorteerd en ingepakt en ze mochten meedenken over hun nieuwe kamer. Wij waren altijd heel erg enthousiast over het verhuizen en de kinderen waren dat ook. Ook hebben wij ze afscheid laten nemen van ons oude huis en dit hoofdstuk heel bewust afgesloten. 

Geen spijt van onze verhuizing

Natuurlijk moesten ze wennen in ons nieuwe huis en hun kamers. We wonen hier nu 3 jaar en zijn er elke dag nog steeds blij mee dat we deze keuze hebben gemaakt. 

Dit is een gesponsorde blogpost.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 10 jaar. Wij wonen sinds 2,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties
 • Anne van de Veen zei

  Verhuizen met kinderen is inderdaad anders dan verhuizen alleen met je partner. Je moet veel meer zaken rekening houden, maar een verhuisbedrijf inhuren kan een lichtpuntje zijn. Zij nemen dan al veel taken uit handen, zodat jij je op andere taken kunt concentreren. Wel zo rustgevend!

  Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen