Waar ben je naar opzoek?

Persoonlijk: Wij gaan verhuizen!

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Persoonlijk: Wij gaan verhuizen!

We hadden net achter ons huis twee kantoorruimtes uitgebouwd, de buitenkant laten schilderen, een extra kamer op zolder gerealiseerd en we dachten na over een nieuwe badkamer. We waren blij met waar we woonden en dachten niet meer aan verhuizen. De wens was er wel maar ik wilde niet weg uit onze fijne kinderrijke buurt. En toen kwam er een stuk grond op ons pad. Een kans die we niet wilden laten liggen… En nu zijn we bijna drie jaar verder en wordt ons droomhuis gebouwd!

Vanaf nu neem ik jullie mee in alle ontwikkelingen en keuzes die we maken voor ons nieuwe huis.

Van kavel tot droomhuis

Misschien heb je het al in mijn vlogs gezien, ergens in een blog gelezen of op Instagram een foto gespot maar wij gaan dus verhuizen. Je zou het niet denken maar we zitten al lange tijd in dit proces. Al bijna drie jaar maar het is het wachten waard! Er kwam een stuk grond op ons pad, we zetten onze tanden erin en bijna drie jaar verder staan de muren van ons droomhuis op dat stuk grond. Zoals ik al zei was de wens van verhuizen (en vooral zelf bouwen) er wel maar ik wilde niet weg uit onze fijne wijk. Af en toe keken we stiekem of er grond te koop was maar dit voldeed nooit aan onze wensen.

Daar op de hoek: dat is onze kavel!

Onze wensen

Totdat we deze grond op het oog kregen. Het voldeed aan al onze wensen: vrij wonen, zelf bouwen, aan het water en met uitzicht én in dezelfde wijk. Hemelsbreed gaan we 500m verderop wonen! Wat het nog leuker maakt is dat ons huis op een klein eilandje komt te staan. Voor de kinderen zal er weinig veranderen: dezelfde vriendjes en vriendinnetjes, kinderen van school die in de buurt wonen en ze kunnen op dezelfde school blijven.

Het Eiland

Het avontuur begon: het eerste telefoontje werd gepleegd en we werden uitgenodigd voor een gesprek bij Brummelhuis in Zwolle. Brummelhuis is al jaren toonaangevend als het gaat om het op maat ontwerpen van particulieren woningen. Na een aantal gesprekken werden de eerste tekeningen van ons huis gemaakt. Na heel wat tekeningen, gesprekken en veranderingen verder was daar ons droomhuis!

Ons huis was getekend en vervolgens moest er een nieuw plan komen voor de overige huizen op ‘Het Eiland’. Terwijl ons huis bij de gemeente lag ter goedkeuring zijn de andere huizen ontworpen. Naar de stijl van ons huis is er een een compleet plan gemaakt voor ‘Het Eiland’. Dit maakt het project helemaal af.

Van grond naar aannemer

Als je ervoor kiest zelf een huis te bouwen komt er heel wat op je pad. Maar gelukkig worden we in dit proces heel goed begeleid door de aannemer. Via Brummelhuis kregen we een aannemer toegewezen: bouwbedrijf Kamphuis uit Geesteren. De aannemer Kamphuis is na de zomervakantie begonnen met bouwen. We wonen dichtbij dus kunnen het proces van dichtbij meemaken en regelmatig gaan kijken.

De samenwerking verloopt heel goed en we hebben een nauw contact met de aannemer en de bouwvakkers. Er komt veel op je af als je een huis gaat bouwen en je gaat toch een heel traject met elkaar aan. Dan is het fijn als er wederzijds vertrouwen is. Er zijn heel wat keuzes die gemaakt moeten worden maar we worden hier heel goed in begeleid door Kamphuis.

Het is echt een droomhuis en het is geweldig om hiermee bezig te zijn. Ik kan moeilijk geloven dat we hier over een jaar wonen. Vanaf nu kunnen jullie dit proces volgen op mijn blog, in mijn vlogs en op Social Media.

Deze blog is geschreven in samenwerking met bouwbedrijf Kamphuis en Brummelhuis Zwolle.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 11 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over kinderen en ouderschap

Kinderopvangtoeslag 2022 berekenen en ontvangen

  • 2 dagen geleden
  • 2 minuten lezen
Verre reizen met kinderen

Vakantie Curacao 2022 met kinderen tips!

  • 2 dagen geleden
  • 12 minuten lezen
(financieel) vrij leven

Passief inkomen genereren: 12 boeken om te lezen!

  • 4 dagen geleden
  • 16 minuten lezen