Waar ben je naar opzoek?

Het verhaal achter ‘Lights and Shadows’ van OG3NE

2 minuten lezen Jeanine van Brummen
Het verhaal achter ‘Lights and Shadows’ van OG3NE

Vanavond staan Lisa, Amy en Shelley, beter bekend als OG3NE op het podium van het Eurovisie Songfestival. Daar zingen ze het lied ‘Lights and Shadows’. En of je dat nou een mooi lied vindt of niet, het verhaal erachter is bijzonder!

Wie het drietal ziet, ziet vaak opgewekte en enthousiaste dames, die er vol voor willen gaan. Ook in interviews zijn de drie vaak goed gemutst en praten ze honderduit. Maar waar ze minder goed over kunnen praten, is over hun moeder, die een zeldzame vorm van botkanker heeft.

Lees ook: Mama is ziek en heeft buikpijn

Familie

Dat familie belangrijk is voor de meisjes, blijkt alleen al uit hun artiestennaam. De O staat voor de bloedgroep van hun moeder, GENE staat voor de (muzikale) genen die ze van hun ouders hebben en de eerste E is omgedraaid, waardoor een 3 ontstaat, uiteraard omdat ze 3 zusjes zijn.

Maar hun ouders zijn niet alleen bij de carrière van de zusjes betrokken door hun naam. Vader Rick schrijft veel voor de meiden, zo ook het nummer dat ze vanavond gaan zingen. Moeder Isolde reed de meiden, toen ze nog kindsterretjes waren die net het Junior Songfestival hadden gewonnen door Nederland rond voor concerten en optredens. En uiteraard ondersteunen Rick en Isolde hen waar ze kunnen.

Ziek

Maar Isolde is dus ziek. Ernstig ziek. De botkanker die ze heeft is zo zeldzaam dat er geen behandeling voor is, maar er ook geen prognoses gegeven kunnen worden. Isolde is soms thuis, soms in het ziekenhuis en soms in het buitenland voor een behandeling. Ze is verlamd geraakt en praat moeilijk. En dat is natuurlijk heel zwaar. Voor haar, en voor Lisa, Amy en Shelley.

Lees ook: De pijn van een chronisch zieke vader: Als stoeien met je kinderen niet meer gaat…

Nummer

Hoewel het nummer ‘Lights and Shadows’ niet direct over hun moeder gaat, was zij wel de inspiratiebron. Vader Rick schreef het nummer, samen met de partner van een van de zussen. Het nummer is speciaal voor iedereen die in eenzelfde situatie zit. “Want”, zo verklaart Amy, “als iemand in de familie ziek is, is iedereen een beetje ziek.” Iedereen die dit kent kan dat waarschijnlijk alleen maar be-amen.

Wat de meiden helpt is dat ze weten dat ze hun moeder supertrots maken door wat ze doen. Ze kan er helaas niet bij zijn in Kiev. Maar uiteraard heeft ze het nummer al eens gehoord. Ze was zelfs de eerste voor wie de zussen het nummer zongen, en “ze vond het heel mooi.”

Bron: Trouw

Bron beeld: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen