Waar ben je naar opzoek?

Vaders kunnen kind straks ook voelen bewegen in de buik

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Vaders kunnen kind straks ook voelen bewegen in de buik

Het is altijd een bijzonder moment, als je je baby voelt bewegen in je buik. Als hij schopt, of zich omdraait. Het is een gevoel dat alleen vrouwen echt kunnen ervaren. Maar een nieuw horloge maakt het mogelijk dat mannen dit ook gaan voelen.

Hoe werkt het?

Een horloge? Ja, je leest het goed. Fibo gaat hij heten en het werkt zo: De aanstaande mama krijgt een sensor op haar buik, die de bewegingen van de baby detecteert. De sensor staat in verbinding met ‘het horloge’ dat de aanstaande papa draagt. De makers zeggen dat de armband de bewegingen van de baby echt na kan maken, dus het is niet zomaar getril wat je voelt.

Lees ook: Moeder houdt terminaal ziek kindje in haar buik om bijzondere reden

Zodra de sensor bewegingen oppikt, worden deze ook meteen naar het horloge doorgestuurd. De vader voelt dus bijna tegelijk met de moeder dat de baby beweegt. Daarnaast kan je de bewegingen ook opslaan. En omdat je hem na de zwangerschap niet echt meer nodig hebt, hoef je de apparaatjes niet te kopen, maar kan je ze huren.

Niet de eerste

De makers spelen in op de trend om alles te delen. De vrouw voelt tijdens de zwangerschap de baby groeien en bewegen in haar buik, de man voelt zich dan soms wat buitengesloten, aldus Sandra Pétursdóttir van het bedrijf dat de techniek gaat maken.

Lees ook: 15 dingen die alle mannen moeten weten over een zwangere vrouw

Fibo is niet de eerste techniek om mannen mee te laten voelen met de zwangerschap. In 2011 maakte een Japans bedrijf een zwangerschapssimulator en in 2013 kwam luiermerk Huggies met een band voor mannen, waarmee ze kunnen ervaren hoe het is om een baby te dragen. Maar geen van deze technieken werd echt succesvol.

Even wachten

Als je nu zwanger bent heb je helaas nog weinig aan deze techniek, want waarschijnlijk komt het pas in 2018 op de markt. Wat het gaat kosten en of het overal beschikbaar wordt is ook nog niet bekend.

Bron: The Telegraph

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen