Waar ben je naar opzoek?

Voor het eerst in Nederland: Moeder haalt kindje zelf uit buik

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Voor het eerst in Nederland: Moeder haalt kindje zelf uit buik

Natuurlijk is elke geboorte bijzonder. Het op de wereld zetten van een nieuw mensje, op wat voor manier dan ook, is echt speciaal. Maar deze moeder deed iets, wat nog nooit een moeder in Nederland heeft gedaan.

Camilla was de gelukkige om als eerste in Nederland op deze manier te bevallen van haar dochter. Deze bevalling verliep via een keizersnee, omdat haar eerste bevalling erg traumatisch was verlopen. Nu is een keizersnee op zich niet heel bijzonder, maar Camilla mocht zelf haar dochter uit haar buik halen.

Moeder assisteert

Dit is in het buitenland al vaker gebeurd. Bij deze methode, maternal assisted c-section genaamd, maakt de moeder zoveel mogelijk mee van de bevalling. De moeder “assisteert” tijdens de operatie, door het kind zelf uit de buik te tillen.

Lees ook: Thuisbevallen steeds minder populair

Camilla was samen met een bevallingscoach tot deze methode gekomen en ging met deze wens naar het Diakonessenziekenhuis in Utrecht. Daar wilden ze graag met haar meewerken. Het team kreeg eerst simulatietrainingen, zodat iedereen wist wat er ging gebeuren. En het is dus gelukt: Camilla heeft haar dochter uit haar buik kunnen tillen.

Inspiratie

Camilla vertelt aan RTL Nieuws dat ze hiermee graag een inspiratiebron wil zijn voor andere vrouwen. “Als je op een bepaalde manier wil bevallen, of bepaalde wensen heb, maak dat dan bespreekbaar. Ik hoop dat ik andere mensen kan inspireren en het gevoel kan geven dat er meer mogelijk is.”

Bron: RTL Nieuws

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 4 weken geleden
  • 7 minuten lezen