Waar ben je naar opzoek?

Geleefd worden door het leven

3 minuten lezen Sue
Geleefd worden door het leven

Soms zie ik mezelf van een afstand zitten. Alsof ik een karakter ben uit Sims en iemand met mijn leven speelt. Het voelt alsof ik mee kan kijken met de persoon die bepaalt wie ik ben en welke keuzes ik op dat moment maak. Alsof ik zie dat er allerlei taken worden aangemaakt die ik moet gaan uitvoeren met betrekking tot mijn carrière, relaties en mezelf. Het is alsof ik word geleefd.

Alle balkjes kleuren langzaam rood

Ik word 24 uur per week aan het werk gezet maar een overuurtje per dag is al snel bijgeschreven. Als ik thuis kom staan alle balkjes in het diep gekleurde oranje. Mijn kinderen willen mijn liefde en aandacht maar moeten daarnaast ook nog in bad en eten. Net als mijn Sims karakter moet het eten nog worden gekookt en ben ik daar niet al te goed in. Het commentaar van mijn man valt niet in goede aarde en mijn balkje energie en plezier kleuren rood. Snel moet ik nog even douchen en scheren, de was opvouwen, het bed verschonen en het toilet boenen. Ondertussen worden de kinderen in bed gelegd en staan de meeste balkjes weer in het groen behalve die van energie en plezier. Die staan nog in het rood.

Lees ook: Hoe het leven van een werkende moeder écht is

Slapen of leven

Na 8 uur s avonds wordt de keuze gemaakt. Gaan we in oma fuik, joggingsbroek en knot op je hoofd een beetje onaantrekkelijk op de bank hangen en tv kijken om zogenaamd energie op te laden? Of kiezen we dit keer voor een mooi lingerie setje, een lekker glaasje wijn en wat quality time met je man of vriendinnen? Bij het laatste geef je je relatie(s), plezier en energie een boost maar toch kiest mijn levensbeheerser negen van de tien keer voor het eerste terwijl het tweede zoveel fijner is.

Volle agenda

Als ik s avonds in bed lig neem ik mezelf voor het de volgende dag anders aan te pakken maar zodra de wekker afgaat is de planning voor die dag allang gemaakt. Alsof iemand al die taken achter elkaar heeft gezet toen ik lekker aan het slapen was en op het moment dat ik wakker word de knop indrukt om mijn leven vooruit te spoelen. Mijn dag vliegt als een flits voorbij. Ik voer alle taken uit en voor ik het weet lig ik opnieuw voor pampus op diezelfde bank.

Ik probeer van alles te genieten maar vooral op mijn werkdagen vind ik het spijtig dat ik mijn kinderen zo weinig zie. Daarnaast merk ik tegelijkertijd dat ik als ik op mijn werk ben, ik het heerlijk vind om lekker bezig te zijn maar dat ik met 3 dagen echt tekort kom om mijn werk goed te kunnen uitvoeren. Naast het werk en kinderen heb ik natuurlijk nog mijn man, mijn vriendinnen, mezelf en dat verdomde huishouden.

Lees ook: Het moederschap vs. de rest van het leven

keihard werken

Helaas is het in het echte leven niet zo dat je net als bij je Sims karakter het leven kan manipuleren. Dat je een geheime code in kan voeren en je opeens héél veel geld op de bank hebt staan, ineens heel gelukkig bent en in een fractie van een seconde de relaties met alle mensen om je heen ontzettend sterk kunt maken. Overal moet je in het echte leven zelf keihard voor werken en dit overvalt me soms. Maak ik wel de juiste keuzes?  Haal ik wel alles eruit wat erin zit? Pak ik het allemaal wel goed aan? Vragen waar ik pas antwoord op weet als ik vele jaren ouder ben en ervaring heb opgedaan. Het frustreert me. Hoe doen jullie dat?

Bron beeld: Pixabay

Sue
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen